Madridský denník Marca analyzoval správanie fanúšikov voči Sergiovi Busquetsovi. Defenzívny záložník hrá pomerne priemernú sezónu a po fiasku v Liverpoole značná časť fanúšikov si hráča zvolila za cieľ tvrdej kritiky.

Už sám Busquets po prehre na Anfield Road priznal, že mužstvo sa nachádza v čiernej diere a musí vyliečiť hlboké rany. Po zápase s Getafe zas priznal, že fanúšikov plne chápe. Tí predovšetkým na začiatku zápasu svojim piskotom dali jasne najavo, že s výkonmi tímu nie sú spokojní. Marca však píše, že fanúšikovia sa k Busquetsovi správajú až priveľmi ostro a zabúdajú, koľko toho pre klub za posledných 10 rokov urobil.

Busquets sa v médiách nikdy nepretŕčal, no na druhej strane na trávniku žiaril a jeho výkony hovorili samé za seba. Guardiola ako tréner najprv v rezerve, potom aj v prvom tíme, Busquetsovi zveril veľmi citlivý post v strede zálohy. V mladom hráčovi našiel presne to, čo hľadal, aby premietol svoju futbalovú víziu na trávnik a neskôr mohol dosiahnuť množstvo úspechov. Busquets sa v Guardiolovom taktickom pláne výborne našiel a stal sa jedným z najvýraznejších príkladov dokonalého výkladu klasického barcelonského štýlu.

Po zápase na Anfield Road však práve Busquets patril medzi najkritizovanejších hráčov za strany fanúšikov. Nahnevaní fanúšikovia katalánskeho klubu sa začali stavať proti Busquetsovi a jeho hru začali porovnávať s Vidalom - hráčom úplne inej charakteristiky. Ešte pred nejakým časom by sme si takúto situáciu vedeli predstaviť len veľmi ťažko. Madridský denník Marca je názoru, že hádzanie viny na silne defenzívneho hráča je úplne nespravodlivé. Na tomto mieste je potrebné pripomenúť fakt, že Busquets zostal Barcelone verný počas celej svojej kariéry a prežíval v klube rôzne momenty - ako dobré, tak aj zlé.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Zmazaný užívateľ

13
2019-05-14 22:10:40

niektori hraci sa velmi tazko nahradzaju, to je dovod aktualneho vysokeho priemeru, valverde ma iba smolu, ze zaziva dobu, kedy su tieto zmeny na mieste. malokto ale chape, ake tazke je takychto hracov/nemyslim iba sergia/ nahradit a zapracovat na ich miesto niekoho, kto bude minimalne tak kvalitny ako oni.

JJ5FCB

38
2019-05-14 22:18:43

Veľmi múdro napísané... akurát Valverde podľa mňa nemá smolu, len nie je správny tréner na toto spomenuté obdobie...ani nie je v správnom teame...

Zmazaný užívateľ

18
2019-05-14 22:25:51

to sa mi osobne velmi tazko hodnoti, netrufam si hodnotit kvalitu trenera. my fanusikovia mame sklon hodnotit niektore veci iba na zaklade vysledkov v zapasoch a tiez na zaklade mnozstva ziskanych trofeji, co je povedzme si uprimne dost z nasej strany povrchne. tymto si valverdeho nezastavam , ale nebudem ho ani zatracovat. v minulosti som futbal hraval, hrava ho momentalne moj syn a vidim co znamena byt trenerom uz dlhe roky, mozno by som to doprial aj niektorym fanusikom aby vniesli trocha pokory do svojich komentarov.

erdzo

2
2019-05-14 22:33:24

Súhlasím že byť trénerom je náročná a ťažká práca. Ale v posledných sezónach Barcelona v LM stráca svoj dych a to miestami doslova. V Barcelone je problémom veľa starších hráčov, ktorý nie sú behavý a to proti týmom, tkoré behajú a sú na technicky kvalitnej úrovni ako je napr. Liverpool nestačí. Barcelona bohužiaľ zaspala dobu v zálohe. Arthur je fantastický hráč ale tiež nie je extrémne behavím hráčom. Ja som toho názoru že Barcelona nutne potrebuje do zálohy hráča, ktorý behá a je na vysokej technickej úrovni. Záloha kde sú 2 z 3 hráčov rýchlostne pomalší nie je cestou výhry titulov.

emiliano

3
2019-05-15 09:36:25

Ak to nejde a hráči stárnu, treba obmenu a Valverde nemá smolu, len on nie je tým trénerom, ktorý by mal víziu a postupne hráčov za zenitom nahradzoval. Každý tréner sa ocitne v situácií, keď musí robiť zmeny, aj Pep má v tíme 30-nikov (Fernandinho, D.Silva, Kompany), ale postupne ich nahrádza, nestavia sa k tomu tak, že musia hrať, začal stavať 18-19 roč. chlapca Fodena. To je u Valverdého nepredstaviteľné. Busi svoje odohral a mal byť s Rakim striedaný. Busi za zásluhy nemôže hrať večne a ani Raki či iný, napr. Suaréz. Už tu mala byť vízia, ako ich nahradiť, lenže na to nemá Valverde gule a potom to budú fanúšikovia, kto si na nich vybijú zlosť.

erdzo

6
2019-05-14 22:29:12

S. Busquets bol na vrchole svojej karieri najlepších DM na svete a dovolím si tvrdiť že patrí aj medzi top 3 najlepších DM v histórií futbalu. Ale jeho kariera sa už blíži ku koncu a nie len zápas s Liverpoolom ukázal že proti rýchlemu modernému štýlu futbalu už nestíha a už to nie je to čo to bolo za Guardiolu alebo aj pri poslednom treble. Segio nikdy nebol rýchli hráč ale pred tým to dokázal vynahradiť futbalovou inteligenciou ale teraz to už nestačí. Na tými v La Lige to nie je problém ale akonáhle (posledné 2/3 sezóny) prišiel nejaký tým, ktorý sa snažil hrať rýchly futbal bol v problémoch a miestami až bezradný. Chápem že Barcelona aktuálne nemá náhradníka na jeho post, a je nutné ho priniesť a zapracovať ho do týmu ak chceme pomýšľať na titul v LM.

T0mIO

-3
2019-05-14 22:39:36

tomuto hračovi neskutoče želam poriadneho barcelonskeho trenera. dokonca viac jak messimu. #16

Roni957

3
2019-05-14 22:42:35

Griezmann pridal na twitteri video kde oznamil odchod z Atletica Madrid..

LaBrie

3
2019-05-15 00:20:28

Je to smutne, ked clovek vidi, ako hviezdy vyhasinaju...

emiliano

3
2019-05-15 09:43:15

A ešte dodatok. Ja sa viac pozastavujem nad Rakim. Nevidím jeho prínos, on nezíska loptu, nepresuje, vyhýba sa súbojom, bráni len priestorovo. A hrá chytro, aby nebolo vidieť, že nestíha - nebeží za hráčom, ktorý prenika po jeho čiare, ale stiahne sa dozadu klusom a prenechá ho obrancovi. Takže potom nemá prehraté súboje.

MimoObraz

1
2019-05-15 14:06:09

Je mi z Vás smutno! Dlho sledujem túto stránku,dokonca si čitam aj vaše komenty,no väčšina z Vás Nieje hodná byť fanúšikom FCB! Fandíte iba keď sa darí(čo je v podstate celý rok) No ja fandím aj DNESSS!!!!!!

MimoObraz

1
2019-05-15 14:11:02

Barcaaaa!❤️

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.