Pep Guardiola povedal, že Manchester City sa musí prispôsobiť narastajúcim výzvam na prestupovom trhu po tom, čo prehrali s Barcelonou bitku o záložníka Ajaxu Frenkie ho de Jonga.

De Jong bol jedným z niekoľkých kľúčových cieľov, ktoré City premrhali v poslednom čase. Patria medzi nich napríklad aj Jorginho, Alexis Sanchez, Fred či Dani Alves. Guardiola hovoril na tlačovej konferencii, že klub z Manchestru už nemá výhodu svojho bohatstva, ktorú mal kedysi a na prestupovom trhu musí byť jednoducho chytrejší - možno je potrebné investovať do mladých hráčov. "Sklamanie z nevydareného prestupu de Jonga? Nie, nie som sklamaný. Súperenie s Barcelonou alebo Realom Madrid je takmer nemožné vzhľadom k ich prestíži alebo lige, v ktorej hrávajú. Hráči navyše majú slobodu voľby. Ak neprišli, znamená to, že uprednostnili iný tím. Treba to rešpektovať a hľadať alternatívu."

"Každý môže zaplatiť veľké sumy či mzdy. Predtým sa hovorilo iba o Paríži Saint-Germain a Manchestri City. S tým je ale koniec," vysvetlil Guardiola. "Musíme byť pri kúpe hráčov rýchlejší a múdrejší. Dôležité je prispôsobiť sa. Je však ťažké kúpiť svetových hráčov za dobrú cenu. Možno musíme veriť v mladých hráčov a pomôcť im vybudovať ich vlastnú osobnosť tu."

Dalo by sa to vyložiť ako narážka na jeho kamaráta Txiki Begiristaina, ktorý nie úplne súhlasil s Guardiolom a vyjadril svoju spokojnosť s tým, ako si City vedú na prestupovom trhu. Pep povedal: "Som spokojný s tým, čo City urobilo. Uvidíme, čo sa stane v lete. Uvidíme správanie hráčov v šatni, ich túžbu zostať a pomôcť klubu - nie len mne a spoluhráčom. To bude dôležité." Jedným z hlavných dôvodov, prečo Citizens nedávno nezískalo niektorých hráčov, je plat, nakoľko má klub striktné platové podmienky, aby sa zachovala harmónia v tíme. Guardiola to zdôraznil ako dobrú vec pre tímového ducha. "Snažíme sa udržať harmóniu v šatni s platmi," povedal. "Ak v tom nemáte žiadnu rovnováhu, je stále problém s náladou v šatni. Jednou z dobrých vecí, ktoré City urobilo, je, že dodržujú rovnováhu. Skutočnosť je taká, že nie len jeden alebo dva tímy vyplácajú veľké mzdy hráčom. Je ich veľa, veľa, veľa. Nie je to iba v Anglicku, je to v Taliansku, Španielsku, Francúzsku možno nie v Nemecku."

zdroj: mcfcwatch.com
foto: fcbarcelona.com

 

tomasis

20
2019-01-26 17:42:23

Vynimocne mam velke vyhrady voci nazoru Guardiolu. Real naposledy kupil prestrelenou sumou Jamesa v roku 2014 a s vynimkou Viniciusa (61m€) nemina financne prostriedky na ziadnych hracov (kazde prestupove obdobie kupia 1, max 2 hracov za 20-30 milionov) To, ze potom ta hra na travniku zodpoveda aj ich aktivite na prestupovom trhu je na inu a dlhsiu, pre nas usmevnu debatu. Takze superenie s Realom na trhu neexistuje.

Co sa tyka Barcelony, kto dal Barcelone kapital? Sejk so suhlasom rolnika-seniora. Coutinho by neprisiel za 150 a ani Dembele by neprisiel za 120. Barcelona nemala inu moznost ako sa prisposobit. Dortmund a Liverpool vyzmykali co sa dalo. City a PSG superia s Barcelonou len preto, lebo jej sami poskytli vstupenku do ich vyjednavacich praktik, akurat zabudli ze financie je to najmenej, co zdobi katalansky klub.

Anakin

10
2019-01-26 22:10:45

Ak som ten článok pochopil správne tak Guardiola nepovedal nič o tom, že by Real míňal veľké peniaze alebo že by kupovali veľa hráčov. On len spomenul, že ak o nejakého hráča má zaujem P$G alebo ¢it¥ a zároveň Real / Barca tak hráč uprednostní tímy zo Španielska. A možno toto píšem odveci, no práve o tých 2 hráčov čo Real ročne kupuje mohol mať Guardiola záujem. Ale čo my vieme?

A ďalej on ani nevravel, že Barcelona spôsobila na trhu "nestabilitu", ba dokonca naznačil, že s tým začali PSG a City.

emiliano

4
2019-01-27 09:48:11

Presne tak, Anakin. Pep povedal len to, že ak má hráč na výber, uprednostní Real alebo Barcu. A to je všetko, nie je to len o peniazoch. A ďalej povedal to, čo si tiež myslím: Že v platoch musí byť poriadok, inak je v šatni zlá nálada. To si musíme uvedomiť aj my v Barci, bola u nás nejaká štruktúra platov, Messi, 1. trieda, 2. trieda, 3. trieda, podľa výkonnosti. A potom prišli noví a narušili pravidla, vyskočili hneď hore a preskočili hneď tých v 1. triede, dokonca nad ňou, vytvorili 1.A triedu. To nerobí dobrotu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.