Kevin-Prince Boateng dnes podpíše zmluvu s katalánskym veľkoklubom. Príchod 31-ročného útočníka mnohých prekvapil. Reprezentant Ghany je však všestranným futbalistom, je fyzický silný a má dobrú strely z diaľky.

Charakteristika hry

Boatenga zdobia prednosti, ktoré pomôžu obohatiť hru Blaugranas. Predovšetkým je fyzicky veľmi silný a dokáže hrať chrbtom bráne. Výborne si kryje loptu a ťažko mu ju vziať. Jeho hra vo vzduchu sa môže hodiť predovšetkým v koncovkách zápasov. Útok Barcelony stojí predovšetkým na brilantnej technike a kombinácii, no oživiť ho môže bojovnosť a sila Boatenga. Katalánsky tím sa tak stane menej predvídateľný. Reprezentant Ghany zároveň dokáže zastúpiť Luisa Suareza. V prospech útočníka hovorí aj to, že je obojnohý, dokáže využívať voľný priestor, je dynamický, rýchly.

Všestrannosť

Útočník počas svojej kariéry už neraz predviedol, aký je to všestranný hráč. Dokáže totiž zahrať na viacerých pozíciách a to bol takisto jeden z argumentov, prečo po ňom Barcelona siahla. Na začiatku svojej kariéry hrával ako defenzívny záložník a neskôr mu pripadla úloha box-to-box hráča. Postupom času sa presúval dopredu. Buď hrával ako ofenzívy záložník alebo ako krídlo. Po prestupe do Las Palmas si vyskúšal post centrálneho útočníka, neskôr plnil úlohu falošného útočníka. Boateng môže hrávať takmer na každej pozícii v druhej línii či v útoku, čo pre Ernesta Valverdeho znamená množstvo možností. Boateng nie je typickým hrotovým útočníkom a často sa sťahuje do druhej línie či na krídla.

Znalosť La Ligy

Jednou z podmienok športového riaditeľstva FC Barcelona bola práve znalosť La Ligy. Katalánci chceli, aby nový hráč nepotreboval priveľa času na adaptáciu. Boateng túto požiadavku spĺňa, keď v sezóne 2016/2017 pôsobil v tíme Las Palmas. Odohral 28 zápasov, v ktorých nastrieľal 10 gólov. Las Palmas vtedy pod vedením Quiqueho Sentiena predvádzal pôsobivý futbal. Ghančanovi spomínaná sezóna vyšla nad očakávania. V priebehu svojej kariéry odohral 370 zápasov, v ktorých zaznamenal 59 gólov.

Boateng však počas svojej športovej kariéry prechádzal aj zložitými obdobiami. Jeho prístup k futbalu nebol vždy profesionálny. Na druhej strane sa dokázal pozbierať a predviedol, že dokáže byť profesionálnym futbalistom, na ktorého sa dá spoľahnúť.

Ideálny moment

Futbalista čoskoro oslávi 32 rokov. V tom správnom momente jeho kariéry sa na 6 mesiacov stane hráčom FC Barcelona. Má veľkú šancu na tituly - má veľkú šancu na najúspešnejšie obdobie svojej doterajšej kariéry. Hráč s určitosťou bude chcieť túto šancu využiť naplno. Aj to je dôvod, prečo ho Barcelona chcela dostať na Camp Nou. 31-ročný hráč sa nebude sťažovať, ak do zápasov bude naskakovať z lavičky. Stále pôjde na 100%. Hráč si je vedomý toho, že je to pre neho posledná šanca, aby niečo vo veľkom futbale uhral.

Cena a skúsenosti

Boateng počas svojej kariéry vystriedal veľké množstvo klubov, čo znamená, že s aklimatizáciou nebude mať problém. Dokonca si vyskúšal pôsobenie v štyroch najsilnejších ligách v Európe. Ide samozrejme o hráča, ktorý nie je investíciou do budúcnosti. Spĺňa však ďalšiu podmienku športového riaditeľstva: skúsenosti. Barcelona stále hľadá nástupcu Luisa Suareza, ale takéto prestupy sa robia v lete. Teraz chcel klub priviesť veterána, ktorý bude schopný pomôcť mužstvu z lavičky. Ako kedysi Henrik Larson.

V tejto situácii rozhodovali aj peniaze, pretože Katalánci nechceli na posilu vynaložiť priveľa financií. Hosťovanie Boatenga stálo 2 milióny eur. Na prestup napríklad Stuaniho by Katalánci museli minúť okolo 15 miliónov eur. Výber Boatenga sa môže na prvý pohľad zdať prekvapivý, ale určite má svoje dôvody.

zdroj: mundodeportivo.es marca.com
foto: facebook

conquistador

25
2019-01-22 10:41:02

"Boateng počas svojej kariéry vystriedal veľké množstvo klubov, čo znamená, že s aklimatizáciou nebude mať problém." Práve veľké množstvo klubov je podľa mňa indikátorom toho, že má problém sa aklimatizovať. Ale v tomto prípade nie som negativista a verím, že v kľúčových momentoch pomôže.

BayernMunchen

-12
2019-01-22 10:47:02

Nechapem zopar veci. Za 1. naco sme si nechavali munira ked mu valverde zjavne neveril a munir na barcu ani nemal. V lete by sme zanho dostali mozno 10 mega a zaroven sme sa mohli popozerat po viacerych alternativach nez teraz uprostred sezony.
A za 2. so zvedavy kolko si chlapec zahraje kedze jeho priamy konkurent je valverdeho nedotknutelny

adam27

11
2019-01-22 11:15:31

comu nechapes ? mlady hrac ako munir si nemoze dovolit presediet dalsiu cast sezony a v seville ma aku taku sancu hrat (nedostali by sme zanho v lete ani euro lebo sa mu koncila zmluva
, boateng je na hostovani ako zaskok s cim aj rata

BayernMunchen

-14
2019-01-22 11:28:02

Nepresedel by celu sezonu keby sme mali ineho trenera (nehovorim ze mal hrat lebo si myslim ze na barcu nikdy nemal, ale ak si ho chceli udrzat, mali ho postavit aspon zaňňdo rozhodnutych zapasov). Krasne to bolo vidiet pred tyzdnom ked za rozhodnuteho stavu 3:0 da do utoku v 70 minute Suareza. To nepochopis, to je valverde

adam27

5
2019-01-22 11:49:14

tak ci tak ak vychadzame z tvojej teorie o neschopnom trenerovi tak je pre munira lepsie , ze odisiel, k tomu striedaniu suareza nemam co povedat lebo si tiez myslim , ze bolo zbytocne

Radovan

2
2019-01-22 11:19:20

Nevieme ci dakto mal zaujem o munira v lete za nejaky rozumny peniaz a zaroven si myslim ze ratali s tym ze munir podpise zmluvu a skusia ho predat neskor..zrejme nikto nevedel ze bude uplne nepouzitelny, v alavese predsalen nehral nejak zle, takze logicky sa od neho cakalo ze nieco ukaze aspon v cdr ale ani toho sme sa nedockali

Kapo610

-3
2019-01-22 10:52:12

aj tak si chalan nezahra, taky pretlak na lavicke ze az. Este aj Rafinha sa dufam cim skor vylieci

BayernMunchen

15
2019-01-22 10:55:59

Rafinha je hotovy do konca sezony. Po operacii kolena je pol roka pauza

Zmazaný užívateľ

11
2019-01-22 10:59:26

To je divný tohle hostování... chápu, že je de facto "zadarmo", ale jako vážně si myslíte, že ho Barca potřebuje??? Co Malcom? Přibyl mu další konkurent, a to mu na klidu nepřidá... Nevím no, je to zvláštní situace. Real, který potřebuje útočníka jako sůl podepisuje obránce a Barca, která potřebuje posilnit a vyztužit obranu, podepíše útočníka, navíc na půl sezony. Ale tak třeba jen tomu nerozumím a budu příjemně překvapený :-)

Domink

12
2019-01-22 11:11:20

Zrejme nechápeš. Odporúčam prečítať článok ešte raz, tiež som na prvýkrát dobre neurčil zmysel, ale článok je vystrihnutý do bodky.Ale ten prestup zas až tak odveci nieje. To nieje konkurent Malcomovi. Malcom je krídelník, tam je konkurencia len Dembouz- rýchlostne, driblingom atď atď.. Boateng je typ ako Vidal alebo Paulinho. Dovolím si tvrdiť, že su to prestupy vyžiadane priamo od Ernesta, či už sú to skúsenosti(prave aj tym, že vystriedal nespočet tímov), silové stránky tohto hráča, presne to chýba v zakončení. Je to hráč, ktorý aj keď príde na 10min odmaka si to za dvoch. A taký Malcom, Arthur, Aleňa tým to môže len pomôcť, práve hráči ako Vidal, Prince dokážu odovzdať viac než sa zdá svojím mladším kolegom. Výborná kúpa, verim, že sa šance chytí :)

lovefootball

4
2019-01-22 11:02:57

https://www.youtube.com/... Hihi.

LaBrie

3
2019-01-22 12:06:53

Vyzera byt aj zabavny chlapik :)

emiliano

5
2019-01-22 14:12:31

Myslím si, že je to výborné riešenie. Hľadáme záskok za Suaréza do konca sezóny, niečo, ako bol svojho času Larson, ktorý prišiel vo veku tuším 34 rokov a vyplatil sa, naskočil, keď to bolo potrebné. Je univerzálny a nestojí veľa. Svojho času to bol špičkový hráč, niečo vie a uvidíme.

cruyff

1
2019-01-22 15:31:25

zaujíííímave, na prvom videu Boateng vyskrúcal ABBIHO ,,22,, a on presvedčil Amora a vedenie, že on je ten pravý pre naš klub...noooo bodaj by mu to vyšlo...visca..

Ortiz

1
2019-01-23 01:53:29

Zakonceni jak pan

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.