Vedenie FC Barcelona pracuje na kúpe Matthijsa de Ligta už niekoľko mesiacov, pričom nasledujúce dni budú v jeho budúcnosti kľúčové. Iste, pre blaugranas bol o niečo väčšou prioritou Frenkie de Jong, ktorého už definitívne získali dvadsiateho tretieho januára, no to nič nemení na tom, že mimoriadna dôležitosť sa pripisuje aj konverzáciám so stredným obrancom. 

Matthijs de Ligt aj jeho zamestnávateľ Ajax dúfajú, že sága okolo budúcnosti devätnásťročného stredného obrancu holandského družstva sa definitívne ukončí čo najskôr, ideálne ešte pred nadchádzajúcim štvrťfinálovým dvojzápasom najprestížnejšej európskej ligovej súťaže Ligy majstrov. Amsterdamčania narazia na tím okolo Cristiana Ronalda už desiateho apríla. 

De Ligt, podobne ako dvaja najvyšší predstavitelia Ajaxu, Edwin van der Sar a Marc Overmars, CEO a športový riaditeľ, sú si dobre vedomí toho, že funkcionári z Barcelony vycestujú už v pondelok do holandskej metropoly, odkiaľ by radi odchádzali s ďalším cenným skalpom. 

Podľa informácií katalánskeho Mundo Deportivo putuje do Amsteradmu expedícia v zložení Josep María Bartomeu, Oscar Grau a Albert Soler, ktorých navyše doplní Wouter Lambrecht, jeden z popredných riaditeľov pre vzťahy s organizáciami ECA, UEFA a FIFA. Takto presne pred dvomi mesiacmi Azulgranas cestovali do Holandska, aby podpísali Frenkieho de Jonga, pričom boli úspešní. 

Amsteradm si je barcelonského záujmu veľmi dobre vedomý, no na druhej strane si vie vo svojich radoch De Ligta predstaviť aj mnoho ďalších európskych veľkoklubov vrátane Bayernu, Atlética, Realu Madrid, PSG či Juventusu. Svetové denníky sa zhodujú na tom, že ajacied nechávajú výber na samotného zadáka, ktorý sa však podľa všetkého bude musieť rozhodnúť čo najskôr. Jedno je, každopádne, isté, pokiaľ ho na Camp Nou budú chcieť získať, pripraviť si budú musieť čiastku mimoriadne podobnú sume sedemdesiatich piatich miliónov eur, ktoré zaplatia za jeho krajana a spoluhráča De Jonga. 

Čo sa týka Barcy, defenzíva je tu pokrytá fantasticky. Okrem Piquého a Lengleta sa očakáva, že na svoje problémy s kolenom nechá zabudnúť Samuel Umtiti a nezabúdajme ani na dvojicu mladíkov Murillo a Todibo. Budúcnosť je, zdá sa, ružová.

Zdroj: md
Foto: md

lejsovka

21
2019-03-24 11:08:24

mladik murrilo ?

Radovan

18
2019-03-24 11:14:00

Neviem teda kolko penazi mame vyclenenych na prestupy, ale skor by som riesil jovica nez de ligta..ale ak sme schopni za jedno leto doniest de jonga, de ligta aj jovica, tak okej..len nie ze to dopadne tak, ze za chlapcov z amsterdamu vysolime 150m a potom bude problem na jovica dat 50 (alebo kolko si bude frankfurt pytat)

mikimi122

9
2019-03-24 12:59:39

Dúfam, že finančne zvládneme utiahnuť aj De Ligta a aj Joviča. Nie sú to lacné výdavky, ale v dnešnej dobe nevyhnutné. Pravdepodobne sa dá rátať, že v lete pôjde preč Gomes, Rafinha, Denis a Malcom (možno aj niekto z trojice Cillessen, Coutinho a Rakitič), takže aj nejaké financie prídu. Po De Ligtovi a Jovičovi bude treba riešiť aj druhé LB a možno v prípade odchodu Cillessena aj druhého brankára.

T0mIO

-4
2019-03-24 14:30:41

možno to bude raz najlepši stoper na svete, ale my ho momentalne nepotrebujeme. štvorica pique lenglet umtiti de ligt v jednom time to neni dobre. aka bude hierarhia? nikto nebude chet byt dole.

LaBrie

13
2019-03-24 14:48:36

Pique uz nie je najmladsi a De Ligt ma 19 rokov, cize nakup aj do buducna. Ak nam ho niekto vyfukne, budeme banovat.....

T0mIO

-6
2019-03-24 17:23:05

tak mi prosim povedz hierarchiu stoperov

LaBrie

4
2019-03-24 17:51:39

Co tu trepes o hierarchii, co to ma spolocne s kupou De Ligta.....

PETERKRIZAN

5
2019-03-24 22:29:06

Pozeram zapas holandsko nemecko podla mna deligt najslabší na ihrisku,neciem neviem,kúpiť a nechat ešte rok v ajaxe

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.