Andrés Iniesta využil prestávku v japonskej lige, aby na pár dní zavítal do Barcelony. Pri tejto príležitosti svojich bývalých spoluhráčov navštívil na tréningu a poskytol aj rozhovor.

Japonsko

"Prekvapuje všetkým. Je to úplne iná realita, než na akú sme zvyknutí v Španielsku. Ľudia sa neznervózňujú, prevláda pokoj. Malé deti chodia do škôl samé. Ja ale nie som Japonec a neakceptujem prehry. Oni to prežívajú iným spôsobom a tak je dobré, ak o tom premýšľate, že práve tak by to malo byť."

David Villa

"Stretol som sa s ním pri príležitosti nášho posledného zápasu. Prišiel, aby urýchlil posledné prestupové náležitosti. Nesmierne ma teší, že opäť budeme hrať spolu."

El Clásico

"Mohol som si ho pozrieť, pretože sa začalo relatívne skoro, v Japonsku o 16:15. Množstvo zápasov Barcelony som však kvôli časovému posunu nevidel."

Barca

"Necítim nostalgiu. Bolo by skvelé, ak by som mal ešte vnútornú silu a mohol pokračovať v mojom dobrodružstve v tomto klube. Dal som však zo seba všetko a cítil som prázdnotu. Teraz sa sústredím na iné veci."

Varovanie pre Dembélého

"Posúdiť túto situáciu je pre mňa ťažké, pretože ju nepoznám zvnútra. Musia platiť určite pravidlá a predpisy. Pokiaľ ich hráč nedodržiava alebo nerešpektuje, tak klub a šatňa to musia nejakým spôsobom vyriešiť. Dembélé je pre Barcelonu veľmi cenný hráč a nie je možné ho len tak 'zlikvidovať'. Túto situáciu je potrebné vyriešiť. Ak už nebude možné nič urobiť, potom je potrebné podniknúť ďalšie kroky. Ja skutočne neviem, o čo tam ide. Nemyslím si však, že tento prípad je beznádejný a bez riešenia. Musí však začať chodiť na čas (smiech). Opakujem ešte raz - ak sa niekto neprispôsobí istým pravidlám, je potrebné to nejakým spôsobom napraviť."

Odchovanci

"Tréner Valverde je prvým záujemcom, ktorý by chcel využívať odchovancov. Nechýba mu odvaha, aby ich začlenil do kádra. S klubom zdieľa tú istú filozofiu. Niekedy je však unáhlenie kontraproduktívne. Treba ich začleňovať postupne. Riqui Puig má ohromný potenciál. Teraz sa musí naďalej učiť a presvedčiť trénera, aby ho nasadzoval."

Messi a Pelého výroky

"Nemám zámer popierať Pelého slová. Pre mňa je Leo jednoducho najlepším hráčom v histórii futbalu a potvrdzuje to všetkým: hlavou, ľavou nohou, pravou nohou... Nevidel som nikoho iného, aby bol schopný robiť to isté, čo Leo. A to nielen v jednej sezóne, ale cez 15 rokov. Je lepším každý rok. A kvôli tomu s Pelého výrokmi nesúhlasím."

Messiho pozícia v Zlatej lopte

"Piate miesto v tej ankete nie je pre Messiho žiadny útok. Pre mňa je aj tak najlepší. Je nepekné povedať, že výhra Modriča je nespravodlivá. Odohral úžasnú sezónu. Bolo by však dobré vysvetliť, za čo presne sa Zlatá lopta udeľuje."

Liga Majstrov

"Je to cieľ Barcelony v každej sezóne. Nie je dobré vyberať si medzi La Ligou a Ligou Majstrov. Barcelona disponuje takým kádrom, že vyhrať môže všetko. Okrem toho musí hrať dobre v lige, aby si formu udržala po celý čas."

Komunikácia vo Vissel Kobe

"Hovoríme v japončine, španielčine, angličtine. Takisto mám tlmočníka. Učím sa však jazyk a z tohto dôvodu mám radosť."

Posledná šanca na doručenie do Vianoc!

zdroj: as.com marc.com
foto: fcbarcelona.com

lovefootball

-8
2018-12-12 12:27:20

Za mnozstvo gelu vo vlasoch.

BayernMunchen

19
2018-12-12 13:36:29

Zlata lopta sa udeluje za prislusnost k realu madrid. Penaldo mal v tejto sezone rovnako trofeji ako modric a po odchode z realu ma vyrazne lepsie vykony a vysledky ako modric a aj tak nevyhral. Hoci penalda neznasam, iba hlupak nevidi ze hraci realu su extremne preferovani vo vsetkych anketach. Penaldo si prestupom zavrel dvere k zlatej lopte

ximpp

1
2018-12-13 08:39:50

To je pravda, Ronalda také velmi nemám rád, ale v Juve,i když nestřílí tolik branek ,hraje mnohem líp, je kolektivnější a často má pěkné finálky, v Realu jel jen na sebe.
Luku mámnaproti tomu rád, ale nejlepší fotbalista ze všech to prostě není, vítezem zm nemůže být ofenzivní záložník s jedním nebo dvěma vstřelenými góly za sezonu.

vondeylen

11
2018-12-12 13:38:46

Bayern... Napisal si to presne, moj nazor.. Udeluje sa za prislusnost k tomu nesympatickemu klubu... Bohuzial tato doba sa vseobecne odchyluje od pravdy..

RastoD

8
2018-12-12 15:32:16

tento rok boli kritériá predsa úplne jasné: nesmie to byť Messi (príliš vyčnieva) ani Ronaldo (odišiel urazený z RM) a musí to byť niekto, kto bol vo finále MS (inak by to ťažko zdôvodňovali).

Milan87

1
2018-12-13 12:16:45

Pekne slova na adresu valverdeho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.