FC Barcelona má od roku 2016 veľké problémy po návrate z marcovej reprezentačnej prestávky. Hráči Blaugranas v apríli prehrávajú rozhodujúce zápasy. Reprezentačné zrazy v koncovke sezóny zle vplývajú na hráčov.

Reprezentačná prestávka predstavuje pre kluby vždy problém, pretože do národných reprezentácii odíde vždy množstvo hráčov. O to zložitejšie je to pred koncom sezóny, kedy sa rozhoduje o všetkom. Týka sa to rovnako Barcelony, pre ktorú posledné tri roky po marcovej reprezentačnej prestávke boli ako zo zlého sna.

Katastrofálne 2 týždne

Problémy sa začali v sezóne 2015/2016. Do marcového repre brejku sa Barcelone nad očakávania darilo v La Lige, kde prehrala len 2 zápasy a okrem toho bojovala o víťazstvo ako v Copa del Rey, tak aj v Lige Majstrov. Po návrate z reprezentačnej prestávky však prehrala v La Lige tri zápasy v rade: Real Madrid 1:2, Real Sociedad 0:1 a Valencia 1:2. V tom čase Blaugranas vypadli aj z Ligy Majstrov, keď vo štvrťfinále nestačili na Atlético Madrid. Pre Luisa Enriqueho išlo o 2 katastrofálne týždne, pretože v La Lige muselo mužstvo titul urputne brániť až do konca súťaže. Ak by Blaugranas nevyhrali posledných 5 zápasov, titul by pripadol do rúk Realu Madrid.

Kľúčové prehry s Malagou a Juventusom

V nasledujúcej sezóne to nebolo o nič lepšie. 8. apríla prehrala Barcelona v rámci bojov o La Ligu s Malagou 0:2 a Neymar videl červenú kartu, kvôli ktorej bol suspendový z El Clásica. Blaugranas nedokázali využiť zakopnutia Realu, ktorý remizoval s Atléticom a Los Blancos už do konca sezóny nedostihli. Je pravda, že Kataláncom sa po repre brejku podarilo poraziť Sevillu 3:0, no najdôležitejšie bolo vyradiť Juventus z Ligy Majstrov. Luis Enrique sa však z prehry s PSG 4:0 nepoučil a v Turíne prehral 3:0. Tentokrát sa v odvete obrat nekonal a Barcelona v Lige Majstrov opäť skončila.

Pohroma v Ríme

V sezóne 2017/2018 Ernesto Valverde nahradil Luisa Enriqueho. Výsledkom po marcovej reprezentačnej prestávke to nepomohlo. Blaugranas prišli o body v zápase so Sevillou (2:2). Messi v tomto zápase začal iba na lavičke náhradníkov, pretože počas zápasov v národnom tíme si preťažil sval na nohe. V zápase so Sevillou však tímu ako náhradník zabezpečil aspoň bod za remízu. Uplynulý ročník však poznačili Majstrovstvá sveta, pretože hráči sa museli udržať v dobrej forme o niekoľko týždňov dlhšie a tak sa v koncovke sezóny nahromadila únava. V prípade Barcelony to vyvrcholilo pohromou v Ríme, kedy Katalánci prehrali 3:0 a vypadli z Ligy Majstrov napriek výhre v prvom zápase na Camp Nou 4:1. V tom období Barcelona so šťastím vyhrala nad Valenciou 2:1 a prehrala s Celtou 2:0, čo len potvrdilo, že Katalánci sú opäť mimo formu.

Ak má Barcelona v tejto sezóne zabojovať o treble, jej hráči musia po reprezentačnej prestávke prezentovať ďaleko lepšiu úroveň hry a koncentrácie, než v posledných troch sezónach. V prípade niektorých hráčov to môže byť lepšie, pretože Piqué už v reprezentácii nepôsobí a Luis Suarez si vzhľadom na zranenie členka oddýchol takisto. Horšie je to v prípade Messiho, ktorý sa po dlhej pauze opäť vrátil do reprezentácie, no hneď v prvom zápase si poranil slabiny. Už čoskoro sa však presvedčíme, či sa Barcelona z udalostí v posledných rokov ponaučila.

zdroj: as.com
foto: facebook

GabrielSVK

6
2019-03-23 09:52:16

Pique bude hrať zápas za Katalánsko.

ximpp

2
2019-03-24 12:30:16

To je prostě největší neštěstí. Reprezentační pauzy jsou pro podobné týmy jako česká repre, která přijela do Wembley ukázat jak se hraje moderní fotbal a hráči o tom jednou mohli vyprávět vnoučatům. Pro Barcu je to ale prokletí, které nám pravidelně zabíjí sezonu, bohužel to ani letos nevidím jinak.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.