Hviezda Barcelony pomohla svojmu tímu zabezpečiť si lístok v štvrťfinále Champions League, keď strelila dva góly a pridala dve asistencie.

Messi povedal na začiatku sezóny, že chce tento rok vyhrať Champions League a odpovedal na tieto slová skutkami na ihrisku. Jeho štatistiky sú lepšie, ako boli v tejto fáze sezóny v posledných troch sezónach, lepšie ako boli v sezóne 2014/15, v ktorej Blaugrana získali treble. Túto sezónu už nastrieľal 36 gólov a pridal 18 asistencií, to znamená, že bol priamo zahrnutý pri 54 góloch, čo je skoro presná polovica zo 109 gólov, ktoré jeho tím zatiaľ nastrieľal.

Toto sú jeho najlepšie štatistiky v tejto fáze sezóny, od prvej sezóny Luisa Enriqueho v 2014/15, kedy nastrieľal 41 gólov a poskytol 20 asistencií. Jeho súperi po celom kontinente ho nevedia dostihnúť. Messi vedie tabuľku v top päť Európskych ligách, čo sa týka gólov a asistencií a je spolu s Robertom Lewandowskim najlepším strelcom Champions League s 8 zásahmi.

Číslo 10 zostáva v určitom smere za Ronaldom v počte všetkých vstrelených gólov v Champions League. So 108 gólmi sa nachádza sa Portugalcom, ktorý má na konte 125 gólov. Ak sa ale pozrieme na individuálnu sezónu je jasné, že je Messi rozhodnutý zdvihnúť trofej Champions League ešte raz.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Ronaldolike

-6
2019-03-18 07:44:33

nu...ma co robit aby bol lepsi ako RONALDO a zeby barcelona dakedy dala 3x po sebe LM to by museli prihodit rozhodcom

Dr-QQ

4
2019-03-18 08:23:42

Hráčom je už dávno lepším, ak Barca vyhrá tohtoročnú Ligu majstrov, tak ho dorovná aj počtom víťazstiev v tejto súťaži, gólový priemer na zápas má v nej už teraz lepší a je dosť možné, že s pribúdajúcimi zápasmi ho aj v ich počte predbehne. Myslím si, že je to v jeho silách, prekonať Cristiana aj v týchto aspektoch, kde za ním mierne zaostáva.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.