V tábore FC Barcelona sa informácie, ktoré prišli počas týždňa z Holandska, prijali so značnou dávkou prekvapenia. Najnovšie správy hovoria o tom, že o budúcnosti Frenkieho de Jonga je už rozhodnuté. 

Svetovými periodikami obletela správa rešpektovaného holandského denníka De Telegraaf, ktorý vo štvrtok vo svojom článku uviedol, že v ságe okolo prípadného transferu Frenkieho de Jonga, hviezdy Ajaxu Amsterdam, nastal dôležitý zlom. Futbalista, ktorý bol v uplynulom období neraz spájaný i s FC Barcelona, sa mal údajne dohodnúť s prvým tímom parížskeho Saint-Germain, kam vraj na konci ročníka prestúpi za čiastku sedemdesiatpäť miliónov eur. Túto informáciu priniesla ešte niekoľko týždňov predtým aj madridská Marca

V slede týchto udalostí však rovnaký zdroj z metropoly Španielska prichádza s novou správou, podľa ktorej Barcelončania o stredopoliara plánujú zabojovať aj napriek jeho údajnej dohode s Parížanmi. Direktíva si má byť dominantnej pozície úradujúceho lídra francúzskej ligovej súťaže dobre vedomá, no vraj verí, že samotný Frenkie sa ešte naisto nerozhodol a svoj názor v nasledujúcich týždňoch bude môcť zmeniť. 

Kataláncom by mohla do značnej miery pomôcť aj skutočnosť, že v Parku princov majú problémy s dodržaním pravidiel finančného "fair-play", čo znamená, že v prípade kúpy de Jonga budú musieť predať jednu zo svojich hviezd. Riešením by azda mohol byť odchod Di Maríu, Rabiota, Neymara či Mbappého, no prezident PSG nie je uzrozumený ani s jednou z týchto alternatív. 

Je dôležité dodať, že blaugranas neprejavili záujem len o spomínaného záložníka, no aj o jeho spoluhráča z klubu i reprezentácie Matthijsa de Ligta. Sledujúc to, ako sa Camp Nou vzďaľuje de Jong, by sa z mladého devätnásťročného stredného obrancu mohol stať jeden z prestupových cieľov číslo jeden. Nesmierne talentovaný odchovanec Ajaxu už vo svojom mladom veku patrí medzi neohrozených členov základnej jedenástky svojho tímu a druhý rok pravidene hráva aj v reprezentačnom drese. Pripisuje sa mu obrovská budúcnosť. 

Zdroj: marca
Foto: marca

MessiJeBuh

10
2018-12-10 11:32:58

Tyto dva musíme koupit...

Matus1017

4
2018-12-10 13:38:56

Dúfam ,že nespraví chybu. V PSG toľko nikdy nevyrastie a nepovyhráva ako v Barcelone...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.