Katalánsky denník Mundo Deportivo predstavil možné termíny ázijského turné a Final Four Španielskeho superpohára. Barcelona má v júli vycestovať do Číny a Japonska a na začiatku augusta odštartovať novú sezónu.

Mundo Deportivo píše, že Barcelona pracuje nad uzavretím finálneho rozpisu ázijského turné majúc na pamäti účasť v Španielskom superpohári. V rámci prvej takejto cesty do Ázie od roku 2013 má Barcelona navštíviť Čínu aj Japonsko. Podľa denníka sa má turné začať 18. júla a skončiť 28. júla. Barcelona najprv vycestuje do Japonska, kde odohrá dvojicu priateľských zápasov. Prvým súperom bude Vissel Kobe, kde aktuálne pôsobí legenda Andrés Iniesta a pôjde o naplnenie sponzorských záväzkov od firmy Rakuten. V druhom prípade si Barcelončania zmerajú sily s Chelsea a to v Saitame. Tretí priateľský duel sa odohrá v Číne, ktorá je pre katalánsky klub nesmierne dôležitým trhom. Možný súper Blaugranas zatiaľ nie je známy.

Barcelona na tomto turné hodlá zarobiť viac ako 10 miliónov eur. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo, pobyt Barcelony v Ázii nemôže presiahnuť 10 dní, pretože hráči sa následne musia pripraviť na Superpohár Španielska, ktorého formát sa tento rok má meniť. Zmena má byť oficiálne potvrdená v apríli. Barcelona berie reformu súťaže pozitívne, pretože sa má jednať o formát Final Four. Klub s Španielskou kráľovskou futbalovou federáciou rokuje o mieste a termíne zápasov a o finančnej kompenzácii za to, že jedno zo stretnutí sa nebude konať na Camp Nou.

Mundo Deportivo je názoru, že boje o Španielsky superpohár prebehnú v dátume 6. až 10. august. Čas hrá v neprospech RFEF, pretože ešte stále nie je rozhodnuté, kde sa tieto zápasy odohrajú. Federácia by chcela hostiteľa tohto turnaja zverejniť na najbližších 4-5 rokov, no Katalánci rázne nesúhlasia, pretože niektorý ročník by sa mohol odohrať aj v USA a Barcelona sa chce vyhnúť až tak dlhej ceste pred začiatkom sezóny. Nemožno vylúčiť, že zápasy sa nakoniec odohrajú v Španielsku, hoci zaujímavými destináciami sú Anglicko či Tunisko.

Čo sa týka termínu tohtoročného Gamperovho pohára, všetko záleží od výsledkov Barcelony v Lige Majstrov. Ak Barcelona prebiehajúci ročník vyhrá, nastúpi vo finále Európskeho superpohára v Istanbule, ktorý je na programe 14. augusta. Ligová sezóna však začína 17. alebo 18. augusta a tak sa Gamperov pohár musí odohrať skôr, čo ovplyvní aj dĺžku pobytu Barcelony v Ázii.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.