Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona už vôbec nepochybuje o vhodnosti kúpy Matthijsa de Ligta. Katalánci však na prestupovom trhu narazili na obrovskú konkurenciu, pretože pre väčšinu elitných európskych klubov je práve De Ligt strategickým cieľom.

Mundo Deportivo píše, že víkendový zápas Holandska s Nemeckom si pozrie aj skaut FC Barcelona. Bez ohľadu na výkon Matthijsa de Ligta v tomto zápase sa Barcelona už rozhodla, že hráča chce počas leta kúpiť do svojho kádra. Situáciu však chce vyriešiť, čo najskôr. Denník v každom prípade dodáva, že to nebude vôbec jednoduché, pretože záujem o stopéra je obrovský. Športový riaditeľ Ajaxu Amsterdam, Marc Overmars, je však zástancom toho, aby De Ligt vo svojej kariére pokračoval v metropole Katalánska. Lukratívne ponuky od iných klubov však môžu stále zmeniť postoj vedenia Ajaxu. Ide o kluby ako Juventus, PSG, Bayern či dokonca Real Madrid. Všetky tieto kluby stále majú reálnu šancu na kúpu hráča.

Juventus sa do boja o hráča zapojil preto, lebo si je dobre vedomý toho, že Giorgio Chiellini ten rok oslávi 35 rokov a Leónardo Bonucci má 32. Mladší už nebudú. Generačná výmena v tíme Starej Dámy je tak nevyhnutná. Aj Paris-Saint Germain má podobné problémy, keď Thiago Silva tento rok takisto oslávi 35 rokov. Osobné ambície má v tomto smere Nasser Al-Khelaïfi, ktorému Barcelona vyfúkla Frenkieho de Jonga. Bayern zas do svojho tímu hľadá adekvátneho partnera do obrany pre Matsa Hummelsa. Na scéne sa však objavil aj Real Madrid. Čoraz hlasnejšie sa hovorí o tom, že odísť chce Raphael Varane, ktorý by počas tohto leta mohol posilniť PSG, Manchester United či Bayern. Na Bernabeu by ho mohol nahradiť práve De Ligt.

Kluby však čakajú náročné rokovania nielen s Ajaxom Amsterdam, ale predovšetkým s agentom hráča Minom Raiolom. Tento agent je známy tým, že neustále bojuje o maximálnu províziu a zárobok pre seba. A z tohto dôvodu je rád, ak jeho klienti menia kluby, čo najčastejšie. Katalánsky denník tvrdí, že Raiola mal s De Ligtom iné plány - z Ajaxu mal prestúpiť do silného klubu, no nie do klubu, ktorý by bol elitný. Až neskôr sa mal pobrať práve do Barcelony, Realu, Juventusu či PSG. Tento variant by Raiolovi zarobil ďaleko viac. Mundo Deportivo každopádne uvádza, že De Ligt s takýmto postupom svojho agenta nesúhlasí a je názoru, že teraz je ten správny čas na transfer do poriadneho klubu. Holanďan vraj Raiolovi dal príkaz, aby mu vyrokoval prestup práve na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Danny

15
2019-03-22 12:52:10

Neviem ci pravda ale cital som ze hovoril svojmu agentovi railovi ze nie su prioritou peniaze ale to aby hral za barcelonu ... ak je to pravda a my ho kupime tak parada :) ale co s ostatnymi

LaBrie

12
2019-03-22 13:09:25

...co s ostatnymi? O tom potom, hlavne ze uz bude De Ligt doma :)

Lakerooo

1
2019-03-22 14:40:02

Nie je aj na hráčovi kde chce hrať? Ak raz nechcem prestúpiť do PSG alebo inde klub ma môže predať tak či tak?

Lakerooo

0
2019-03-22 14:40:37

*Chcel som reagovať na Darsley-ho

Darsley

-1
2019-03-22 13:43:07

No hlavne priorita su peniaze pre klub pretože aj barca za neho da 50 mega a PSg povie že za neho da 120 tak klub radšej zoberie 120 a bdue mu jedno či chce de light hrať za Barcelonu...

Darsley

3
2019-03-22 13:43:38

ligt* sorry preklep v rýchlosti ....

Mecik

1
2019-03-22 14:37:51

Jasně, přesun Frankieho budiž věčným důkazem...
Prej za 50... :D

mikimi122

1
2019-03-22 14:54:27

Možno u nejakého obyčajného klubu by to možné bolo, ale toto je Ajax. De Jonga mohli predať do PSG, keďže tí ponúkli niečo cez 100 miliónov, ale Ajax radšej prihliadol na rozhodnutie hráča ísť do Barci, aj keď to znamenalo, že na tom zarobia o niečo menej.

GucciGeno

6
2019-03-22 16:22:55

Však klub môže zobrať vyššiu ponuku od PSG, ale ak De ligt povie že do PSG nejde tak to je úplne jedno aká vysoká ponuka bude.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.