Rokovania o prestupe Matthijsa de Ligta napredujú veľmi rýchlo. Barcelona neskrýva svoj optimizmus a transfer chce uzavrieť, čo najskôr. Dobrou správou pre klub je určite pokles záujmu zo strany Bayernu, ktorý bol donedávna hlavným konkurentom Barcelony v boji o podpis hráča.

Nemci však otočili a rozhodli sa do svojich radov získať Hakima Ziyecha, takisto z Ajaxu a jeho príchod je takmer istý. V súvislosti s tým má Barcelona voľnú cestu ku kúpe holandského stopéra. Zmenu môže priniesť jedine Juventus, no ten musí reagovať veľmi rýchlo. Katalánci vedia, že o budúcnosti De Ligta sa rozhodne v najbližších dňoch a tak poslali ako hráčovi, tak aj Ajaxu oficiálnu ponuku. Blaugranas jednoznačne preukázali, že tento prestup je pre nich prioritou. Ponuka Barcelony je o niečo nižšia, než tá za De Jonga, ale zárobok oboch hráčov bude veľmi podobný.

Barcelona začala na okolie stopéra vyvíjať nátlak s cieľom získať odpoveď. Reprezentant futbalistu Mino Raiola bol s Barcelonou v kontakte pred pár dňami a uviedol, že Barcelona nemá nič isté, pretože De Ligt dostal lepšiu ponuku od iného tímu. Sport píše, že spomínanú ponuku poslal Bayern, no ten už z tohto prestupu odskočil. Barcelona sa k veci postavila razantne - nezaplatí viac, než ponúkla predtým. Blaugranas sa nenechajú vtiahnuť do dražby, ktorá môže vyústiť do astronomických súm. Ajax sa nakoniec rozhodol na podmienky Barcelony pre klub aj pre hráča pristúpiť. Hoci sa De Ligt k záležitosti ešte nevyjadril, je všeobecne známe, že sa vždy usiloval o príchod na Camp Nou.

Všetky strany chcú rokovania uzavrieť ešte pred prvým zápasom štvrťfinále Ligy Majstrov medzi Ajaxom a Juventusom. Zdroje z Barcelony tvrdia, že všetci tvrdo pracujú na tom, aby sa to stíhalo. Teraz je na ťahu stopér. De Ligt však vie, že na Camp Nou ho o miesto v zostave čaká tvrdý boj, ale na druhej strane vidí, že príklad si môže brať z Lengleta.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

2sjr

19
2019-04-01 13:41:05

Radoľa je pekne slizký had . Ten raz bude v pekle zastupovať satana.

T0mIO

4
2019-04-01 15:08:40

Stale si myslím že je to zbytočné

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.