Tréner Argentíny Lionel Scaloni hovoril o svojom vzťahu s Leom Messim a prezradil návod na úspech na blížiacom sa turnaji Copa America, ktorý sa už o niekoľko týždňov koná v Brazílii.

"Musíme hrať ako skutočný tím. Na trávniku musíme byť jednotní a týmto spôsobom budeme schopní dostať to najlepšie nielen z Messiho, ale aj zo všetkých našich hráčov. Nepochybujem o tom, že toto je kľúčom k úspechu. Každý hráč musí zo seba vydať všetko, aby sme vytvorili skvelý tím. Vďaka tomu bude všetko dobre fungovať," uviedol tréner Argentíny.

"To, či sa rozprávam s hráčmi, záleží od individuálnych vzťahov, aké nás spájajú. Pokiaľ ide o Lea Messiho, náš vzťah bol vždy blízky a to sa nezmení. Každý je, aký je. Snažím sa byť nablízku každému hráčovi, rád sa s nimi rozprávam a nebudem to meniť. Sú rôzne momenty. Niekedy je potrebné byť nablízku, inokedy zas treba povoliť, aby sa veci dostali do normálu. A niekedy je potrebné si sadnúť a porozprávať sa individuálne alebo tímovo. Je to otázka vzťahov, aké spájajú trénera s hráčmi či o osobnosti každého hráča," vysvetlil.

"Musíme sa rozprávať o tíme, o reprezentácii Argentíny a o zozname povolaných hráčov na Copa America. Prediskutovať by sme mali tieto otázky, nielen osobu Lea Messiho," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Marian

12
2019-05-15 08:42:34

Argentína na Copa America nebude žiariť, lebo nemá na to mužstvo. Pre Lea bude turnaj sklamaním, ak živí nejaké nádeje na popredné miesto, navyše fanúšikom sa ráta len titul...

emiliano

15
2019-05-15 09:25:37

Argentína v minulosti sa nespoliehala na Maradónu, mala káder bojovníkov, ktorý ovládal hru a Maradóna urobil ešte väčší rozdiel. Sledoval som tie ich zápasy vtedy a často nebolo Maradónu vidieť, objavil sa vtedy, keď bola príležitosť. A teraz sa spoliehajú len na Lea, odovzdávajú mu všetky lopty a keď ho obsadia, ide o priemerný tím. Ak sa nezmenia, bude to, čo doteraz - frustrácia, zlý výsledok a všetko hodia na Lea.

RastoD

11
2019-05-15 09:43:13

presne tak, Maradona mal okolo seba výrazne lepší argentínsky tím, ako v poslednej dobe Messi. tomu často dajú loptu a akokeby od neho odstúpili a pasívne čakali. to sa ale už deje aj v Barcelone, jeho spoluhráči akokeby strácali energiu.

Blaugranass

2
2019-05-15 09:49:30

Marian: napisal si to stucne a vystizne.Samozrejme trener nemoze povedat,ze ich sance su na titul male,to je pochopitelne. Ale momentalne v tejto sezone je Brazilia asi to najkompaktnejsie a najsilnejsie juhoamericke druzstvo. Sucasna Argentina potrebuje cas na zohratie,najst a poskladat kvalitnych hracov na kazdy post,co bude dlhodoby projekt. Zial Messi tuto Copu sam nevyhra.

2sjr

4
2019-05-15 10:30:27

Tréner to povedal dobre ale to že treba byť jednotný vie každý. Vôbec nejde o Messiho a ani o hviezdy Brazílie , sú tam mužstvá ktoré nemajú hviezdy a predsa vedia zakúriť tímom s histórióu. Messi je pridaná hodnota ktorú musí mužstvo okolo neho využiť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.