Bývalý tréner Manchester United a Realu Madrid José Mourinho sa pokúsil vyriešiť diskusiu, ktorá trvá už desaťročie ohľadom barcelonského esa Lionela Messiho a hviezdy Juventusu Cristiana Ronalda: Kto je najlepší?

V prípade, že by ste nevedeli

Je dobre známym faktom, že žijeme v ére, ktorej dominujú dve hviezdy futbalu. Messi a Ronaldo sú často označovaní značkou 'najlepší vo futbale', keďže sú na vrchole už viac ako desať rokov. Duo dominuje nie len v tabuľkách strelených gólov, ale takisto rekordným počtom individuálnych ocenení ako napríklad Zlatá lopta, ktorú obaja získali päťkrát. Zatiaľ čo Ronaldo prestúpil do Serie A do Juventusu kvôli novej výzve, Messi zostal v Barcelone a pomáha klubu znovu vyhrať La Ligu.

Jadro veci

Mourinho, ktorý trénoval Ronalda v Reale Madrid sa vložil do tejto debaty a tvrdil, že je nefér povedať, že je jeden hráč lepší ako druhý. V rozhovore pre bein SPORTS portugalský tréner povedal "Myslím si, že je pre nich oboch nefér, keď niekto povie, že je jeden lepší, ako druhý. Podľa mňa sú proste odlišní." 55-ročný tréner si spomína, že bol veľmi šťastný, keď mal Ronalda vo svojom tíme a poznamenal, že zápasy proti Messimu boli vždy výzvou. "Jediná vec, ktorú môžem povedať je, že keď som mal Ronalda vo svojom tíme bol som veľmi šťastným mužom. Keď sme hrali proti Messimu, musel som veľmi premýšľať a snažiť sa pomôcť môjmu tímu, aby sme mali šancu na úspech." Mourinho ďalej povedal, že vec ktorú obdivuje pri oboch je ako dlhodobo sa snažia naplniť svoje ambície. "Vec, ktorú treba obdivovať je koľko rokov sa dokázali udržať na vrchole. Zvíťaziť v niečom raz, to sa môže stať. Ale zvíťaziť a zvíťaziť a zvíťaziť a zvíťaziť a zvíťaziť je oveľa náročnejšie. Hráč sa môže objaviť ako hurikán a potom zmiznúť. Títo dvaja tu sú už desať rokov a všetko ostáva iba na nich do chvíle, kedy sa rozhodnú, že už stačilo. Potom môžu prísť ďalší a pozdvihnúť latku." dodal bývalý tréner Chelsea.

Čo Ďalej?

V reakcii na názory Mourinho je neuveriteľné ako obaja hráči zostali na vrchole svojej hry viac, ako desať rokov a stále pokračujú vo svojich 30-tich rokoch. Zatiaľ čo Messiho Barcelona bude čeliť Leganes v LaLige v nedeľu, Ronaldov Juventus vyzve Chievo v Serie A v pondelok.

zdroj: sportskeeda.com
foto: fcbarcelona.com

Pedagog

14
2019-01-19 09:42:04

...nehrá Barca náhodou v nedeľu?

jipi

6
2019-01-19 09:54:01

Opravené :)

2sjr

4
2019-01-19 11:43:25

Konečne múdrosť od Murinha - (až sa obaja rozhodnú odísť potom môže prísť iný ) Ak nieje v blízkosti Ronalda uzná aj Messiho kvality. A to že sú obaja odlišný je svätá pravda. Pre nás jednoznačne naj DIOS Messi. No uznanie i to že aj Ronaldo to vie s loptou

Nalim

6
2019-01-19 11:43:56

Mourinho nech rieši jeho pôsobenie v MU, a to že už roky nič nedosiahol ako tréner !!! Všade ho vyhadzujú !!!

jokerito

5
2019-01-19 11:57:03

Krásne slová. No aj tak by som v momente vybral Lea. Bez urážky Cristiano ;)

ximpp

24
2019-01-19 12:02:52

Jsou naprosto srovnatelní v tom, jakou mají střeleckou bilanci, ale v ostatním vlivu na hru se už Ronaldo s Messim srovnávat nemůže. Ronaldo to postavil na tom, že bude na konci akcí očekávat přihrávku k zakončení, Messi ty akce spoluzakládá, kombinuje a ještě stihne nastřílet tolik gólů.

MSN4ever

4
2019-01-19 12:48:16

Mám rád i Ronalda aj Messiho, nemám dôvod nemať rád Ronalda. To jeho padanie v dresu Realu občas nahnevalo ale je to skvelý hrac

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.