Manchestru United v odvete osemfinále Ligy Majstrov na pôde PSG chýbalo až 10 hráčov, no dokázal zmazať dvojgólové manko z domáceho zápasu a postúpiť do štvrťfinále. Tam Červených diablov čaká Barcelona. Čo môžu očakávať Blaugranas od tohto zápolenia?

Už na prvý pohľad je zrejmé, že Manchester United po odchode Joseho Mourinha zmenil svoju tvár. Príchod Ole Gunnara Solskjæra vlial do žíl hráčov novú energiu a mužstvo v 18 zápasoch ťahalo za kratší koniec len dvakrát. United nehrá s loptou, nahrádza to behaním. Ťažko je tak mužstvu prebrať iniciatívu a hrať plynulo, no s určitosťou môžeme povedať, že ide o nesmierne bojovný tím.

Kľúčovým aspektom k zlepšeniu hry a výsledkov tímu je znovuzrodenie Paula Pogbu, hoci Francúz bol v prvom zápase osemfinále proti PSG vylúčený. Pogba a Ander Herrera dirigujú hru United v strede poľa. Červení diabli sa spoliehajú aj na štandardné situácie, rýchlosť Lingarda, Martiala a Rashforda, vynaliezavosť Matu a strelecký inštinkt Lukaku. Mužstvo z Old Traffordu má isté medzery v obrane a De Gea nie je na klubovej úrovni tým istým brankárom ako v národnom tíme.

Silné stránky United

Prechod do útoku: Rýchlosť hráčov mužstva s Rashfordom na čele môže v ofenzívnych akciách narobiť Barcelone veľké problémy.

Štandardné situácie: Manchester United je pri štandardných situáciách nesmierne efektívnym mužstvom. Týmto spôsobom v tejto sezóne strelil už 20 gólov.

Slabé stránky

Chýba vyrovnanosť výkonov: Mužstvo nevyhralo žiaden zápas so súpermi z čela tabuľky Premier League, no v FA Cupe porazilo Arsenal aj Chelsea a v Lige Majstrov sa United ukázali byť lepší ako Juventus a PSG.

Obrana: Defenzívu Manchestru United tvoria hráči, ktorí vzbudzujú isté pochybnosti - Young, Lindelöf, Smalling či Shaw.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Darunn77

10
2019-03-15 20:23:59

No praveze ta obrana sa prichodom oleho o dosť zlepšila Lindelhof podava pekne vykoni takisto aj baly cize az taka slaba stranka by to nebola +v brane de gea

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.