Bývalý športový riaditeľ FC Barcelona Robert Fernandez poskytol rozhovor pre Radio Marca, v ktorom sa dotkol svojho odchodu z Camp Nou. Takisto komentoval situáciu Jeisona Murilla Denisa Suareza.

Murillo

"Pokiaľ sa hosťovanie odsúhlasí, tak preto, že Barcelona si to pri pohľade na prestupový trh dobre premyslela. Nemám rád zimné prestupové obdobie, zapríčiňuje, že je nutné sa takto rozhodnúť. Ak by Murillo hrával  v základe, Valencia by mu neumožnila odísť. Možno má nejaký problém s klubom a to rokovania uľahčuje."

Denis Suarez

"Keď som bol v Barcelone, Denis mal príležitosť prestúpiť do európskych klubov, ale nepodarilo sa nám prestup uzavrieť. Neviem, čo sa deje v jeho hlave. Je v ťažkej situácii, možno by mal začať rokovať. Viem, že keď hral, podával dobré výkony. Zdá sa, že tréner mu začína viac dôverovať. Marcelino ho pozná dobre a vždy s ním zaobchádzal spravodlivo. Zima je ťažká, ale nikdy neviete."

Valencia

"Je zaujímavé, že v lige sa jej nedarí a mužstvo trpí. Videl som len dvojicu zápasov s Manchestrom United a jedno ligové stretnutie - páčili sa mi. Valencia bola lepšia, než Angličania. Vo Švajčiarsku urobila chybu, a preto už nehrá v Lige Majstrov. Panuje tu priveľa nervozity, pretože nikto nechce vypadnúť už v skupinovej fáze."

Tlak na športového riaditeľa

"Je vždy prítomný, nie je čas na odpočinok, jedine, že vo sne. Stále potrebujete hľadať riešenia. Naučil som sa byť pokojný. To, čo je dnes biele, zajtra je čierne, futbal nemá logiku. Pri prijímaní dôležitých rozhodnutí je potrebné zachovať pokoj, aby sa neurobila chyba, pretože potom niet návratu."

Nespravodlivé zaobchádzanie

"Pred tromi dňami mi Bartomeu povedal, že so mnou nezaobchádzali dobre. Moju prácu je vidieť, mužstvo sa má dobre, v klube som strávil tri pekné roky a veľa som sa naučil. Som vďačný všetkým. Mal som šťastie, že Bartomeu mi tento post zveril. Plniť funkciu športového riaditeľa je náročné, niekedy je potrebné hľadať iné riešenia. Pochopil som to, nie je vhodné zastávať tento post viac, než štyri roky. Vyčerpanie je obrovské. Najdôležitejšia je práca a z tohto pohľadu som veľmi spokojný."

Návrat do Valencie

"Pracoval som tu mnoho rokov ako skaut, hráč a ako tréner. To sú moje stránky, klub má množstvo profesionálov, ktorým musí dovoliť pracovať. Potrebujú pokoj, ktorý vo futbale niekedy chýba."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.