Legenda FC Barcelona Carles Puyol sa v súčasnosti nachádza v Ekvádore, kde je prezentovaný medzinárodný program na podporu zdravého životného štýlu 'Vitality'. Pri tejto príležitosti niekdajší kapitán Blaugranas absolvoval tlačovú konferenciu, kde sa s novinármi rozprával na rôzne témy aj o Barcelone.

Tréner Xavi

"Pokiaľ ide o Xaviho, musíme byť trpezliví. Niektorú chcú, aby sa hneď stal trénerom Barcelony. Som si istý, že jedného dňa ním bude. Najprv by sa však mal v tomto smere zaučiť. Na to sa prv musí pripraviť. V tejto práci môže veľmi rýchlo postúpiť, ale sa s ňou aj rozlúčiť v prípade, ak vaše mužstvo nedosiahne požadované výsledky. K tomu je potrebné pristúpiť pokojne, krok po kroku."

Súčasná Barcelona

"Posledné týždne boli veľmi ťažké. Vo futbale však nie je možné stále len vyhrávať. Očakávania boli nesmierne veľké, ale situácia klubu je napriek tomu dobrá. Musíme oceniť 8 titulov v lige za posledných 11 rokov. Ľudia však očakávali iný koniec sezóny, ale nie vždy sa to podarí."

Vplyv Anfield Road na prehru vo finále pohára

"Aj napriek tomu, že si ľudia myslia niečo iné, nie sme stroje. Na výsledky vo futbale má vplyv aj nálada v tíme. Prehra s Liverpoolom rozosmútila fanúšikov, ale aj hráčov."

Odklon od hernej filozofie?

"Barcelona je viac ako ľudia, tréneri či hráči. Má svoju filozofiu, ktorá sa nikdy nemení. Možnože ide o to, že už nemáme takých hráčov ako predtým. V súčasnosti sú tam veľmi dobrí hráči, ale odišli Xavi a Iniesta, čiže hráči, ktorí vyznačili samostatnú éru v Barcelone aj v reprezentácii Španielska a perfektne zapadli do Barcelony a jej herného štýlu. Týchto hráčov však bude ťažké nahradiť a to isté sa stane, keď odíde Messi, podľa mňa najlepší hráč v histórii. Nájsť druhého nie je možné... Ale zdá sa mi, že Barcelona sa po celý čas drží svojej filozofie, aj napriek tomu, že sa menia hráči."

Budúcnosť Puyola

"Prechádzam inou životnou etapou. Keď prestanete hrať, je ťažké nájsť v sebe niečo iné. Pre Xaviho je všetko jasné, chce sa stať trénerom. Mne sa stále páčila práca v športovom oddelení. Ale ten čas ešte nenastal. Neviem, či v budúcnosti budem v spojení s Barcelonou, ale ak sa tak stane, bol by som rád, keby som sa ocitol práve na tom oddelení."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Kingmarek92

12
2019-06-14 13:55:04

Tenhle chlap musi v barce zastavat dulezitou roli prece.......bez debat.

Marian

0
2019-06-14 18:20:07

Jeho čas príde odchodom JMB z postu preziodenta.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.