Vedenie FC Barcelona si pred nadchádzajúcim letným prestupovým obdobím stanovilo odvážne ciele. Po tom, čo už získalo Frenkieho de Jonga, katalánsky denník Mundo Deportivo píše o ďalších piatich prestupoch, ktoré by mohli už čoskoro uskutočniť na Camp Nou.

Griezmann v tom má jasno

Je verejným tajomstvom, že Antoine Griezmann chce zavítať práve do FC Barcelona, rovnako tak ako to, že hráča obdivujú funkcionári azulgranas. Vzhľadom na Francúzov kontrakt, vďaka ktorému sa prvého júla zníži jeho výkupná klauzula z dvesto na stodvadsať miliónov eur, si však na definitívu musíme počkať ešte dní.

Valverde útočníka chce a Griezmann samotný akceptuje výzvu, ktorú predstavuje nevôľa fanúšikov či niektorých hráčov z tábora mužstva. Jeho obrovskou výhodou je jeho gólová potencia, skvelý prvý dotyk, skúsenosti i všestrannosť.

De Ligt sa bude musieť rozhodnúť

Prípad Matthijsa De Ligta je jednoznačný. Kapitán Ajaxu má na stole od Barcy jasnú ponuku, direktíva mu predostrela zaujímavú koncepciu, v ktorej sa odvoláva aj na prítomnosť jeho súčasného spoluhráča a priateľa De Jonga. Zadák sa, každopádne, teší aj záujmu iných veľkoklubov vrátane PSG či Juventusu a United. Barcelončania svoju ponuku zvyšovať neplánujú a rovnako tak Bartomeu nechce opäť za hráčom vycestovať do Amsterdamu. Rozhodnúť sa bude musieť on sám.

Nový stredný útočník

Katalánci chcú získať Griezmanna, ale rovnako tak vytrvalo hľadajú útočníka, ktorý by v ekipe zohrával rolu zástupcu Luisa Suáreza. Uruguajčan má za sebou operáciu kolena a je zrejmé, že viac nebude môcť hrávať kolo čo kolo. 

Barca vylúčila transfer Jovića, ktorý skončil v Madride, pretože podľa technického oddelenia príliš nesedel štýlu hry azulgranas. Športoví sekretári tiež odmietli Rodriga, no stále je tu možnosť príchodu Wernera, Dolberga či Stuaniho. No a napokon, akýmsi zbožným prianím je opätovná kúpa Neymara. On sám údajne o návrate na Camp Nou túži.

Ľavý krajný obranca

Keďže Valverdeho nepresvedčil Miranda z rezervy, Barca je nútená získať na prestupovom trhu nového ľavého krajného obrancu. To, koľko peňazí na neho však v klubovej pokladnici ostane, bude úzko súvisieť s tým, či do klubu zavíta, respektíve nezavíta De Ligt.

Z kandidátov na post konkurencie pre Jordiho Albu spomeňme Juniora Firpa, Sarru Ferrera z Betisu či Filipeho Luisa. V posledných dňoch sa hovorilo aj o Guerreirovi a Grimaldovi, no ich príchod je podľa Munda Deportivo nereálny. 

Brankár alebo stávka na Iñakiho Peñu

Nikto u úradujúcich šampiónov La Ligy Santander, samozrejme, Marca-Andrého ter Stegena nespochybňuje, ba práve naopak. Rovnako tak všetci dôverovali Jasperovi Cillessenovi, no Holanďan chce odísť a vedenie mu to v prípade dobrej ponuky umožní, no konzekventne za neho bude musieť hľadať náhradu. Medzi kandidátov patria Casteels z Wolfsburgu, Pau López z Betisu či Neto, gólman Valencie. Ďalšou možnosťou je staviť na odchovanca Iñakiho Peñu, ktorý sa trénerskému tímu nesmierne páči. 

Zdroj: md
Foto: md

Milci

31
2019-06-17 07:25:16

Brankar by mohol byt aj z b-čka...aj tak ho stegen nepusti do brany ..takze aspon pohary moze chytat...a nataku porciu zapasov stači aj z bečka plus určite aj ten ma kvalitu chytat v lalaige..čiže netreba hladat brankara vonku kwd ho maju podnosom..lave kridlo urcite musia kupit a to iste lavy obranca...a bahradu suareza by som hladal mladeho hraca alebo z becka..nech dostanu šancu sa presadit ked nie treba kupit kvalitu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.