Samuel Umtiti je v súčasnosti spájaný s odchodom aj do Juventusu Turín, ktorý hľadá stopéra do svojho tímu, aby omladil defenzívnu formáciu. Problémom je však zdravotný stav hráča, ktorý môže transfer skomplikovať.

Talianske médiá tvrdia, že športový riaditeľ Juventusu je veľmi dobre informovaný o zdravotnom stave Samuela Umtitiho. Francúza totiž ľavé koleno trápi dlhšiu dobu. 25-ročný zadák v tejto sezóne kvôli zdravotným problémom nehral 5 mesiacov a miesto v základnej zostave Blaugranas si počas jeho neprítomnosti vybojoval Clement Lenglet. Začalo sa tak písať o odchode Umtitiho z Camp Nou, no predať tohto hráča nebude úplne jednoducho presne kvôli jeho zdravotnému stavu. Blaugranas totiž nemôžu počítať s prestupovou sumou, akú si predstavujú.

Umtiti mal podstúpiť operáciu, no tej sa vyhol a jeho problémy s kolenom pretrvávajú naďalej už od uplynulej sezóny. So zraneným kolenom odohral aj Majstrovstvá sveta v Rusku a hoci sa stal Majstrom sveta, z pohľadu zdravia si nepomohol. Barcelona síce chcela, aby stopér podstúpil operačný zákrok, no futbalista nesúhlasil. Nedávno sa vrátil do futbalového kolotoča, no napriek tomu, že toho veľa neodohral, koleno sa ozvalo opäť. Informoval o tom madridský denník AS, ktorý dokonca tvrdí, že Umtiti si do konca sezóny podľa všetkého do lopty nekopne.

Ak sa Barcelone podarí kúpiť Matthijsa de Ligta z Ajaxu - všetko nasvedčuje tomu, že sa tak stane - predaj Umtitiho naberie reálne kontúry. Katalánci však kvôli stavu jeho kolena nemôžu z prestupu vyrokovať takú prestupovú sumu, akú by si želali. Nateraz však ide len o špekulácie novinárov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

ximpp

28
2019-04-19 16:30:09

Škoda, tento kluk se jevil být jako skála, pak začal vymýšlet s platem a přišlo zranění. Lenglet se sice nezdál být náhradou , ale všechny nás dokázal překvapit a myslím, že je to Txingurriho kůň pro svou profesionalitu a koncentrovanost v zápase. De Ligta by asi taky bylo špatně nevzít, tak na Sama asi zůstane ten ..... Petr.

Milan87

13
2019-04-19 16:34:01

Asi áno, ale sám si za neho moze....

maryann

15
2019-04-19 17:11:51

Presne tak,opakovane som to tu pisal,ze pokial nepojde na operaciu,bude nam nanic.A nanic nam je presne 11 mesiacov.

maryann

3
2019-04-19 17:14:51

V kazdom pripade,aj tak nemozme u neho stratit,pretoze prisiel za velmi male peniaze,takze mozme dostat aj 10 nasobok a usetrime na jeho zdvihnutom plate.

sokar

8
2019-04-19 17:50:54

Kedze prisiel za 25mega tak tazko dostaneme 10-nasobok :) skoda, pred zranenim sme mohli na vymene Umtiti-de Ligt aj zarobit, teraz to uz nehrozi. Snad aspon za 50mega

mikimi122

7
2019-04-19 17:37:26

Tak v tomto prípade nech ide Umtiti na operáciu a predať ho môžeme aj o pol rok, alebo rok. Už keby sa musel Umtiti predávať, tak v žiadnom prípade ho nepredávať pod cenu. Radšej mu zaplatiť operáciu a predať ho neskôr.

Samm33

2
2019-04-19 17:47:07

Ako dokáže tvrdohlavosť alebo ani neviem ako nazvať, proste túžba po titule majstra sveta pokaziť možno celu kariéru v tak mladom veku. Patril medzi najlepších stoperov na svete, bol ako tank v každom súboji a zrazu bum. Stačilo aby si počas celého leta oddychol a regeneroval, popripade absolvoval regeneráciu a prinajhoršom operáciu, ale verím tomu, že keby to absolvoval už v júni, tak by sa ešte v skupinovej fáze ligy majstrov vrátil. Tak si to pokašľal ako sa len dalo. Celu sezónu presedel dúfajúc, že nastane zmena no zjavne sa to nestalo. Teraz prichádza otázka na zamyslenie. Stal mu titul majstra sveta aby si totálne poškodil kariéru? Je pravda, že o titule z MS sniva každý, ale neviem, či je to prednejšie ako zdravie a kariéra. Keby mal 32-33 rokov a kariéru už takmer na sklonku, asi by som neváhal a šiel by som po titul, lebo by mi to bolo jedno, ale rozmýšľať takto v 24rokoch by bolo asi na škodu. Neviem čo si mám myslieť, asi len to, že som z toho smutný a prajem mu uzdravenie.

sokar

13
2019-04-19 17:57:06

Ziaden sportovec by takto neobetoval MS, a titul majstra sveta je mu zadostucinenim a kedze odohral cely turnaj a bol clenom zakladnej zostavy tak si moze povedat ze sa mu risk vyplatil. On sa na MS totizto nezrakvil, len to jeho kolenu neprospelo. Lenze okamzite po MS mal ist na operaciu a do konca roka by bol fit, miesto toho zacal nepochopitelne vymyslat a skusal neefektivnu liecbu, na operaciu bude musiet tak ci tak a tak stratil rok kariery, stratil reputaciu a kto vie ako dopadne ked 1,5 roka bude takmer bez futbalu,kto vie ci este naberie staru formu

PETERKRIZAN

1
2019-04-19 22:21:04

Momentalne je o nicom todibo murilo sa mu vyrovnaju,ak pojde na operaciu skončí tak v slovane po dalsom premarnenom roku,ked pride deligt,nema po roku miesto,totalny ulet to jeho hlupe rozgodnutie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.