FC Barcelona oznámila, že Ernesto Valverde predĺžil zmluvu o jeden ďalší rok. Tréner Blaugranas zostane na svojej stoličke do roku 2020 s možnosťou predĺženia o ďalšiu sezónu. Vďaka tejto informácii sa môže tréner a predovšetkým hráči plne sústrediť na svoje výkony v rozhodujúcej fáze sezóny.

Téma predĺženia zmluvy v prípade Valverdeho trvala už niekoľko mesiacov. Po nepríjemnej prehre s AS Rím v Lige Majstrov sa totiž medzi fanúšikmi začala tvoriť skupina, ktorá chcela, aby tento tréner na lavičke FC Barcelona nepokračoval. Nakoniec však Blaugranas s trénerom predĺžili zmluvu a tu je sedem dôvodov, prečo sa tak stalo.

Výsledky

Je to najdôležitejší prvok, na ktorom stojí celé predĺženie zmluvy s Ernestom Valverdem. Barcelona je lídrom v La Lige, postúpila do osemfinále Ligy Majstrov z prvého miesta a dostala sa aj do semifinále Copa del Rey. Uplynulá sezóna skončila úspechom, pretože Katalánci získali double a v auguste mužstvo vyhralo Španielsky superpohár. Tieto výsledky hovoria za prácu Valverdeho v klube.

Dobré vzťahy s hráčmi

Valverde má v šatni prvého tímu veľmi dobré meno. Najdôležitejší hráči v tíme majú voči trénerovi veľký rešpekt. Tí oceňujú jeho temperament a schopnosť viesť rozhovory. Podpora zo strany hráčov je pri predĺžení zmluvy takisto kľúčová a bez nej by Barcelona s Valverdem nerokovala.

Správny okamih

Nie je náhoda, že Barcelona zverejnila predĺženie zmluvy s trénerom práve v tomto období. V Barcelone sa pracovalo na tom, aby sa všetko pripravilo pred najťažším obdobím v sezóne. Takýmto spôsobom aj keby Barcelona vypadla z Ligy Majstrov či z Kráľovského pohára, nikto by Valverde nemohol spochybňovať.

Spolupráca s klubom

Valverde si od začiatku veľmi dobre rozumie aj s osobami z vedenia klubu. V niektorých prípadoch akceptoval také operácie klubu ako predaj Paulinha či absencia náhrady za Lucasa Digneho a to aj napriek tomu, že s týmito rozhodnutia vedenia nesúhlasil. V iných prípadoch si bol schopný pretlačiť svoj názor ako napríklad príchod Jeisona Murilla či Kevina-Princa Boatenga.

Skvelý manažment s tímom

Valverde dokázal vyriešiť niekoľko veľmi problematických situácii. Dembélé postupne vyčerpal trpezlivosť vedenia z pohľadu neustáleho meškania na tréningy, no od istého času s týmto hráčom nie sú žiadne problémy. Ako kľúčová sa ukázala intervencia trénera. V súčasnosti sa Valverde snaží dostať do formy Coutinha, ktorému sa už niekoľko týždňov nedarí. Valverde mu však verí. Takisto musíme oceniť spôsob akým sa mu podarilo uskromniť Vidala či intervenciu v prípade Arthura, ktorý sa rozhodol vycestovať za Neymarom na jeho narodeninovú oslavu.

Podpora od Messiho

Vplyv Argentínčana na dôležité otázky týkajúce sa prvého tímu je evidentný. Messi si spoluprácu s Valverdem nesmierne cení. Ich vzťahy sú vynikajúce, vďaka čomu získal tréner podporu najdôležitejšieho hráča v šatni Blaugranas.

Imidž

Vedenie Barcelony musí prihliadať aj na to akú má klub povesť zvonku. Tréner klub reprezentuje minimálne 4x do týždňa na zápasových tlačových konferenciách. Valverde je tvár, ktorá je pred médiami viditeľná a s novinármi to jednoducho vie. Skúsený tréner sa neustále reprezentuje bezchybným spôsobom, hovorí rozumným spôsobom, s nadhľadom a nepodľahne emóciám.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

29
2019-02-16 08:36:03

Už chýba len tá Liga majstrov. Dúfam, že dnes predvedieme skvelý výkon a dobre sa naladíme na Lyon a El Clasica.

Marian

15
2019-02-16 08:59:24

Minulú sezónu som bol s Valverdeho prácou spokojný. Napriek vyradeniu AS Rímom, uvedomujem si totiž, že tento tréner nemá top kvalitu, avšak situáciu po odchode Neymara zvládol. Túto sezónu nie som s jeho prácou spokojný. Vadí mi sposob hry, akým sa prezentujeme, je neatraktívny vzhľadom na možnosti kádra, ktorým tréner disponuje. Predĺženie zmluvy nie je namieste, malo sa počkať, či mužstvo pod Valverdem získa očakávané trofeje. To, že vedieme ligu, sme v hre v CdR a LM, nezaručuje zatiaľ žiadnu trofej na konci ročníka. A vyhlásenie prezidenta, že Valverde ostane aj keby sme zostali bez akejkoľvej trofeje je neuveriteľné a neakceptovateľné. Minimálne ja mám s tým problém.

ombre

12
2019-02-16 09:45:46

Aj ked nás trénoval Tata Martino sme boli v hre o vsetky tri trofeje a za jeden tyzden ich vsetky prejebal :D

BayernMunchen

-13
2019-02-16 09:55:04

A co myslis kde budeme my po februari? Caka nas sevilla, lyon a 2x classico

ombre

-7
2019-02-16 13:42:45

Bohuzial si aj teraz myslim ze tento rok dopadneme rovnako..

Dermos

3
2019-02-16 09:56:00

Tieto články píše jeho ritolizac ci co?? Každý z nás by sa mal konečne pozeral objektívne a múdro na túto situáciu ja som fanúšik Barci už veľmi veľmi dlho a takto zle ako pod týmto skrblikom nehrala už hrozne dlho... Výsledky typu ze ideme ubrániť výsledok 1:0.. To nezodpovedá takému klubu akým Barca je.. Tréner ktorý nevie pracovať s hráčmi nevie namotivivat hráčov natoľko aby nechali na ihrisku srdce... Hráči nenapadaju nebehaju sú pomalí... Stále verím že to nejako uhraju tu LM ak nie.. Ernesto musí sám odísť podľa mňa veľmi slabý tréner

ladisf

3
2019-02-16 11:27:30

Přesně tak, má podporu nejdůležitějších hráčů kabiny protože budou hrát i kdyby čert na koze jezdil. Horzně mi je líto Malcoma povede se mu zápas s Realem a je namotivovany a další zapas sedí, a Suarez i když ho mam hrozně rad ale momentálně je těžce bez formy bude hrát i když každý druhý míč co jde k němu rovná se ztráta.

Federer

2
2019-02-16 19:32:34

Ak je oravda ako si píšeš že máš 27 rokov tak si fanúšikom naozaj "veľmi dlho". Alebo už v jasliach a škôlke ? Vieš čo to je fandiť 40 - 50 rokov ?

Federer

1
2019-02-16 19:32:52

oprava : pravda

Filko

-5
2019-02-16 10:17:52

X dovodov preco...moje oblubene sracky tejto stranky :P

jan22

4
2019-02-16 11:53:33

.... už som postrádal články s vymenovanim dôvodov k určitej téme ...

wwww

0
2019-02-17 22:16:22

K tým rokom, koľko komu kto fandí..? Ja minimálne 50 rokov dobrému futbalu. Pamätám sa ako som fandil Trnave, keď boli 5 krát majstrami.Nato bolo radosť pozerať. Teraz si mám "kaziť" oči na ich hre? Niekedy som fandil Manchestru kvôli Georgovi Bestovi, Ajaxu kvôli J. Cruyfovi aj AC Milánu kvôli G. Riverovi, Argentíne kvôli Maradonovi atď.
Ronaldino bol zabávač a Barcelonu som začal sledovať aj kvôli nemu. Keď začal hrať prvé zápasy Messi, odvtedy som mal oči len pre Barcu. Ale také desaťročie krásneho futbalu aj s Shavim a Iniestou už zazijeme ťažko . Teraz sa končí asi všetko Valverdem.
Messi by mal dirigovat dianie na ihrisku, ale myslím, že má rád trénerov, ktorí ho poslúchajú.
Tata Martino drbal hru Barcelony a poslední repre. tréneri hru Argentiny.(Ako mohol napr. taký hráč ako Paolo Dibala presedieť takmer celé MS?)
Messihi som mal a mám najradšej zo všetkých okrem hry aj pre jeho prejav a chovanie na ihrisku, ale tréneri by nemali byť pod jeho vplyvom.. A aj keď dáva veľa gólov, už by mal tvoriť hru zo stredu poľa. Aj z pozície záložníka by dal najviac gólov. Možno ešte viac. Kruhový výsek pred šestnástkou, kde je finálna časť jeho akcií je vždy zamurovana aj 5 hračmi. Bol najlepší útočník,ale je najlepší tvorca hry.
Tam by bol platnejsi. Často tam sám chodí,keď vidí tú bezradnosť záložníkov. Keď je tam J. Alba a Semedo ťahajú to dosť z pozície bekov oni, ale stredom je to niekedy katastrofa.
A... Běž "domu" Ivane.. Vraj robí kopu čiernej práce. Už sedím s ceruzou pri futbale a zapisujem jeho činnosť.. Zmatkuje dosť v obrane a alibista smerom dopredu. Nech ho len kúpi Bayern, alebo Manchester.. Tam sa tréneri vyznajú. Niečo v ňom musí byť. Ale v Barcelone je najslabší článok.. Ale zas tam bude další Valverdeho kôň Boateng, alebo Vidal?
Asi si naladím činsky kanál..

jan22

2
2019-02-17 09:08:12

Valverde a jeho TEMPERAMENT , prosím vas kde ste to nabrali ako jeden z dôvodov ,aby predlžil zmluvu....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.