Futbalisti argentínskeho reprezentačného družstva vstúpili do tohtoročného Copa América nepresvedčivým výkonom a prehrou nad hráčmi Kolumbie pomerom 0:2. I napriek tomu, že sa na nich avšak zvalila spŕška kritiky, ich stále nemožno odpisovať. Pozrime sa spolu, ako sa môžu prebojovať zo skupinovej fázy. 

Od Argentíny mali všetci pred začiatkom Copa América obrovské očakávania, vo svetovej tlači sa hovorilo o tom, že vynovený káder albicelestes patrí medzi horúcich favoritov na celkový triumf. Mančaft Lionela Scaloniho, každopádne, vo svojom prvom stretnutí na šampionáte zaostal za očakávaniami, prezentoval sa bezzubým výkonom a podľahol po dvoch inkasovaných presných zásahoch Kolumbii. To však nemusí ani zďaleka znamenať, že mužstvo okolo Messiho nemusí zo svojej skupiny postúpiť. Ani zďaleka. 

Okrem spomínaných družstiev Argentíny a Kolumbie sa v skupine B nadchádzajú aj tímy Paraguaju a Kataru. Do vyraďovacej fázy sa priamo z každej skupiny prebojujú dva najlepšie celky, čo teda suma summarum znamená, že ak Leova družina zvládne nadchádzajúce dve stretnutia, bude v boji o titul. Je tu však aj ďalšia možnosť, z troch skupín, ktoré sa nachádzajú na Copa América, do play-off postupujú i dve ekipy s najvyšším počtom bodov na tretej priečke. Je samozrejmé, že ak tímy skončia s rovnakým ziskom bodov, rozhodujúce bude ich skóre. 

Argentínčania teraz majú niekoľko dní na vydýchnutie, zresetovanie a hlboké nadýchnutie pred nadchádzajúcim kľúčovým meraním síl s Paraguajom. Proti Los Guaraníes nastúpia v noci zo stredu na štvrtok o druhej hodine a tridsiatej minúte ráno, pričom nasledovať bude pre nich záverečný súboj skupinovej fázy proti Kataru. S organizátorom Majstrovstiev sveta 2022 sa stretnú v nedeľu dvadsiateho tretieho júla. 

Copa América pokračuje už dnes večer duelom medzi Paraguajom a Katarom a ďalším zaujímavým súbojom, v ktorom na seba narazia Uruguaj a Ekvádor. Po Coutinhovi a Messim teda zaznemaná na šampionáte debut aj Luis Suárez, na ktorého bude môcť nadviazať deň nato proti Japonsku čilský reprezentant Arturo Vidal. 

Zdroj: md
Foto: md

GabrielSVK

7
2019-06-16 14:22:21

Chýbaš nám Don Andrés. https://www.cas.sk/...

Marian

21
2019-06-16 15:00:23

Veď postúpiť možu, ale nemajú šancu na titul. Je to nezrelé a nezohrané mužstvo. To, že za nich hrá Leo, na titul nestačí.

el_dominiko

6
2019-06-16 16:08:43

Keď hrali, tak sa mi ako tak pozdaval Lo Celso

hrdzi

7
2019-06-16 17:17:22

Najviac nechápem tomu prečo včera za nepriaznivého stavu vystriedal priemerákov za ďalších priemerákov.. Taký Dybala aj keď mal zlú sezónu stále je fantastický hráč ktorý vie pomôcť mužstvu..taktiež vystrieda Aguera za nejakého priemerákpričom tam majú lautara martineza

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.