Katalánsky denník Sport dnes uviedol, že Jean-Clair Todibo môže byť zatiahnutý do transferu Matthijsa de Ligta do Barcelony. Francúz by do Ajaxu odišiel na hosťovanie. Dnes by mal prezident klubu Josep Maria Bartomeu na túto tému rokovať s predstaviteľmi holandského klubu.

Sport píše, že je jasné, že Barcelona rokuje o príchode De Ligta do Barcelony. Vzťahy medzi klubmi sú na veľmi dobrej úrovni a táto spolupráca bola upevnená prestupom Frenkieho de Jonga. Barcelona však chce dotiahnuť aj De Ligta a rozhodla sa, že do prestupu začlení Jean-Clair Todiba, ktorý sa ku Kataláncom pripojil len teraz v zime.

Katalánsky denník uvádza, že Todibo by mal Ajax posilniť v rámci hosťovania za určitú sumu resp. za poníženie prestupovej sumy De Ligta. Všetko záleží od počtu sezón, ktoré Francúz v Ajaxe odohrá. Barcelona je názoru, že pre Todiba je možnosť hrávať za klub ako Ajax skvelá príležitosť k rozvoju, pretože Holanďania budujú mužstvo práve na mladých hráčoch. Ide o veľmi lukratívnu možnosť. 19-ročný mladík by tak v Holandsku mohol získavať skúsenosti. Ajax je myšlienke Blaugranas naklonený, pretože Todiba ako hráča poznajú a aspoň by zaplátal dieru po De Ligtovi.

Barcelona v Amsterdame

Očakáva sa, že prezident FC Barcelona Bartomeu sa dnes a zajtra zdrží v Amsterdame s cieľom rokovať o celej záležitosti. Spoločnosť mu budú robiť Albert Soler a Oscar Grau. Hlavným dôvodom je samozrejme účasť na zasadnutí Európskej asociácie klubov, ale čas strávený v Amsterdame chcú využiť práve na to, aby pohli dopredu rokovania o príchode De Ligta na Camp Nou. Bartomeu už osobne hovoril so športovým riaditeľom Ajaxu Marcom Overmarsom a prízvukoval mu, že pre Barcelonu je transfer De Ligta kľúčový. V najbližších dňoch sa Barcelona môže priblížiť k realizácii tohto cieľa.

Katalánsky denník Mundo Deportivo však o celej záležitosti informuje opatrnejšie, než denník Sport. Je názoru, že ak nebudeme svedkami prekvapenia, prestup by sa mohol počas najbližších dní skutočne uzavrieť. Netreba však zabúdať, že v Amsterdame sú prítomné aj delegácie iných klubov, ktoré majú o De Ligta veľký záujem. Sport dodáva, že najdôležitejšie slovo má De Ligt a jeho konečné stanovisko, ktorý klub si vyberie.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Gajdy38

24
2019-03-25 14:35:55

Todibovi by hosťovanie v Ajaxe len prospelo v každom prípade. Ak by De Ligt odišiel kamkoľvek mohol by v Ajaxe dostať oveľa viac príležitosti ako v Barcelone a ťažiť by z toho mohli obe kluby.

LRDK

22
2019-03-25 14:54:12

Úplný súhlas, Todibo by tam kľudne mohol hrávať kým Gerard neukončí kariéru a následne by bol pripravený na top level. Win - Win pre nás. Vedenie konečne robí logické kroky k dlhodobému plánovaniu kádra. Generačná obmena v plnom prúde a slušné nákupy mladých hráčov, veľmi dobré.

Zorrrro

10
2019-03-25 16:19:15

Velmi sa mi paci myslienka ze s nami Ajax bude spolupracovat, holandska liga je perfektna pre mladikov na rozbeh, nemusia u nas suchat lavicku, a mame ho podpisaneho, ak sa vydari nemusime kvalitu za draho kupovat, ak sa nevydari tak sa preda a nebudeme stratovy.....

Malloy

6
2019-03-25 16:54:43

Super nech ide ved je mladý nemá čo stratiť len získať

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.