Lionel Messi v rozhovore pre Estudio Futbol priblížil príbeh za svojou cestou na Olympiské hry v roku 2008. Argentína olympijský futbalový turnaj nakoniec vyhrala. Dôležitú úlohu v tomto príbehu zohral vtedajší tréner Barcelony Pep Guardiola.

Argentína Olympiádu v Pekingu v roku 2008 vyhrala. V drese Albicelestes sa vtedy ukázali hráči ako Riquelme, Di Maria, Mascherano či Aguero. Prítomný bol aj Messi, no nechýbalo veľa, aby sa turnaj odohral bez neho.

"Pep sa ku mne správal úžasne, pretože nikto nechcel, aby som na Olympiádu cestoval, no ja som chcel ísť. On bol tým, kto mi dal povolenie odísť. Spomínam si, že predsezónu sme trávili v Taliansku a po priateľskom zápase s Fiorentinou ma schytil a povedal mi: 'Chceš ísť, že áno?' Ja som povedal, že áno. 'Tak, dám ti povolenie a jedinou podmienkou bude, že niekto z klubu pôjde s tebou a bude ťa sprevádzať všade, kam pôjdeš.' Povedal som mu, že keď budem môcť odísť, tak to nie je problém," uviedol Leo Messi.

"Keď som frustrovaný, nedokážem to skryť a uvedomili si to. V určitom momente som im chcel ukázať, že ak zostanem v predsezóne, budem takýto. Naozaj som chcel ísť, keďže po celý ten čas som hovoril so spoluhráčmi z národného tímu a povedali mi, že na mňa bude čakať do poslednej chvíle," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

LaBrie

20
2019-06-06 13:02:36

Aj v tomto sa ukazalo, aky ma Pep pristup k hracom....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.