Samuel Umtiti s prvým tímom absolvoval hŕstku tréningov a dokonca bol povolaný na zápas s Olympique Lyon. Má tak šancu hrať proti klubu, v ktorom futbalovo vyrastal. Valverde v súčasnosti môže počítať až so šesticou stopérov, pritom silnú pozíciu v tíme majú Piqué s Lengletom.

Umtiti sa tak vracia do kádra. Nehral pritom od zápasu s Atléticom Madrid, ktorý sa konal ešte koncom novembra na Wanda Metropolitano. Po zápase Francúza zradilo koleno. Ľavé koleno ho trápi už od konca uplynulej sezóny, no až počas prebiehajúceho ročníka mu bolesti znemožnili hrať. Umtiti sa zároveň chcel za každú cenu vyhnúť operácii, no kvôli tomu dlhšie maródoval. Návrat plánoval práve v tejto časti sezóny. Hrá sa o veľa a stopér chce byť opäť platným hráčom tímu.

Počas jeho neprítomnosti sa v každom prípade dostal v hierarchii vyššie Clement Lenglet, ktorý podáva spoľahlivé výkony a vytvoril stopérsku dvojicu spolu s Piquém. Na začiatku sa neočakáva, aby Umtiti Lengleta hneď vytlačil zo zostavy. Neočakáva sa ani to, aby v Lyone odohral hneď celý zápas. Je možné, že nenastúpi vôbec a cestuje len kvôli tomu, aby bol opäť s tímom. Zdravotnícky personál v Barcelone s vysokou pravdepodobnosťou rozhodne, že stopér bude koleno zaťažovať postupne.

Valverde má v súčasnosti k dispozícii dostatok stopérov: Gerard Piqué, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen, Jeison Murillo, Jean-Clair Todibo. Todiba sa klub rozhodol nezačleniť na súpisku Ligy Majstrov, no šancu hrať má v La Lige a Copa del Rey. Katalánsky denník Sport píše, že mladík z Toulouse sa na tréningoch ukazuje vo veľmi dobrom svetle a debut v drese Blaugranas by si mal pripísať ešte v tejto sezóne. V prípade Umtitiho sa očakáva, do ktorého zápasu ho Valverde pošle na pár minút a potom sa intenzita bude postupne zvyšovať. Samozrejme s pravidelnými kontrolami stavu ľavého kolena.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.