Barrio Gótico alebo Gotická štvrť je jednou z najstarších a najkrajších štvrtí v Barcelone. Je to labyrint malých ulíc plných menších barov, reštaurácií a obchodov. Táto oblasť je súčasťou katalánskeho mesta Citat Vella a nachádza sa priamo v centre mesta. Tiahne sa od známej ulice La Rambla až po Via Laietana.

Poďme sa pozrieť na to, čo všetko táto oblasť ukrýva a čo by sme rozhodne nemali vynechať počas jej návštevy.

Katedrála v Barcelone

Keď navštívite Gotickú štvrť, rozhodne nemôžete vynechať krásnu gotickú katedrálu, ktorá sa nachádza na Pla de la Seu. Oficiálnym názvom kostola je Katedrála Svätého Kríža a sv. Eulalie, ktorá bola postavená medzi 13. a 15. storočím. Jedným z vrcholov vnútri katedrály je krypta pod majstrom Capella, ktorá obsahuje sarkofág sv. Eulalie. Je možné navštíviť aj kláštor, ktorý bol postavený v 14. - 15. storočí. V strede kláštora nájdete nádhernú záhradu s pomarančovníkom, magnóliami, palmami a očarujúcou fontánou uprostred. Krásny výhľad na celé mesto  sa vám naskytne na vrchole kostola, kde vás vyvezie výťah.

Prechádzky v Gotickej štvrti

Najlepším spôsobom ako spoznať úžasnú gotickú štvrť je pešia turistika. Prechádza malými uličkami, ukrytá história Barcelony, krásne dekorácie starých gotických budov či skryté historické skvosty, to všetko ponúka Gotická štvrť.

KLIKNI SEM a dočítaj článok na kataluna.sk

 

123456

4
2019-01-13 12:40:02

Treba pozrieť , doporučujem

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.