Leo Messi poskytol rozhovory pre argentínske rozhlasové stanice Radio 94.7 Club Octubre a FM Palmero, ktorých diskutoval predovšetkým o argentínskej futbalovej reprezentácii. Podstatné vyjadrenia si môžete prečítať nižšie.

"V reprezentácii sme dosiahli veľa, ale nemusíme dennodenne rozprávať o tom, že máme radi národný tím. Ak by som nechcel, tak by som na zrazy nechodil, nikto ma do toho nenúti."

"Ľudia veria všetkému, čo sa im povie. Potom som najhorší ja a to všetko najviac bolí moju rodinu Padlo množstvo klamstiev. A dennodenne pribúdajú ďalšie. Posledný zápas som opustil vraj preto, lebo som chcel byť prítomný na krstinách. Je to úplná hlúposť. Vynechal som tisíce dôležitejších vecí len preto, aby som hral v zápasoch."

"Chcem niečo s reprezentáciou vyhrať, chcel som sa vrátiť, byť v kádri a hrať vo všetkých dôležitých zápasoch. Keď som sa opäť vrátil, mal som proti sebe množstvo ľudí. Môj syn sa ma pýtal: 'Oco, prečo ťa tí ľudia v Argentíne zabíjajú?' Odpovedal som mu, že sú to len jednotlivci. On vie, že ľudia ma majú radi. Ja však náklonnosť voči reprezentácii preukazujem iným spôsobom, nikomu to nemusím dokazovať."

"Po odchode z Majstrovstiev sveta som už v argentínskou federáciou nehovoril. Potom mi volal Scaloni a povedal mi, aby som si oddýchol, že vytvoríme niečo úžasné a že príde čas na to, aby som sa vrátil."

"Vypadnutie zo šampionátu v Rusku bol veľmi silný úder. Je to jedna z mojich najhorších skúseností v reprezentácii. Všetko išlo zle od prvého momentu. Nebolo to to, čo sme chceli a čo sme očakávali. Bola by to najväčšia porážka v histórii reprezentácie ak by sme vypadli už v skupine. Treba však skúšať naďalej. Chcem s reprezentáciou niečo vyhrať. Bol som už blízko a budem hrať vždy ak môžem."

"Všetko by bolo iné, ak by sme v roku 2014 vyhrali. Prehrali sme len kvôli drobnostiam. Potom to na nás všetko dopadlo, ale myslím si, že voči tlači by sme sa mali chovať inak. Pripúšťam, že sme sa uzavreli do seba, pretože nás to bolelo. Potrebovali sme pokoj a dobré vzťahy s novinármi. Reprezentácia Argentíny je najdôležitejšia."

"Agüero neraz povedal: som veľký Messiho kamarát a sedím na lavičke. Ak by som mal takú moc, Kun by hral v základe. Nechcem, aby sa všetky tie klamstvá, ktoré sa objavujú, stali realitou. Chodievam na zrazy, hrám a snažím sa dať zo seba to najlepšie, no stáva sa to čoraz ťažšie vzhľadom na všetky tie zlé reči, čo sa objavujú. Čoraz ťažšie je tešiť sa z dobrej atmosféry v reprezentácii. Ja sa sústredím na hru, nič iné."

"Generačná výmena je normálna vec a máme chlapcov s ohromným potenciálom, no táto zmena bola príliš rázna, obrovská. Bolo potrebné ju urobiť už pred časom. Prišli všetci mladí hráči, treba im dať čas, nemožno ich zabíjať kvôli zlej hre. Mali sme generáciu, ktorá dosiahli veľké veci. Je to niečo prirodzené."

"Veľmi rád by som ukončil kariéru v Newell's, ale vrátiť sa do Argentíny nie je jednoduché. Thiago je už veľký a prijíma vlastné rozhodnutia, hoci je naďalej chlapec a rýchlo sa prispôsobil. Úprimne poviem, že dnes neviem, čo sa stane."

"Môj najkrajší gól? Osobne by som vybral iný, než ten proti Getafe. Veľmi rád mám gól zo semifinále proti Realu v Lige Majstrov vzhľadom na jeho dôležitosť a moment, v ktorom padol. Takisto mám rád finálový gól hlavičkou proti Manchestru United, no viac vzhľadom k tomu, že bol dôležitý, ako pekný."

"Budem sa snažiť natiahnuť moju kariéru ako to len pôjde. Futbal je jediná vec, ktorú dokážem robiť. Do futbalu som zbláznený. Vďaka Bohu sa z futbalu teším do dnes a nech je to tak aj naďalej. Keď ukončím profesionálnu kariéru, aj naďalej budem hrávať s priateľmi či synmi."

zdroj: Radio 94.7 Club Octubre/FM Palermo/Marca/AS
foto: fcbarcelona.com

Danny

17
2019-03-30 11:55:52

Dobre to povedal :) inak mozno naznacuje ze ukonci karieru aj v barcelone ? To by bolo krasne :) ... jedna otazka mimo futbalu ... koncom maja idem do barcelony a chcel by som od niekoho vediet ci sa v tom obdobi uz da ist kupat do mora ?

lukicinho

10
2019-03-30 12:18:53

Určite dá, ale bude studené :)

Milan87

13
2019-03-30 12:20:14

Da sa v pohode je trošku studensie ale slovák to zvládne:)

Danny

8
2019-03-30 12:32:58

Dobre dakujem ;)

Reekwon

26
2019-03-30 12:16:10

Argentina je asi nejméně vděčný fotbalový stát na světě. Vezměte si Ronalda, vyhrál s Portugalskem Mistrovství Evropy, ale v žádném případě to nebyl nejlepší hráč, Eder dal gól ve finále, ale pro Portugalsko to byl Ronaldo, kdo celý šampionát vyhrál. Když vypadli na MS v Rusku, stejně jako Argentina. Tak Ronalda nikdo nepropíral v novinách, prostě vypadli. Messi byl ale v tu chvíli ten největší nepřítel Argentiny, protože nedokázal postoupit. Argentina si Messiho nezaslouží a Messi si zaslouží lepší Argentinu.

Vladinko

4
2019-03-30 12:31:15

Tak je to logické, portugalci nemajú toľko futbalových úspechov ako Argentína, teda nie sú takí namlsani..plus teda čo si budeme hovoriť, Portugalsko je v Európe, predsalen, tu futbal neznamená život..

kacejik

18
2019-03-30 12:38:51

Je mi veľmi ľúto čo sa deje Messimu , tí ľudia sú strašne nevdačmí , totálne hlúpi. Messi je najlepší hráč historie a oni si ho nevedia vážiť. Messi sa snaží ako to len ide aby pomohol Argentíne , ale ako on povedal v tíme je generačná výmena a tak músíme počkať a veriť . Je to neuveritrľní srdciar a perfektný človek ( mimozemšťan) . VISCA EL BARCA.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.