21-ročný Frenkie de Jong je stále hráčom Ajaxu Amsterdam, no po tejto sezóne Holandsko s určitosťou opustí. Mladý záložník však stojí pred najdôležitejšou otázkou svojej kariéry. S vysokou pravdepodobnosťou prestúpi buď do PSG alebo do Barcelony.

Tieto kluby sa hráča všemožne snažia zlákať do svojich radov a každý tím má svoje argumenty, ktoré by hráča nakoniec pritiahli. Prestup bude stáť okolo 75 miliónov eur. Záujemcovia majú karty vyložené na stole a De Jong sa musí rozhodnúť už čoskoro.

Čím sa snaží presvedčiť PSG

- PSG argumentuje finančným faktorom. Parížania dokážu hráčovi ponúknuť vyšší plat.

- PSG ponúka viac peňazí aj Ajaxu za samotný prestup. Francúzi totiž môžu 75 miliónov eur vyplatiť v jednej platbe. Je to suma, ktorú prevyšuje možnosti Blaugranas.

- V Paríži sa stavia na mladých hráčoch. Tím vedie Neymar a Kylian Mbappe a De Jong sa môže pripojiť k projektu budúcnosti, ktorý zabojuje o tituly po mnoho rokov.

- V PSG má De Jong prakticky isté miesto v základnej zostave, čo sa môže ukázať ako rozhodujúci argument. Parížania vo svojom kádri nemajú defenzívneho záložníka, ktorý by garantoval svetovú triedu a príchod mladého futbalistu by tento problém mohol vyriešiť. 21-ročný hráč by do tímu Thomasa Tuchela mohol naskočiť za pochodu.

Čím sa snaží presvedčiť Barcelona?

- Štýl hry Barcelony je veľmi podobný tomu, aký De Jong pozná v Ajaxe. Holanďan vie, že na Camp Nou by sa cítil ako ryba vo vode. Bývalí hráči Blaugranas ako Ronald Koeman či Marc Overmars majú z pôsobenia v Katalánsku skúsenosti a určite sa o nich podelili aj v rozhovoroch s De Jongom.

- De Jong by v Barcelone hrával po boku najlepšieho hráča sveta Lionela Messiho. Ide o veľmi silný argument a to predovšetkým kvôli tomu, že Messi tento rok oslávi 32 rokov.

- Barcelona je stroj na tituly. PSG na prestupy vynaložil stovky miliónov, ale v Lige Majstrov sa nedokáže prebiť ani do semifinále. Barcelone sa v posledných rokoch v Lige Majstrov takisto nedarí, ale vyzerá to tak, že cesta na európsky vrchol vedie skôr cez Barcelonu, než cez Paríž. Barcelona je na európskom fronte ďaleko skúsenejším klubom.

- De Jong musí spočiatku o miesto v zostave Barcelony bojovať, ale Ivan Rakitič a Sergio Busquets sa blížia ku konci kariéry.

- Holandský záložník by sa stal kľúčovým hráčom Barcelony po výmene generácii.

- Metropola Katalánska je unikátnym miestom. Možnože to nie je práve ten najlepší argument, ale slnečná Barcelona je skutočne krásnym miestom na zemi. Začať nový život v Barcelone stojí za to...

zdroj: sport.es
foto: facebook

ARTURMELO

5
2019-01-20 12:38:56

A mame tu ten isty pripad ako aj o Neymarovi neymar isiel za peniazami dufajme ze de Jong ma rozum a pride na Camp Nou

stehno

8
2019-01-20 12:51:51

PSG nema defenzivneho zaloznika svetovej triedy ??
A Verratti je co potom ?!?!

el_dominiko

-1
2019-01-20 13:11:07

Presne, majú Verratiho (neskutočne kvalitný hráč, ktorý nevypustí súboj).
Kebyže sa nepodarí De Jong, tak aspoň získať Verrrattiho, ktorého si už podľa všetkého už asi tak nevážia. Keď už chceme hráča z PSG, tak žiadneho Rabiota, ale Verrattiho.

Grent

6
2019-01-20 12:58:45

projekt PSG je projektom pre Ligu majstrov, okrem toho ponukaju celorocne jednu velmi obycajnu nicim vynimocnu ligu.

LaBrie

3
2019-01-20 14:08:43

Rakitic po sezone pojde takmer urcite do PSG. Cize De Jong bude mat moznost skor nastupit do zakladu. Rabiota by sme mohli zobrat cisto na kseft ako Minu :)

Marian

3
2019-01-20 14:26:06

De Jong by u nás sedel na lavičke 2 sezóny, Busquets by mal prednosť. Ak chce hrať, ku nám nepríde.

el_dominiko

3
2019-01-20 14:38:32

Áno, tu má konkurenciu Busquetsa, možno na dve sezóny. Ale v PSG by mal konkurenciu Verrattiho, čo je ešte horšie, keďže má 26.

Grent

3
2019-01-20 16:18:06

Lenze kto bol doteraz konkurenciou busquetsovi? nebol dovod davat na cdm doteraz niekoho ineho kedz enikto lepsi tu nebol .. to ze sa obcas pretoci s Rakiticom ani netreba pocitat

Adamito

1
2019-01-20 23:04:06

Krásně napsané a ted se přesně ukáže o co klukovi jde. Jestli mu jde o peníze tak pujde do PSG a to se ani zlobit nebudu protože tam už zustane, Ney a Mbappe tam stejně nezustanou takže s nima si taky moc nezahraje...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.