Španielske denníky píšu, že po ďalšej zahanbujúcej prehre v Lige Majstrov sa Barcelona musí zamyslieť na stavom svojho kádra a počas najbližšieho prestupového obdobia zareagovať. Káder Barcelony môže opustiť až 9 hráčov.

Barcelona neustála pracuje nad plánovaním kádra na novú sezónu a výsledok dvojzápasu s Liverpoolom v semifinále Ligy Majstrov môže mať veľký význam v kontexte radikalizácie týchto aktivít. Dá sa očakávať, že Barcelone po druhej blamáži v Lige Majstrov pod vedením Ernesta Valverdeho nezostane pasívna. V súčasnosti nie je jasné, či Valverde bude pokračovať v klube, ale s určitosťou môžeme povedať, že káder opustí niekoľko hráčov. Madridský denník AS tvrdí, že Camp Nou počas najbližšieho prestupového obdobia opustí až 9 hráčov.

Prvý krok Barcelona podnikla pred niekoľkými mesiacmi, keď kúpila Frenkieho de Jonga. Tento mladík by mal vystužiť stred poľa, s ktorým má Barca čoraz väčšie problémy. Kataláncom sa nedarí vyvážať loptu a takisto prevziať kontrolu nad hrou. Ďalším prestupovým cieľom Blaugranas je Matthijs de Ligt, ktorý by mal byť nástupcom Gerarda Piquého. Holanďan sa chce pripojiť k Blaugranas, rokovania medzi klubmi sú v pokročilom štádiu, no dotiahnuť je potrebné podmienky prestupu s jeho agentom Minom Raiolom. Katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že prestupová suma v prípade de Ligta má byť podobná tej za de Jonga.

Griezmann miesto Coutinha?

Ak by dvojica hráčov Ajaxu posilnila obranu a zálohu, Barcelone by zostal nákup nového útočníka. Blaugranas dlho sledovali Luku Jovica z Eintrachtu Frankfurt, no športové riaditeľstvo napokon dospelo k záveru, že jeho herný profil na Camp Nou nepasuje. Prioritou sa stal opäť Antoine Griezmann z Atlética Madrid. Francúz je všestranný, hladný po úspechu a jeho odstupná klauzula počas leta spadne na 120 miliónov eur, čo pri pohľade na podmienky súčasného prestupového trhu nie je prehnaná suma.

Aby však Barcelona bola schopná realizovať tak veľký transfer, musí predať niekoľko hráčov. Prvými kandidátmi na odchod sú tí hráči, ktorí sklamali aj v zápase proti Liverpoolu. Španielske médiá prstom ukazujú na Coutinha a Rakitiča. O Chorváta má záujem taliansky Inter či francúzske PSG, ale jeho odchod musí odobriť tréner Valverde. Rakitič však patrí medzi hráčov, ktorých tréner vo svojom systéme preferuje a je málo pravdepodobné, aby sa ho zriekol. Inak je na tom Coutinho, ktorý počas celej sezóny nepodáva najlepšie výkony. V zostave by ho mohol nahradiť práve Griezmann, no Barcelona už teraz počíta s tým, že po slabšej sezóne si za hráča nemôže vypýtať 160 miliónov eur. Coutinha v najlepšej forme si však pamätajú anglické kluby, no médiá napriek tomu píšu, že Barcelona za jeho predaj môže očakávať okolo 110 miliónov eur.

Prievan v kádri

Očakávať môžeme odchod aj iných hráčov Barcelony. Klub s určitosťou nevyužije možnosť odkúpenia Kevina-Princa Boatenga či Jeisona Murilla. V júni končí zmluva Thomasovi Vermaelenovi. Iným prípadom je Jasper Cillessen. Barcelona si praje, aby Holanďan v tíme zostal, no náhradný brankár už verejne prezentoval svoj zámer Camp Nou po skončení sezóny opustiť. Barcelona na tomto prestupe môže zarobiť okolo 30 miliónov eur.

Barcelonu môže opustiť dokonca aj Samuel Umtiti. Sezóna v podaní Francúza je poznačená zraneniami a to rezultovalo v prepad v hierarchii obrancov. Po príchode Matthijsa de Ligta by mohol prísť dokonca o úlohu prvého náhradníka. 25-ročný zadák prehovoril o svojej túžbe zostať v klube a dokonca môže podstúpiť operáciu problémového kolena, čo by vylúčilo jeho možný odchod. Situácia v prípade Umtitiho je komplikovaná, no ak nakoniec zostane v klube, odíde Jean-Clair Todibo a to v rámci hosťovania.

V prípade zaujímavej ponuky môže Barcelona predať Malcoma. Brazílčan pod Valverdem nedostáva veľa šancí a tak sa jeho odchod nevylučuje. Ak do Barcelony príde ponuka vyššia ako 35 miliónov eur, začne sa rokovať. Otáznik visí aj na Rafinhom, ktorý väčšiu časť sezóny vynechal kvôli zraneniu kolena. Zmluva hráčovi končí v roku 2020 a tak má posledný rok na to, aby so svojou kariérou na Camp Nou niečo urobil. Podobne je na tom Denis Suarez, ktorý je na hosťovaní v Arsenale, no zranil sa. Španielovi síce končí zmluva v roku 2021, no Barcelona sa môže rozhodnúť poslať 25-ročného záložníka opäť na hosťovanie.

zdroj: mundodeportivo.es as.com marca.com
foto: facebook

Coutinho

12
2019-05-09 13:43:25

predat vsetkych a hotovo.

Coutinho

12
2019-05-09 13:44:02

pome aspon 120 minusiek.

freerider22

top komentár
55
2019-05-09 13:46:41

Aj keď sa už ani mne nepáčia výkony Coutinha a už ho nebudem zastavať, počkal by som na nového trénera, pretože chalan ma problém v hlave a v pozícii, čo sa môže pod trénerom zmeniť

Invencible

-1
2019-05-09 18:28:22

som si isty ze v zalohe by obzil a nasiel stratenu radost z futbalu

LaBrie

top komentár
48
2019-05-09 13:49:19

Z tohoto pohladu sa javi ako prvy krok k cielu prebudovat kader odchod Valverdeho. Lebo ked zostane, vsetko pojde po starom a nenastane ziadny progres...

BayernMunchen

2
2019-05-09 13:49:35

https://sillyseason.com/...

BayernMunchen

25
2019-05-09 13:53:50

Chlapci pozrite si toto a uvidite kde je problem barcelony. Najvyssi plat live- Salah 200, u nas dreveny suarez 290!!!! Busquets 180, fabinho, milner, wijnaldum, henderson max 120. Coutinho zaraba viac ako mane a firmini dokopy !!!!! Dembele detto. Toto je skaza barcelony. My musime hracov preplacat aby sem vobec dosli hrat!

adriano

17
2019-05-09 14:40:18

Tie sumy na platy sú nehorázne.Aj Messiho 500tisic je sialenych.Aj keď je to naj hráč sveta ale takéto sumy sú prenrstene.Presne ako píšeš Barca prepláca hráčov a aj za túto politiku je zodpovedný barto a spol. Za takéto platy by mali mať zosuchane trencle všetci hráči a mali by nechať aj dušu na ihrisku.

BayernMunchen

8
2019-05-09 15:09:19

Ak ma suarez 3x taky plat ako firmino musi byt aspon 2x lepsi ale u nas to neplati lebo je messiho kamos a vzdy ked strieda tvari sa urazene a valverde sa ho boji

mito669

27
2019-05-09 13:52:04

Griezmann uz svoju sancu dostal a rozhodol sa tak ako sa rozhodol a nevidim dovod sa mu pchat do riti... A rozhodne si neprajem odchod Coutinha to taky Rakitic by mal odist a mozno ma umiskujete ale aj Umtiti kedze sa nechcel dat operovat a celu sezonu v podstate nehral a len bral plat a ktovie kolko mu to koleno zase vydrzi

naqiria

7
2019-05-09 13:54:22

takze hrac, ktory je dlhodobo slabucky a nehodny barcelonskej hry sa ani nespomenie?? Busquets uz asi 10 rokov hrava v zaklade, ale rok co rok je to vacsia bieda. Pozicne, svojimi reakciami, a v neposlednom rade svojou extremnou rychlostou je jednym z najslabsich hracov, ked hrame proti timu akym je liverpool. pokial busquets neodide, alebo aspon nebude sediet na lavicke, hra barcelony sa nezmeni... dufam ze De jong bude namiesto neho nastupovat pravidelne.

BayernMunchen

7
2019-05-09 14:02:13

Ale ved si tu mal clanok aka je jeho hra uzasna. 70 sipok na grafe a z toho 60 islo dozadu :D Pokial budu hru barcelony hodnotit taki odbornici ako pisali ten clanok tak sa vymeny nedozijeme

tunno

6
2019-05-09 15:15:07

Asi si nepamatate zapasy ked nehral, a bolo to kurevsky citit. On rozhodne nepatri medzi kamene urazu. Ked sa nam nedari obvykle je to z dovodu ze je cely tim dezorganizovany, mame absolutne hlupe straty lopt a na to sa casto neda vobec reagovat.

BayernMunchen

4
2019-05-09 15:33:23

Neboj pamatam. Lenze ked chybal busquets, vacsinou chybali aj dalsi 2-3 clenovia zostavy a bolo to citit. Dalsia vec je ze valverde nie je trener a nedokaze nikoho zapracovat do muzstva. Ked busq odohra 50 zapasov a 51 zapas tam drbne niekoho z lavicky tak jasne ze hra zle

emiliano

3
2019-05-09 16:30:30

naqiria, presne. Pokladá sa tu za bežné, že zahlobený Busi so svojím pohybom a la modelka či skôr po prepustení z kardio, je Ok . Nepresuje, nestíha, nestrieľa, nekľučkuje, ale preto, že je odchovanec, tak bude tu do 35 r. Zaužívalo sa tu klišé, že je to naj záložník, videli ste Fabinha, či Hendersona, či Vijnalduma? Boli všade. Ale ten náš je najlepší na svete, len ho nik nechce a nikdy som ho nevidel medzi najlepšími podľa trénerov. Na mega klub, ako Barca nemá Roberto, Busi, Raki a už ani Suarez, Cou. Umtitiho som dávno odpísal, vtedy, keď využil situáciu (mal nízku klauzulu) a vydrankal obrovský plat. Ak ho niekto chce, predať.

PETERKRIZAN

14
2019-05-09 13:54:55

coutinho je frustrovany z viacerych veci,ja by som ho nepredal,pokial ma ostat v utoku pod valverdem,odchod je prenho najlepsie riesenie,ale budeme lutovat

GabrielSVK

8
2019-05-09 13:57:28

Žiadne Valverde má v obľube toho, tak nepredať. Treba to riešiť razantne. Suaréz na lavičku, miesto neho poriadneho útočníka, nejakého kvalitného bombardéra. Busquets na lavičku, však tam príde mladý z Ajaxu, Rakitiča a Coutinha predať alebo ich niekam poslať na hosťovanie, proste tie ich výkony nie sú hodné klubu FC Barcelonu, netreba si dať servítku pred ústa, tu už treba veci riešiť. Do obrany tiež nejakého kvalitného stopéra a kvalitnú náhradu aj za Albu, ktorý hrá skoro každý zápas a má minimum oddychu. A potom sa stane to čo s Liverpoolom. Samozrejme aj zmena trénera. Tvrdého, ktorý ich naučí disciplíne a ktorý sa nebojí posadiť ani najväčšiu hviezdu.

RastoD

15
2019-05-09 14:01:26

tréner proste musí odísť. to je snáď základná slušnosť. veď toto bola neskutočná blamáž a tréner musí prijať zodpovednosť. a asi by prestavba mala siahať až k športovému riaditeľovi. toto predsa bolo niečo, čo sa po roku opakovalo a mnohí videli, že to nie je žiadna náhoda, či jednorazový výpadok, ktorý by sa dal tolerovať. ligový titul nestačí.

kluc

26
2019-05-09 14:06:39

1. Po CdR sa treba hneď na druhý deň rozlúčiť s Valverdem.
2. Bezpodmienečne nemať v kádri Murilla, Vermaelena, Rafinhu a Boatenga, Gomesa a Denisa Suareza.
3. Pokúsiť sa predať Rakitiča a Cillesena a osobne neviem prísť na chuť ani Robertovi.
4. Získať de Ligta, hrotového útočníka (max.26 rokov) + príde de Jong
5. Povýšiť Puiga, Todiba, Wagueho a Cuccurellu a Peňu ako 2. brankára (CdR odchytá aj on)
6. A ďalšie odchody a príchody by si vyriešil nový tréner (Coutinho, Malcom a ich náhrady a pod.)
Myslím že by sme mali vyvážený káder starý-stredný-mladý.

kluc

4
2019-05-09 16:17:17

A k tomu hroťákovi môj pohľad:
Kane by bol sen avšak zmluvu má ešte 5 rokov a Tottenham nemá hroťáka, je kapitán a stál by asi 200m.
Potom by som skúsil možno Gabriela Jesusa (22r.) ktorí síce momentálne moc nehráva avšak si myslím že môže byť zneho jeden z naj útočníkov, má dobrý driblling, nevýhoda je možno výška a vzdušné súboje.
A ešte Rashford (21r.) ktorému končí o rok zmluva, takže toto leto bude dostupnejší, je vysoký, technika výborná, myslím že aj charakterovo by sa do Barcelony hodil, akurát že neni zas čistokrvný hroťák čo je ale aj výhoda. A cena by mohla byť cca 90m. čo nie je také zlé, lepšie ako za griezmanna 120m.

Pader

26
2019-05-09 14:06:42

dúfam že v sezóne 2019/20 nebude v kárdi Valverde...

Pader

7
2019-05-09 14:06:50

*kádri

palo79

9
2019-05-09 14:07:01

treba si uvedomiť, že zápas s liverpoolom Barca prehrala hlavne takticky a v hlave.......skúsení hráči sa posr.li....Dva roky po sebe...Pritom ..stačilo premeniť jednú veľkú šancu a všetko by sa hodnotilo inak...barca v tejto sezóne predtým prehrala iba dvakrát rozdielom dvoch g=olov....Dopláca sa na to, že všetci sa spoliehajú iba na Messiho....Ten to takmer vždy vybavil, ale to sa nedá stále....

BayernMunchen

8
2019-05-09 14:17:01

Mali sme kvalitneho supera? Real je v riti 3x vymena trenera za sezonu, a nehrali sme s nikym z top 3 anglicka (okrem live ktory nas rozbil), nehrali sme s bayernom, dortmundom psg ani juve. Takze ohanat sa doterajsimi vysledkami je velmi skreslene

Zubizareta

4
2019-05-09 14:29:47

Barca vyhrala na ihrisku finalistu LM.

PETERKRIZAN

8
2019-05-09 14:28:00

odisli tvorivi hrači xavi,iniesta,my takych nemame momentalne v strede ale chceme hrať tento styl,coitinho ktory je tvorivy tak ha ubijame na kridle,cele zle ako som pisal pred sezonou,skoda ze to nečitaju,nech si to niekde najdu,takmer vsetko sa potvrdilo pocas sezony,barcelona hra najskaredsi futbal za poslednych 10 rokov a bude este horsie,lebo sa prehajdakalo neucelne kvantum milionov,messi s ter stegenom vsetky nedostatky prekryvalli,ale aj tato hranica padla,valverde dokaslal celu filozofiu hry barcelony,viaznu kombinacie,priamociarost ziadna,kondicia slaba,tym padom rychlostne sa nestiha,bojovnost na bode mrazu,kazdy len kruti hlavou,behat nema kto,nahradnikov mame pre ozdobu lavičky,postavime ho raz za 10 zapasov ako malcolm alebo cilesen,vynikajuci hraci,ktore mozno vsade inde by odohrali 50 percent zapasov,my postavime nedolieceneho dembeleho,ale malcolm sedi,myslim ze valverde napachal viac skod ako si teraz uvedomujeme,lebo zaklad timu je vo vnutornej konkurencii,iba ta vedie vsetkych dopredu a on toto pokazil uplne,uz by som to nazval klauzubova jedenastka,messi mal tiez zapasy kde bol nulovy,tak aky problem vystriedat,ani raz to neurobil,ani za rozhodnuteho stavu a potom odychuje ked sa hra rozhodujuci zapas o titul

palo79

11
2019-05-09 14:33:01

Liverpool v decembri ledva postúpil zo skupiny....Aj s o šťastím prešiel cez Neapol, ktorý nie je žiaden zázrak......Rozhodol iba vyšší počet strelených gólov....je to často o momentálnom rozpoložení....Real je v sračkách už takmer tri roky...Vlani vyhral LM s veľkým šťastím a že súperi robili neuveriteľné chyby...Ak by spravil Alison takú chybu ako karius, tak by sa z toho nai Liverpool nevyhrabal..a zničili by ho to.....J

BayernMunchen

9
2019-05-09 14:38:25

Ano suhlasim. Ale chyby sme urobili my. Karius sa po finale pratal doprdele. Iba v barcelone sa zlyhania vzdy odpustaju, najma valverdejo nedotknutelnym

PETERKRIZAN

5
2019-05-09 14:33:37

sergi robero,raz hra laveho beka,potom praveho,potom v zalohe v najbohatsom klube sveta nemame za suareza a jordiho nahradu ale na hostovaniach 5 hračov ktorych nevieme predat,sampera ktory 2 roky takmer nehra,boatenga a muurila ktorych nikdy sme nepotrebovali a 11 zaloznikoc z ktorych pobehut vie jeden

PETERKRIZAN

-3
2019-05-09 14:41:47

ak by som robila ja zostavu na liverpol,tak terstegen.semedo kvoli rychlost maneho,ppique,umtiti kvoli hlavičkam nie lenglet,alba,tomu by som zakazal utocit bezbreho,dirigent hry messi,rakitic,vidal,busquets s nim v zalohe,utok malcom a coutinho a tito dvaja by mali jedinu ulohu 60 minut sa nezastavit,potom by isli dole do utok messi zo suarezom a arhur s sergim robertommiesto busqetsa a rakitica,myslim ze kondicne problemy aj problemy z tvorbouhry by boli uplne odstranene

PETERKRIZAN

1
2019-05-09 14:53:39

aj s drzanimlopty v strede pola,a coutinho s malcolmom by bezpodmienecne sa museli vracat s krajnymi bekmi ak by isli dopredu,vtedy by messi ostaval v priestore kde by v pripade straty lopty superom isiel do okamziteho protiutokus druhym kridlom ktore by ostalo vpredu a vtedy by bud alba alebo semedo vyrazali dopredupodla toho na ktorej strane by isiel utok,inac by som im nedovoloi bezbreho chodit dopredu

MrCrowley

9
2019-05-09 14:50:38

Špeciálne som celú sezónu pozoroval keď bol SergiRoberto/SR/ na pravom bekovi, jeho hru smerom DOPREDU. ANI RAZ neurobil dribling, prienik, center po pravej strane z VLASTNEJ iniciatívy. Najviac som sa usmieval, keď v druhej polovici LaLigy ho mali všetci prečítaného a ak dostal SR na tejto pozícii loptu pri našom bagu, tak hráč súpera vedel že loptu pošle naspäť Rakimu a tak sa hráč súpera ani NEUNÚVAL pohnúť. Pritom Nelson vyrobil pri tom biednom rotovaní dve penalty a v každom zápase smerom dopredu vytváral tlak..... SR za to nemôže takisto ako Cou nemôže za to že je STREDOPOLIAR a nie KRÍDLO. Ani ľavé. Ani pravé. Celé zle. Takisto za nič nemohli André Gómes, Munirko, Sandro Ramires, joker Douglas, Alexis, ktorý prvých neviem či nie 20 zápasov trpezlivo prestreloval prázdnu bránu a Leo si z neho trhal vlasy.
Darmo je, éra MSN je už iba nostalgická jútjúbová spomienka, keď mi je ťažko.....

barcelonista29

11
2019-05-09 15:09:11

Presne toto isté som si u Roberta všímal celú sezónu. Keď je ma trávniku, súper vie, že žiadny pokus o prekonanie obrany s loptou na nohe nepríde, dribling nula bodov. Obranca ho ani nedostupil. Naopak na Semeda si dávali pozor a často sa hlbšie sťahoval aj krídelník. A obranca ho pravidelne dostupoval.

chara

5
2019-05-09 14:56:11

vsetci nadavali na prestarnutu zalohu, ale myslim ze buduci rok keby skusil novy trener v zalohe: coutinho- de jong- arthur tak by to mohlo fungovat. na lavicke busquets, vidal a riqui puiq. vsak ten coutinho bol na ms najlepsi hrac brazilie na ms ked hral v zalohe a on to nemohol hned zabudnut. aj ked prisiel z liverpoolu tak hned hral dobre. mozno mu nesedi valverdeho styl hry, a to asi viac hracom. a chcelo by to uz konecne praveho obrancu svetovych kvalit. vsak sergi roberto nepatri ani do to 50 pravych obrancov. aj ked tam niekedy dokaze nieco uhrat, rakitic mu musi az moc vypomahat vzadu a potom nema sily nic spravit smerom dopredu. ak by roberto nebol odchovanec z la masie, tak by bol iba na lavicke. a silou mocou ho tam tlacia. dokonca je este 4. kapitan

PETERKRIZAN

2
2019-05-09 15:04:00

hovoris mi z duse,raktic a busquets si tiez vyborni len stale hraju a ich kondicia je mizerna,coutinha by som nepredal ani za 160,ved nech da valverde mesiho za stopera,,to by sme sa divili asi

ace67

3
2019-05-09 15:04:12

S tou hrou 1 na 1 majú problém všetci okrem Lea .

el_dominiko

7
2019-05-09 15:12:37

Čo furt máte s tým Griezmanom???

PETERKRIZAN

1
2019-05-09 15:16:29

vobec z tebou nesuhlasim,coutinho nema problem v repre kde hra v zalohe,dembele,malcolm nemaju problem,arthur nema problem,busqets a rakitic nemaju problem len su valverdem vyzmykani,ved hraju neustale,skoro ich nestrieda ani,totalny blb ten valverde,jordi nema problem,semedo a sergi tiez,piqueurcite,lenglet s umtitim som nepostrehol aby mali problem vyviezt loptu,len z nich don valverde urobil automaty,ktore maju presne predpisane co maju robit,ked ten uerobi to tak ty urobis ono a nezamyslaj sa,ved rakitic na ms z modricom robili si co chceli,hral priamociaro,z jeho hry tazil modric ako este nikdy,lebo nemusel dat mesimu,tak dal koho najlepsie videl

tunno

0
2019-05-09 15:18:02

Mali by sme sa vysrat na DeLigta. Stoperov mame vybornych, nie je dovod zasahovat do stoperskej stvorice. Navyse DeLigtovi zapasy proti dobrym timom vobec nevychadzaju, ci uz v lige alebo LM (dal sice 2 goly ale inak bol v mnohych zapasoch defenzivne mimo)

tunno

8
2019-05-09 15:21:45

Zasadny problem nie je v hracoch, ale v trenerovi ktory sa snazi hrat malo ofenzivne a prakticky bez pressingu. Teda presny opak toho, oco sa vsetky dobre timy snazia. Barca hrala vzdy topovo len vtedy, ked fungoval pressing a natlakova hra s dorazom na kombinacie. Valverdeova Barcelona je opakom

BayernMunchen

3
2019-05-09 15:34:50

Nemozme hrat presing ked valverde stavia hracov ktori nebehaju. Messi, suarez, rakitic, busq ti presovat nebudu. A coutinho aj keby sa snazil tak ho odfukne vietor.

tunno

7
2019-05-09 15:37:56

Spomen si na Rakitica na world cupe, Leo pressoval na CN proti Liverpoolu nevidim v tom problem aby pressoval vo velkych zapasoch.Buskecovi pressing tiez vzdy sedel. Ano Cou pressovat nevie, tam treba postavit Malcoma/dembeleho. V zasade vidim problem najma v trenerovi a taktike. Kym liverpool, ajax, city, totenham sa snazia hrat ofwnzivny futbal, ten nas trener toho nie je fanusikom. Snazi sa skor vyckavat a to Barcelone nikdy nevyhovovalo.

tunno

3
2019-05-09 15:40:42

Som za odchod Coutinha, Rakitica. a prichod poriadnej konkurencie pre Suareza. Mozno odchod Roberta - na RB by hrali Semedo a Wague

barcelonista29

2
2019-05-09 15:50:19

Vtedy bol Leo mladý "hravý" chalan, ktorý si z ničoho nič nerobil. Teraz už je absolútna svetová futbalová legenda, ktorej stačí menší dôvod a ten zápas odchodí. A navyše od neho čakať, že odmaká každý veľký zápas je nereálne. Či už proti Spurs alebo Liverpool napádal a na konci zápasu vyzeral úplne zničený. Hráči si už od toho odvykli a mladší nebudú.

tunno

5
2019-05-09 15:52:32

V tom.nevidim problem. Unava je aj o psychike. Ani predtym nepressoval na plno kazdy top match a aj tak sme mali pressing paradny. Rozhodne mame na to hrat ambicioznejsi futbal.

barcelonista29

2
2019-05-09 16:13:17

Samozrejme, že máme na to hrať lepší futbal, ale predstava, že Leo bude makať naplno v top zápasoch je trochu naivná. V júni bude mať 32. Potrebujeme využiť jeho silné stránky a to unavený Leo nedokáže naplno.

tunno

2
2019-05-09 16:42:59

Nezdal sa mi vobec unaveny proti Liverpoolu. Nema 50, aby nemohol odbehat aspom tych 9 km, ked niektori daju hadam aj 11. Nevravim ze ma trhat travnik kazdy zapas ale v rychto top to robit ma. Lenze tu unas aj ked par hracov zacne pressinng dalsi sa nepripoja, evidentne sa pressing ani na treningoch netrenuje

barcelonista29

1
2019-05-09 17:06:20

Doma mal údajne opäť pocit na zvracanie. Aj to bolo v jednom momente možné spozorovať na kamere. On ti tých 9km nenabehá. Respektíve nabehá, ale nebude to v rýchlosti. Od poriadneho pressingu sa upustilo, lebo to nie je niečo, čo by bolo základnou Valverdeho črtou.

tunno

-2
2019-05-09 15:29:39

Griezmann by mozno bol dobry. Hraval aj ako utocnik, je to top hrac, skilled a rychly. Myslim ze by padlo osviezenie v prichode ineho typu utocnika ako je Lusito

ace67

7
2019-05-09 15:37:32

Všetko je to o pohybe.Pamätám si zápasy z Pepových čias.Lopta lietala medzi hráčmi,súperi tiež ale bez lopty,hovoril som si,tak to je futbal,lietať má lopta,super.Moje prekvapenie prišlo pri pozápasových štatistikách.Pepovi chlapci nabehali viac km ako súper.A prečo to tak bolo?Lebo musí byť ponuka aby tá lopta mohla lietať.A to sa pri postávaní nedá.

tunno

8
2019-05-09 15:46:04

Lenze Pep si na tom zaklada, tak ako vavsina modernych trenerov. Baziroval na kombinacnej hre aktivnom pohybe a pressingu. O to sa snazia vsetky top timy, to co sme my vymysleli, a nakoniec sme jediny co to nehrame

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.