El Clásico, ktoré na nás čaká nasledujúci týždeň, sa už prakticky začalo. Tak FC Barcelona, ako i Real Madrid totiž majú vo svojom tíme hneď niekoľko futbalistov, ktorým reálne hrozí sankcia, pre ktorú by o najbližší súboj mohli poľahky prísť. 

Verejnosťou mimoriadne úzko sledované budúcotýždňové El Clásico sa už de facto začalo, respektíve odštartuje počas tohto víkendu. V prípade, že totiž uvidia žltú kartu v dueloch proti Sevilli, respektíve Levante, oň môžu prísť hneď piati hráči FC Barcelona a Realu Madrid. Ich nasledovný vzájomný súboj sa uskutoční už dvadsiateho siedmeho februára, pričom pôjde o semifinálovú odvetu Španielskeho kráľovského pohára. 

Čo sa týka Barcelončanov, v priamom ohrození sú hneď traja kľúčoví hráči - menovite ide o Ivana Rakitića, Artura Vidala a Clémenta Lengleta. Z tímu Bieleho baletu delí jedna karta od sankciovania Nacha a Casemira

Problém u blaugranas spočíva v tom, že pre Arthurovo zranenie si pošetriť podľa všetkého ani jedného z dvojice Rakitić a Vidal nebude môcť Ernesto Valverde dovoliť. Aj Chorvát, aj Čiľan sú aktuálne pre barcelonskú hru esenciálni a dá sa očakávať, že nastúpia v zápase so Sevillou po boku Sergia Busquetsa. Iste, Txingurri by mohol nasadiť aj Aleñu či Sergiho Roberta, ba dokonca do úvahy prichádza i Coutinho, no herný štýl Andalúzanov nám napovedá, že k ničomu podobnému s vysokou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou nedôjde. Vrásky na čele nám môže robiť taktiež Lenglet. Ak by sa totiž stredný obranca vykartoval, do Clásica by musel nastúpiť buď Murillo, alebo Vermaelen, čo by nebolo jednoduché. 

Na karty si budú musieť dávať obrovský pozor aj v Madride. Vzhľadom na vylúčenie Sergia Ramosa z merania síl s Gironou bude proti Levante Nacho nútený hrať. Najväčšiu šancu oddýchnuť si má z celej pätice Casemiro. 

Okrem skloňovaných futbalistov však netreba zabúdať na to, že pozor si musia dávať všetci hráči. Pokiaľ by sa totiž niektorý z nich dopustil závažnejšieho priestupku a dostal by trest v rozmedzí štyroch až dvanástich duelov, zmeškal by ako ligové, tak i pohárové El Clásico.

Zdroj: sport
Foto: sport

el_dominiko

12
2019-02-23 08:16:48

Ako vidím, s Umtitim sa ešte moc nepočíta

Babco

5
2019-02-23 09:43:39

Aby sa vyhli kartam, skusil by som takto
Ter Stegen
Semedo - Pique - Murilo - Alba
Roberto - Sergio - Coutinho
Malcom - Messi - Dembele

T0mIO

-17
2019-02-23 10:16:21

suarez musi hrat

JojoBar

0
2019-02-24 19:06:05

Ter Stegen
Semedo Piqe Umtiti Alba
Roberto Sergio Aleňa
Dembele Mesi Coutino....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.