FC Barcelona si v poslednej dekáde upevnila svoje miesto vo futbalovom svete nielen vďaka jedinečnému štýlu hry, La Masii a činnosti nadácie, ale takisto vďaka využitiu najnovšej technológie, ktorá sa ukazuje ako veľmi potrebná na mnohých miestach.

FC Barcelona zostáva priekopníkom v oblasti zavádzania najnovších technológii v športe. V tejto sezóne už 17 mužstiev v klube, teda viac ako 300 športovcov, trénuje pomocou systému WIMU, teda systému na meranie fyzických a zdravotných parametrov. Malé zariadenie umiestnené na pleciach športovca umožňuje získať potrebné informácie o danom športovcovi, ktoré sú následne využívané pre vytvorenie takých riešení, aby hráč mohol na ihrisku zo seba vydať, čo najviac.

V rámci Innovation Hub FC Barcelona zmenšila veľkosť tohto zariadenia - teraz dosahuje veľkosť mobilu a váži len 70 gramov. Klub okrem toho vylepšil softvér. Niektoré popredné tímy stále využívajú systém GPS, no Blaugranas už prešli na vyššiu úroveň a stavili na technológiu Ultra Wide Band. Umožňuje získať ešte viac informácií, ktoré sú presnejšie, pokiaľ ide o záťaž, intenzitu cvičenia (zrýchlenie, výskoky, súboje s inými hráčmi), vynaložené úsilie (metabolizmus a dynamický stres) a takisto pracovný čas a odpočinok.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

tomasis

14
2019-03-22 16:29:21

Heh, niekolko rokov som zil s vedomim, ze je to zavazie a sluzi na spevnenie svalstva :D

Fcb1231

-7
2019-03-22 16:31:16

Jedinečný štýl hry a la masiu už môžte z definície Barcelony vyškrtnúť , momentalne je to na výsledok hrajúci tím plný 30tnikov čo dá šancu chlapcovi z akadémie v 88 minute aj ked uz po 60 je rozhodnuté

Vladinko

6
2019-03-22 16:53:58

Taký je bohužiaľ dnešný futbal, na mladíkov a chyby ktoré mladí hráči prirodzene robia nie je priestor.. kvôli tomu má každý káder 15-16 kvalitných hráčov (tj hviezdy aj na lavičke)- a ak by tieto hviezdy z lavičky nedostali priestor aspoň ako striedajúci hráči kvôli mladým, tak by bol problém..priestor na výchovu majú až kluby druhého sledu, ktoré nemajú v kádroch toľko hviezd.. Kedysi keď sa nedarilo tak sa dal priestor mladším hráčom a klub nachvíľu ustúpil zo slávy, dnes keď sa nedarí, tak sa vyčlení na prestupy 200 mega a kupujú sa novi hráči, aby sa hneď ďalšiu sezónu darilo..

Fcb1231

2
2019-03-22 17:30:37

Ja nevidím problém v tom že hrajú starší hraci , ale v tom že aj keď je moznosť dať sancu mladým nevyužije sa ... A to že malcom sedi ? To je akože co ... Absolutne tomu nerozumiem a myslim ze na to ani nieje vysvetlenie

Vladinko

3
2019-03-22 22:02:55

Tak si predstav, že by tam miesto vidala vybehol niekto mladý..vidal síce je starší hráč, ale proste to je hviezda a stavim sa, že by začal robiť bordel ak by mal pocit, že jeho minúty dostal nejaký no name hráč..bohužiaľ, tak to je v každom veľkoklube..

Pokiaľ ide o malcolma, áno, tam ťažko rozumiet

Milan87

4
2019-03-22 21:34:29

Mozno keby si bol na treningoch tak by si si to vysvetlit vedel....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.