Prísť do mesta, ktoré vám ponúka toľko rôznych príležitostí, ako je Barcelona, a pritom mať len víkend na preskúmanie všetkého môže byť veľmi náročná úloha. Ak si plánujete cestu do Barcelony a neviete kam skôr, aby ste stihli všetko tak tento článok je práve pre vás. My vám ponúkame návod, čo všetko by ste mali v Barcelone počas víkendu navštíviť, aby ste odchádzali so skvelými zážitkami. Barcelona je však tak rozmanitá, že jeden víkend vám na toto mesto stačiť nebude.

1. Urobte si prehľad o meste

Keď vystúpite z lietadla a dostanete sa do Barcelony, budete s najväčšou pravdepodobnosťou chcieť spraviť prvotný prehľad, aby ste vedeli čo vás tento víkend čaká.

Dobrou voľbou je ísť na prehliadku autobusom, ktorá má veľa zastávok po celom meste. Jednodňová vstupenka pre dospelého je 27 Eur.

Ďalšou možnosťou je spoznať mesto počas pešej turistiky.

Existuje široká ponuka turistických trás, niektoré sú dokonca špecifikované ako napríklad turistika duchov po Gotickej štvrti či gurmánska turistika alebo Picasso turistika pre milovníkov umenia či architektúry.

Prehliadky sa pohybujú v sumách medzi 10 až 25 Eur v závislosti od prehliadky a trvajú asi 4 hodiny v závislosti od trasy, ktorou sa rozhodnete ísť. 

2. Vyskúšajte Tapas

Po náročnej túre je čas si dopriať niečo dobré na zahryznutie. Pri pomyslení na Španielsko vám určite medzi prvými napadne konzumácia "tapas", ktorá patrí k životnému štýlu Španielov.

Určite by ste mali začať ochutnávkou Pan con Tomate, chlieb s olejom, soľou a paradajkami. Širokú ponuku rôznych druhov tapas nájdete všade v Barcelone a začínajú na sume 1 Eur za kus.

3. Zakončite svoj deň úžasným predstavením Magickej fontány

Lepšie zakončenie prvého dňa ako sledovať skvelú vodno-svetelnú šou si neviem predstaviť.

Svetelno-vodné predstavenie, ktoré ponúka Magická fontána si môžete vychutnať v iba v určitých časoch a obdobiach. Jednotlivé časy  predstavení podľa mesiacov sme konkrétne rozpísali v našom článku Tajomstvo fungovania Magickej fontány. Fontány sa nachádzajú blízko námestia Plaza Espanya, úžasné miesto, ktoré poskytuje nádherný výhľad vo večerných hodinách z vrcholu kopca z Národného múzea umenia Katalánska.

4. Zažite východ alebo západ slnka v Barcelone

Klikni SEM a dočítaj článok na kataluna.sk!

el_dominiko

7
2019-03-26 15:54:35

Takéto články mám rád. Len tak ďalej. Palec hore

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.