Diego Simeone, tréner Atlética Madrid, poskytol rozhovor pre Goal.com, v ktorom hovoril predovšetkým o Leovi Messim a nespravodlivej kritike na jeho adresu.

Kritika na Messiho je nespravodlivá

"V Barcelone sa Messi môže zlepšovať každý deň, ale v Argentíne nie, pretože na to neexistuje vhodné prostredie. Rešpektujem názor všetkých. Leo bol blízko víťazstvu na Majstrovstvách sveta, bohužiaľ sa mu nepodarilo vyhrať. Niektorí ho stále kritizujú, ale on je úžasný. Koľko Zlatých lôpt vyhral? Koľko gólov strelil? Koľko krát zabezpečil Barcelone špecifický štýl hry? Bez neho by nebola taká istá..."

"Kritizovať Messiho je nespravodlivé, najmä v Argentíne. Všetci porovnávajú jeho hru v klube a v reprezentácii. Nie je to jednoduché, v Barcelone má iných hráčov, ktorí podporujú tím a v reprezentácii nie. Cristiano Ronaldo je na tom podobne v Portugalsku, ktoré nie je Juventusom ani Realom. Tímy posilňujú veľkých hráčov."

Guardiola patrí medzi trénerskú špičku

"Páčil sa mi jeden rozhovor s Guardiolom. Pýtal som sa ho, pretože nasadzuje Messiho na poste falošnej deviatky. Odpovedal mi: 'Za čias Laudrupa sa so Stoičkovom na krídle hralo tým istým spôsobom, aby bol zapojený do hry a zároveň aby sa mohlo pracovať v defenzíve bez toho, aby mu bola určená konkrétna pozícia. Teraz, keď sme poslali Messiho na pravú stranu, súperi na nás útočia po pravej strane'. Musel som o tom premýšľať. Pep má ofenzívu nesmierne rád, ale bol tak inteligentný, že myslel na obranu aj pri Messiho pozícii, aby chránil svoje mužstvo. Guardiola je jedným z najlepších trénerov."

zdroj: as.com
foto: facebook

JURITO

-3
2019-04-19 09:23:33

Nepochopil som tu taktiku o Pepovi a braneni po pravej strane,co s tym ma falosna deviatka atd? Moze to niekto vysvetlit jak postihnutemu prosim?

Fishinko

21
2019-04-19 09:43:52

Ak toku dobre rozumiem tak ked messi hral RW. .tak tam ostavalo miesto pre superovho hraca po tej strane lebo sa messi nevratil.. kedze hral ako "9" tak tam boli obi2 kridla ktore sa mohli vratit

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.