Manchester United v osemfinále Ligy Majstrov vyradil Paris Saint-Germain a odmenou za to mu je štvrťfinálové zápolenie s katalánskou Barcelonou. Fanúšikovia Červených diablov, ale aj culés na výsledok žrebu reagujú pozitívne.

Barcelončania dostali schodného súpera, United sú po vyradení PSG schopní všetkého. Ako fanúšik Blaugranas mám z vyradenia PSG samozrejme veľkú radosť a United na čele s Ole Gunnarom Solskjærom sú pre mňa sympatickým tímom. Rozhodne pôjde o mimoriadne napínavý dvojzápas, kde si každý príde na svoje.

Barcelona sa s United stretla naposledy vo dvoch finále Ligy Majstrov, no odvety sa toho zmenilo nesmierne veľa. Skutočne až tak veľa, že vyvodiť z týchto zápasov nejaký záver pred nadchádzajúcim štvrťfinále 2018 nemá cenu. Skúsme sa však na dvojzápas pozrieť z pohľadu United.

Pozitíva

Barcelona je v Lige Majstrov vo všeobecnosti považovaná za jedného z top favoritov. A to aj podľa stávkových kancelárii, kde ešte väčším favoritom je už len Manchester City. Ak sa United podarí vyradiť Barcelonu, vyradí jeden z najsilnejších tímov v súťaži. Ďalšia cesta pre tento tím bude mierne jednoduchšia. Manchester naposledy porazil Barcelonu v semifinále 2008.

Ďalším pozitívom pre mladý káder Manchestru United je nazbieranie cenných skúsenosti a ostrý test proti tým najlepším hráčom na planéte na čele s Messim. Pre hráčov ako Martial, Lingard či Rashford pôjde o dvojicu najväčších zápasoch ich doterajšej futbalovej kariéry. Ak United prehrá, zohrá v tomto smere svoje aj nedostatok skúseností z takýchto zápasov. Jedným dychom však treba dodať, že práve tento dvojzápas bude pre nich z pohľadu skúsenosti nesmierne cenný. Veľký test čaká aj trénera Solskjæra.

Pozitívne na tomto dvojzápase pre United je fakt, že ak ho Barcelona vyradí, hráči sa nemajú za, čo hanbiť. Aj kurzy jasne naznačujú, že výrazným favoritom je Barcelona. Kým na United je vypísaný kurz 3,15 - na postup Barcelony je to 1,3.

Negatíva

A práve tieto šance sú zároveň negatívom celého dvojzápasu pre United. Šance pre mužstvo nevyzerajú najlepšie, no hovoríme o papierových predpokladoch, ktoré sú často mylné. Inak by Ajax cez Real nepostúpil a predovšetkým United po domácej prehre s PSG 2:0.

Očakávať môžeme aj znovuzrodenie špekulácií o prestupe Paula Pogbu do Barcelony. Katalánci mali o tohto hráča záujem a médiá už roky píšu práve o jeho možnom prestupe na Camp Nou. Táto mediálne prestrelka môžu poslúžiť na to, aby hráča vyviedli z rovnováhy. Denníky ako Daily Mail či The Telegraph radi píšu o nepodložených senzáciách.

zdroj: forcabarca.sk unitedinfocus.com
foto: facebook

FcbMun10

21
2019-03-15 14:47:19

+ jeden z mojich najobľúbenejších týmov postúpy
- jeden z mojich najobľúbenejších týmov vypadne

bulldozer

-13
2019-03-15 14:55:27

Kupodivu davaju bookmakeri vacsiu sancu na titul Juventusu nez nam. https://www.oddsportal.com/...

Budko

-10
2019-03-15 15:12:48

Ja by som chcel radšej Juventus oni by videli kto sú Barca

Prosteja

-33
2019-03-15 15:21:58

Jak môžu favorizovať city?? Wtf?? Umelý klub, sr**ka!!!

LaBrie

5
2019-03-15 15:32:11

Ked uz Manchester, tak radsej United ako City. Ti by mohli byt s nami vo finale :) A k United - s PSG vyhrali odvetu, ani nevedeli ako. Podobne ako finale s Bayernom, kde v nadstaveni dali z dvoch rohov dva goly a vyhrali 2:1 (tam ale hrali vyborne). Ale nesmieme zabudnut aj na to, ze po vyhre s PSG doma prehrali ligovy zapas s velmi slabym vykonom......

FCB1933

8
2019-03-15 16:14:52

Tak ci tak, do finale je este dlha cesta. A v tom finale moze vyhrat len jeden. My mozeme len fandit, drzat palce, pripadne sa modlit a dufat, ze 1.juna si s radostou otvorime nejaku tu 1933 alebo plzničku ;)

2sjr

5
2019-03-15 18:25:36

Bude to pán zápas . Už sa neviem dočkať a prajem chlapcom perfektné načasovanie formy a hlavne bez zranenia. Chuť vyhrať bude na oboch stranách.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.