Ronald de Boer v rozhovore s novinármi diskutoval o prestupe de Jonga do Barcelony, možnosť prestupu de Ligta do Barcelony a možnom odchode Jaspera Cillessena z Camp Nou.

de Jong

"Je to veľmi talentovaný hráč, odohral skvelú sezónu a má veľký potenciál. Jeho štýl hry pasuje do Barcelony. Štýl hry Ajaxu je viac menej taký istý ako ten v Barcelone. Z tohto dôvodu si myslím, že de Jong tam bude úspešný."

de Ligt

"Môže hrať v každom tíme. Pre mňa by bolo najlepšie, ak by si vybral Barcelonu, pretože ten tím má tú istú futbalovú myšlienku ako Ajax. De Ligt začal v Ajaxe ako 10-ročný a hrá tak ako sa to robí aj na Camp Nou. Nemusel by sa adaptovať, bol by pripravený hrať. Ľudia ho vidia s loptou, ale aj bez nej je veľmi dobrý. De Ligt je mladý, je kapitánom Ajaxu a dokázal, že je pripravený na všetko."

PSG

"Je to veľmi dobrý tím so skvelými hráčmi, ale nehrá tak ako je na to zvyknutý de Ligt. Jemu je bližšie prestúpiť do Barcelony. Ak by som si mal vybrať, zvolil by som pre neho prestup do Barcelony alebo City."

Konkurencia v Barcelone

"De Ligt si musí veriť. Pokiaľ nebude hrať v základnej zostave, musí byť pokojný. On je trpezlivý. Pokiaľ sa ho Barcelone podarí kúpiť, bude to skvelý prestup."

Hráči Barcelony B v Ajaxe

"Bolo by dobré ak by prišli, ale musia pochopiť, že Ajax už nie je tým klubom, akým bol pred niekoľkými rokmi. Teraz chce bojovať o Ligu Majstrov. Nie je to o chlapcoch, ktorí sa tešia z hry, je tu aj konkurencia. Ajax má však niekoľko slabých pozícii a ak má Barca B niekoľko hráčov, ktorí sú pripravení hrať, je to skvelé."

Barcelona

"Mala fantastickú sezónu. Nepodarilo sa jej vyhrať Ligu Majstrov ani Copa del Rey, ale predtým sa jej darilo vynikajúco. Nakoniec sa však počítajú len trofeje. Tejto Barcelone verím. Musíme myslieť na budúcnosť, pretože Busquets, Piqué a Messi už nie sú tí istí, ako bývali predtým."

Cillessen

"Má pred sebou ter Stegena, ktorý zanecháva dojem. On je takisto skvelým brankárom a chce hrať v dôležitých zápasoch. Cillessen má schopnosti, aby hral v dobrom tíme, rozumiem, že chce odísť. V Barcelone sa veľa naučil, ale musí si pohľadať vlastný úspech."

zdroj: marca.com
foto: facebook

strekino

0
2019-06-13 16:54:46

čo sa jeho týka.. tam by som nehľadel na peniaze.. jeho proste musíme kúpiť.. umtiti je skvelý.. len sa bojím, že je sklenený.. leglet bohužiaľ.. na to akú skvelú sezónu zažil by si zaslúžil šancu, len neviem ci to dokáže zopakovať.. bodaj by.. toto bude Piqueho posledná sezóna na vrchole.. De ligt musí prísť..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.