Viceprezident FC Barcelona Jordi Mestre poskytol rozhovor pre ESPN na tému ženského futbalu v Španielsku. Podľa neho je potrebné, aby svoj ženský tím mal aj Real Madrid. Takisto sa vyjadril k dnešnému finále ženskej Ligy Majstrov, ktoré sa koná v Budapešti. Barcelona nastúpi proti Olympique Lyon o 18. hodine.

Ženský futbal v Španielsku

"Samozrejme, že liga sa môže stať lepšou. Vieme, že federácia na tom pracuje. Veľmi veľa zápasov vysiela aj televízia, čo predtým nebolo. To zabezpečí lepšiu sledovateľnosť a záujem verejnosti, sponzorov a ostatných ľudí."

Finále Ligy Majstrov

"Toto bude pre klub historická príležitosť. Už len postup do finále bez ohľadu na výsledok, je veľkým úspechom pre mužstvo, ktoré donedávna nebolo ani profesionálne. Postup do finále Ligy Majstrov a hra proti tímom so značne vyšším rozpočtom je niečo skvelé. Bude to veľmi ťažké, nielen z dôvodu rozpočtu Lyonu, ale aj kvôli skúsenostiam z finále európskych pohárov. Neprezentujeme sa ako obete, pretože stať sa môže všetko, ale sme si vedomí potenciálu Lyonu."

Ženský tím Realu Madrid

"Myslím si, že vytvorenie ženského tímu Realu by bolo veľmi dobré pre ženský futbal. Vznikla by rivalita týkajúca sa takého zápasu ako El Clásico. El Clásico by s určitosťou vyvolalo väčší záujem. Pre ženský futbal by sa jednalo o veľkú atrakciu, ale každý klub má vlastný projekt a vlastnú stratégiu. Ak Real v súčasnosti nemá ženský tím, nemyslím si, že takýto projekt považuje za zaujímavý."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

2sjr

6
2019-05-18 11:53:38

Držím babám palce.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.