Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Atlético Madrid zvažuje podať súdnu žalobu v prípade odchodu Antoine Griezmanna. Podľa madridského klubu totiž Barcelona porušila pravidlá, keď sa s hráčom skontaktovala napriek tomu, že má platnú zmluvu. Pokiaľ Atlético podá žalobu, katalánskemu klubu hrozia sankcie.

Generálny riaditeľ Atlética Miguel Ángel Gil Marin včera nečakane oznámil, že jeho klub už od marca vedel, že Griezmann odíde do Barcelony. Katalánci čakajú iba na začiatok letného prestupového obdobia, pretože odstupná klauzula v prípade Griezmanna od 1. júla spadne na 120 miliónov eur. Denník Mundo Deportivo informuje o tom, že Atlético Madrid má k dispozícii dokumenty, ktoré potvrdzujú, že Barcelona hráča kontaktovala v čase, keď mal platnú zmluvu, čo predpisy FIFA nepovoľujú.

Katalánsky denník tvrdí, že Rojiblancos to môžu dokázať bez ohľadu na to, či sa Griezmann Barcelone ponúkol sám a že v súčasnosti nie je nič oficiálne podpísané. Preto Atlético zvažuje presunúť celú vec na súd v momente, keď Barcelona Francúza oficiálne kúpi. Mundo Deportivo dokonca píše, že v madridskom klube sú naklonení záležitosť pohnať na súd.

Atlético Madrid sa pochopiteľne snaží brániť svoje záujmy, ktoré Barcelona narušila už trikrát. Katalánci totiž už počas minulého roka vyvinuli snahu zabrániť Griezmannovi v podpise novej zmluvy s Atléticom. Madridčania dodnes tvrdia, že majú dôkazy, ktoré potvrdzujú, že Barcelona zasahovala do rokovaní Griezmanna s Atléticom. Francúz však nakoniec zostal na Wanda Metropolitano.

Gil Marin v tom čase Barcelonu varoval: "Mám už dosť barcelonského správania. V momente, kedy sa hráč rozhodne vypovedať svoju zmluvu v dôsledku tlaku, ktorý je na neho vyvíjaný počas celej sezóny, Atlético sa bude prostredníctvom príslušných orgánov domáhať od Barcelony odškodnenia, za nevhodné správanie," uviedol generálny riaditeľ Los Colchoneros. Teraz ten istý človek potvrdil prestup Griezmanna do Barcelony.

Atlético v súčasnosti čaká na ďalší vývoj udalostí, ale s určitosťou bude brániť svoje záujmy. Mundo Deportivo informuje, že možný podnet na FIFA môže vyústiť do následných sankcií, ktoré skomplikujú podpis hráča alebo Barcelona hráča nebude môcť vôbec kúpiť. Zatiaľ však Atlético žiaden relevantný dôkaz nepredstavilo.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Pader

-15
2019-06-13 15:28:30

možno že vyhrajú súd, ale potom vzájomný zápas dostanú poriadne na riť aj za to že je to Madrid a aj za ten súd, ak je to pravda :D

singo1

18
2019-06-13 15:31:16

Poslednou dobou si už človek neni istý čo je pravda a čo klamstvo
A hlavne to divadlo okolo griza

singo1

26
2019-06-13 15:28:45

Barca začína byt už k smiechu s prestupmi a hlavne s prevedením hry pod nosatym

xdiko

13
2019-06-13 16:12:43

Cele toto divadlo je k placu. Ak ho Barca naozaj kupi, len sa tym ukaze, kam az klesla. Griez nestoji za toto ponizenie, ani za tie problemy podla mna...

mito669

8
2019-06-13 16:15:25

Ak sa vyplati vykupna klauzula tak je logicke ze sa musua najskor hraca opytat ci chce prist... Alebo PSG nerokovalo s Neymarom pocas jeho plstnej zmluvy ? Robi to kazdy ale jaane ze potrestaju len Barcu :)

2sjr

1
2019-06-13 16:21:50

Žalobou by to posrali hlavne Griesmanovi ale ten si to vlastne aj zaslúži.

JURITO

17
2019-06-13 16:37:21

Ja hlavne nechapem co je toto za stupidne pravidlo,ze musia najprv kontaktovat klub? Mne to pripomina inzeraty pracovnych ponuk na svk kde vam napisu k platu “viac info na pohovore”

Cize vy pridete tam ,stratite cas,stratite naklady za cestu+musite spravit pohovor lebo plat vam povedia az na konci a potom zistite ze vam to nevyhovuje a idete domov. Pritom stacilo to napisat do inzeratu a X ludi by usetrilo namahu a prniaze a inzerat preskocili.

Toto pravidlo vo futbale je to iste. Klub musi kontaktovat druhy klub a zacat riesit formalne vsetko okolo toho a potom sa dostanu k hracovi a zistia ze ten ani nechce prestupit k nim alebo ma uplne prehnane poziadavky a uplne zbytocne bolo to vsetko okolo. Ved proste naprv klub musi zistit ci hrac ma zaujem,ake ma poziadavky a az potom kontaktuje druhy klub ze chce hraca kupit. Pokial ma zmluvu tak bez jeho klubu ho aj tak mevedia kupit a pokial zaplatia vykupnu klauzulu tak uz vobec nechapem preco by mali kontaktovat klub. To je uz potom na charaktere hraca ci im to povie alebo nie dopredu.

Niekedy si fakt pripadam,ze nemam co robit na tomto svete lebo moje logicke zmyslanie nezapada donho

Ladislav

2
2019-06-13 16:52:28

Jenomže tohle všechno máš dělat v době přestupoveho období a ne v průběhu sezóny.

JURITO

1
2019-06-13 17:45:08

Tam nie je ziadna vynimka v pravidle ze pocas prestupoveho obdobia nemusis kontaktovat hracov klub,cize to je nepodstatne ci je prestupove obdobie alebo nie,pravidlo plati rovnako.

A mimochodom ako mozu zakazovat hracom sa rozpravat vo volnom case s kym chcu a o com chcu? Preco by sa nemohli rozpravat o podmirnkach prestupi a podobne s hocikym. Kde je velka demokracia ktorou sa vsetci ohanaju a sloboda slova

Ladislav

4
2019-06-13 21:22:30

Protože to na hráče má vliv a nemusí podávat TOP výkony, když během sezóny rokuje o přestupu.

frkmrk

1
2019-06-13 17:10:04

Len amateri mozu take nieco vykonat, teda, ak je to pravda,no ale nasmu vedeniu asi nezalezi na nejakych pokutach a ak sa to prepieklo PSG, nam sa to nemusi.

Lakerooo

7
2019-06-13 18:15:42

Celá Barcelona je na smiech momentálne snáď každému. Real min rok hral otrasne ale aspoň sa u nich niečo začalo diať. Tu hráme hovno už 2 roky pod šašom a nič. Neviem či sa dá klesnúť ešte nižšie s takýmto správaním. Ak ťa 99% fanúšikov chce preč, prečo ostávaš? Toto by ma zaujímalo.

kov3

0
2019-06-13 20:33:39

Na smiech? Mne je naozaj do plaču...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.