Denis Suarez a Rafinha si stále liečia zranenia, ktoré utrpeli v priebehu tejto sezóny. Obaja hráči musia počas letného prestupového obdobia prijať zásadné rozhodnutie týkajúce sa ich kariéry. V kádri Barcelony miesto nie je a ako Brazílčan, tak aj Španiel musia študovať ponuky iných klubov.

Denis Suarez pôsobil na hosťovaní v Arsenale Londýn už od januára, no predčasne sa vrátil do Barcelony, kvôli zraneniu panvovej kosti, ktorá mu neumožňovala hrávať v Anglicku. Predtým mu však Unai Emery takisto nedával veľa šancí. Záložník strávil na trávniku len 95 minút. V súčasnosti sa Denis Suarez drží prísneho liečebného plánu. Mimo toho však jeho agenti sondujú prestupový trh, pretože zmluva s Barcelonou mu končí v roku 2021 a tú podpísal tesne pred odchodom do Arsenalu.

Návrat pod krídla Marcelina?

Katalánsky denník Sport informuje, že Denis Suarez sa môže vrátiť do Valencie. Tréner tohto tímu Marcelino s 25-ročným záložníkom pracoval počas pôsobenia vo Villarreale a verí v jeho schopnosti. Hráč v tom čase hrával ako krídelník v systéme 4-4-2. Španiel bol v drese Žltej ponorky šťastný, ale odišiel skúsiť šťastie do Barcelony. Marcelino teraz môže hráča presvedčiť na prestup do Los Che. Valencia sa pritom v budúcom roku predstaví buď v Lige Majstrov alebo Európskej lige. A Denis môže byť prestupovým cieľom Valencie na prestupové leto 2019.

Ako informuje Sport, Denis Suarez je otvorený ponukám aj spoza Španielska. O záložníka mal záujem Maurizio Sarri, keď ešte trénoval Neapol. Teraz ho taliansky tréner chce kúpiť do Chelsea, no v tomto smere situáciu komplikuje zákaz prestupov od FIFA.

Ťažké hľadanie nového klubu

Situácia Rafinhu je o niečo iná, pretože rehabilitácia v jeho prípade trvá už niekoľko mesiacov. Brazílčan sa na trávniku objavil naposledy 24. novembra a v zápase si pretrhol krížový väz v kolene. Rafinha po operácii začal dlhotrvajúcu liečbu a zelenú od lekárov by mal dostať niekedy v polovici leta. Zmluva mu pritom končí v roku 2020, čo znamená, že ak ho Barcelona tento rok nepredá, na budúci odíde zadarmo. Nemôžeme samozrejme vylúčiť riešenie, ktoré Barcelona využila v prípade Denisa Suareza. Katalánci môže s Rafinhom predĺžiť zmluvu o ďalší rok a v budúcej sezóne hráča pošlú na hosťovanie. Rafinha by s takýmto riešením možno aj súhlasil. Pre Brazílčana je v súčasnosti dôležité, aby si našiel klub, kde bude hrávať pravidelne. 26-ročný záložník by tak strávil ďalší rok na hosťovaní a následne by sa rozhodol, či zostane na Camp Nou alebo si nájde nový klub na trvalý prestup.

Sport pripomína, že ešte pred zranením mali o Rafinhu záujem kluby ako Inter či West Ham. Nie je vylúčené, že v prípade možnosti hosťovania by sa Rafinha presunul práve do klubu mimo Španielska. Stojí za zmienku, že o Rafinhu majú záujem aj kluby z Primera Division ako Real Sociedad, Betis Sevilla či Celta. Katalánsky denník na záver doplnil, že záujem o služby hráča je aj mimo Európu. V súčasnosti nie je vylúčené nič, no nájsť pred dlhodobo zraneného hráča nového zamestnávateľa nebude jednoduché.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Lupa84

-16
2019-05-15 09:48:21

Ukončiť kariéru a ísť robiť pekne manuálne.....

Fishinko

18
2019-05-15 10:05:39

maju smolu na zranenia, futbal hrat vedia.. ale tak v teame co sa pohybuje od 5-10 miesta

MimoObraz

-4
2019-05-15 14:05:38

Je mi z Vás smutno! Dlho sledujem túto stránku,dokonca si čitam aj vaše komenty,no väčšina z Vás Nieje hodná byť fanúšikom FCB! Fandíte iba keď sa darí(čo je v podstate celý rok) No ja fandím aj DNESSS!!!!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.