V najvyššej španielskej futbalovej ligovej súťaži sa to začína opäť celé dostávať do fázy, s ktorou môžu byť fanúšikovia FC Barcelona nadmieru spokojní. Po včerajšom katalánskom derby sa blaugranas opäť prebojovali na čelo tabuľky. 

Pätnáste kolo španielskej Primery División bolo včera od dvadsiatej hodiny a štyridsiatej piatej minúty svedkom atraktívneho stretnutia na Cornellà-El Prat. Domáci Espanyol na svojom trávniku privítal mestského rivala z FC Barcelona, avšak niektorými očakávaná dráma sa nekonala a hostia zvíťazili po dominantnom výkone jednoznačným pomerom 0:4. Dvakrát sa zo štandardnej situácie presadil geniálny Lionel Messi a po jednom presnom zásahu zaznamenali jeho kolegovia z útoku, uruguajský reprezentant Luis Suárez a Francúz Ousmane Dembélé. 

Zverenci Ernesta Valverdeho sa triumfom nad pericos dostali na hranicu tridsaťjeden bodov, čo znamená, že aktuálne okupujú pozíciu lídra tabuľky. Na druhej priečke sa nachádza s trojbodovou stratou Sevilla, ktorá Barcelončanom v pätnástom kole dopomohla smolným zaváhaním po remíze s Valenciou. Andalúzania mali našliapnuté ku výhre, no v nadstavenom čase na radosť domácich tribún rozhodol o konečnej remíze striedajúci žolík netopierov Diakhaby. 

Do boja o prvé miesto sa medzitým opäť zamotáva i Atlético Madrid, majúc rovnaký počet bodov ako Sevilla. Simeoneho družina zvládla náročný domáci súboj so štvrtým Deportivom Alavés, keď v sobotu svojho súpera zdolala presvedčivo 3:0. Skórovali Kalinić, hviezdny Griezmann a v samotnom závere stretnutia aj mladý Rodrigo. 

Zaujímavé je tiež pozrieť sa na súčasnú situáciu úhlavného barcelonského rivala Realu Madrid, ktorý s jedným zápasom k dobru strácal po katalánskom derby na blaugranas už osem bodov. Bielemu baletu pred nedeľňajším meraním síl s poslednou Huescou patrila piata priečka s možnosťou poskočiť v prípade triumfu o miesto vyššie pred spomínaný Alavés. 

Veľkú pozornosť na Pyrenejskom polostrove púta tiež boj o šieste miesto, poslednú priečku zaručujúcu účasť v európskych pohárových súťažiach. V rozostupe dvoch bodov sa ocitlo hneď sedem tímov, medzi ktorými však chýbajú stálice ako až sedemnásty Villarreal či Bilbao, ktoré sa dokonca nachádza v zóne zostupu. Máme pred sebou ešte vskutku zaujímavý ročník!

Vyber si svoje štýlové oblečenie FC Barcelona!

Zdroj: md
Foto: md

ARTURMELO

2
2018-12-09 12:37:09

Kedy bude hodnotenie hracov ?

Marian

2
2018-12-09 14:33:28

Musím Ťa pochváliť, jediný si trafil včerajší výsledok 0:4.
Mne to ušlo o gólik, tipoval som manitu.

ARTURMELO

1
2018-12-09 12:37:10

Kedy bude hodnotenie hracov ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.