Luis Suárez, útočník FC Barcelona, v nedávnom rozhovore opäť vysvetlil, ako ho Steven Gerrard presvedčil, aby v lete 2013 neodišiel do Arsenalu.  

Luis Suárez zaznamenal v anglickej Premier League v sezóne 2012/13 fantastických dvadsaťtri presných zásahov, aby sa stal druhým najlepším strelcom súťaže, pričom pred Uruguajčanom skončil len fantastický Robin van Persie. Holanďan si pripísal ešte o tri góly viac. Priamou konzekvenciou bola skutočnosť, že o Suáreza sa začal vo veľkom zaujímať londýnsky Arsenal, ktorý za neho neváhal zaplatiť štyridsať miliónov libier. 

Luisito si odpykával svoj desaťzápasový trest za nešportové správanie voči Branislavovi Ivanovićovi zo zápasu s Chelsea, ktorý sa skončil remízou 2-2, aby vážne zvažoval, že si transfer ku Kanonierom vynúti. Na rozdiel od Liverpoolu by mal na Emirates garantované, že bude hrať v Lige majstrov. 

"Klasifikovali sme sa do Európskej ligy, ale sezóna napokon skončila zle," hovorí Suárez s odstupom nejakého času v rozhovore pre Otro

"Bol som odhodlaný odísť do Arsenalu, nútil som sa prestúpiť tam, aby mi Steven povedal, že mi sľubuje, že ak ostanem ešte jeden rok, budem môcť odísť do Bayernu, Barcelony, Realu Madrid alebo vlastne kamkoľvek na svete. Povedal, že mám jednoducho ostať, pretože prestupom do Arsenalu by som si všetko iba zhoršil," komentoval.

"Bol to posledný rozhovor, ktorý som vtedy s Gerrardom viedol a ovplyvnil ma natoľko, že som svojmu agentovi povedal, že som definitívne rozhodnutý. Chcel som napokon predsa ostať, jeho slová ma jednoducho presvedčili. Pochádzali od niekoho, komu na mne záležalo a chcel pre mňa len to najlepšie, od človeka, ktorý videl, ako som trpel."

"Boli to slová skutočného kapitána, ktoré ma vtedy obrovským spôsobom ovplyvnili. Veľmi mi tým pomohol," dodal Suárez. 

Útočník sa nakoniec rozhodol správne. Na uruguajského reprezentanta čakala prelomová sezóna s tridsaťjeden gólmi, po ktorej si mohol splniť svoj sen a stal sa súčasťou prvého tímu FC Barcelona. Na Camp Nou je už piaty ročník.

Zdroj: talksport
Foto: talksport

messidonna

top komentár
66
2019-03-16 14:36:53

Gerrard skutočný pán futbalista a sympaťak. Veľmi ma mrzelo ako mu 13/14 nešťastne ušiel titul PL ktorý s Liverpoolom nikdy nezískal.

Kewin-9

2
2019-03-16 21:34:53

Sooo fucking True!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.