Lionel Messi včera oslávil 32 rokov, no pri pohľade na jeho hru sa zdá, že nás svojim futbalovým umením bude zabávať ešte dlhé roky. Predtým, než definitívne zavesí svoje kopačky na klinec, čaká na neho niekoľko výziev. Madridský denník Marca spísal tie najdôležitejšie.

Messi vo svojej kariére povyhrával na čo si len spomenieme a rekordy drží vo všetkých možných štatistikách. Stále sú však oblasti, na ktoré Argentínčan ešte nedosiahol a existujú aj oblasti, v ktorých opätovné víťazstvo by najlepší hráč sveta s určitosťou ocenil.

Víťazstvo v Lige Majstrov

Hviezda FC Barcelona zvíťazila v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta 4-krát, no piaty titul jej od roku 2015 stále uniká. Messi by si s určitosťou prial aj piaty triumf a to už ako kapitán FC Barcelona. Katalánci teda posledný titul v Lige Majstrov získali v Berlíne 2015 po výhre nad Juventusom Turín a Messi by rád pridal aj piaty predtým, než sa poberie do futbalového dôchodku.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

RastoD

-10
2019-06-25 08:39:53

dve veci z toho sa mu asi nepodaria: s Argentínou už titul podľa mňa nezíska. a aj preto neukončí debatu Messi - Ronaldo. v tom mu navyše bráni aj fakt, že CR má na tímy, v ktorých hrá, lepší vplyv než Leo.

Kingmarek92

12
2019-06-25 08:56:41

Tak to me zajima , mohl bych pozadat objektivni komentar k vlivu obou hracu na svuj tym , v cem jako? Naprosto neobjektivne muzu konstatovat , ze pokud by byl ronaldo v barce minulou sezonu tak by za a.... dal asi tak tretinu golu co messi , barca by nevyhrala titul , barca by byla rozhadana jako svina a ronaldo by na hristi ukazoval svou horsi stranku rozhazovani rukama a nadavani na spoluhrace.....ano jedno pozitivni by tam bylo , valverde by se pakoval....ale kdo vi jestli , s tou zalohou co jsme meli by krystinka byla na infarkt...samozrejme vse jen domnenky , ale myslim blizici se realite :-)

RastoD

4
2019-06-25 09:45:12

možno sa aj zhodneme na niečom :)
aj ja si myslím, že Valverdeho tam nepriamo drží Messi. svojou hernou genialitou zakrýva mnohé nedostatky tímov, v ktorých hrá (aj na trénerskom poste). ale tie nedostatky sa tým neodstránia.

harry525

12
2019-06-25 09:03:43

Tiez by ma zaujimalo Rasto, aky "LEPSI" vlyv ma Ronaldo na timi? Ako povedal Kingmarek, v tejto Barcelone s takou zalohou a trenerom by Ronaldo skor dostal mozgovu prihodu od tych nervov, ako by mal mat lepsi vplyv...

Ale mozno som ta nepochopil... Pokial si to myslel v kontexte toho, ze Ronaldo je vacsi motivator, vacsi makac a, treba si to priznat, aj lepsim kapitanom, tak ano, v tomto je Ronaldo lepsi... Ale inak je to kravina, sorry... "Ma na timy, v ktorych ma lepsi vplyv ako Leo"... No Ronaldo ma hlavne spoluhracov, hlavne v repre, ktori pozitivne vplyvaju na neho a cela hra je postavena na nom... V argentine dobre ze Messi si nechodi do obrany po loptu a jeho spoluhraci su v zmysle "No Leo, pod!, urob nieco! vymysli nieco!..."

RastoD

-1
2019-06-25 09:39:43

"Ronaldo je vacsi motivator, vacsi makac a, treba si to priznat, aj lepsim kapitanom, tak ano, v tomto je Ronaldo lepsi" - takto nejako to myslím. aj keď makač je Leo väčší.
a to, že jeho spoluhráči sa na neho príliš spoliehajú, je tiež fakt, to sa Ronaldovi nestáva.
Lea má proste nevýhodu v tom, že je príliš dobrý hráč a jeho spoluhráči to proste nezvládajú. CR tak dobrý hráč nie je, ale v niečom je to jeho "výhoda".

jokerito

1
2019-06-25 10:03:12

Ronaldo je lepší kapitán? ROnaldo ani nie je kapitán v mužstvách v ktorých hrá...

Ladislav

1
2019-06-25 12:30:50

Ronaldo je kapitánem v národním týmu.

jokerito

2
2019-06-25 12:37:18

Písal som v mužstvách, nie o repre...

jokerito

10
2019-06-25 10:08:33

Náš klub dúfam dopomôže Leovi ešte aspoň k jednej trofeji LM. škoda tento rok to bolo blízko. Ten Totenham by sme urobili si myslím. čo sa MS týka, tam jeto oveľa náročnejšie, ale za určitého predpokladu nie nemožné. Argentína by musela presvedčiť Simeoneho aby prebral reprezentáciu. čo najskôr. Aby s nimi prešiel celou kvalifikaciou. Našiel konečne pre nich idealnu zostavu. Zapracoval Dybalu do mužstva a vyskladal slušnú zálohu a obranu. A potom ak sa vydarí relatívne dobrý žreb a sled udalostí na MS a Leovi ešte vyjde dobrá forma, možno...

www.JW.ORG

2
2019-06-25 13:23:09

A je to https://www.sport.cz/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.