Madridský denník Marca upriamuje pozornosť na klesajúce zastúpenie španielskych futbalistov v kádri FC Barcelona a Realu Madrid. V poslednom čase tieto tímy španielskych hráčov nahradzujú prestupmi zo zahraničia. Isté miesto v základnej zostave Blaugranas má 5 Španielov, kým v tíme Los Blancos len 4.

Žiadny z hráčov, ktorí sa počas tohto prestupového obdobia pripojili k Barcelone či Realu Madrid, nie je zo Španielska. Barcelona doteraz získala Frenkieho de Jonga (Holansko) a Real Madrid Edena Hazarda (Belgicko), Luku Joviča (Srbsko), Ferlanda Mendyho (Francúzsko) a Édera Militãa a Rodryga (obaja Brazília). Tieto kluby sa zaujímajú aj o ďalších hráčov, no ani jeden z nich nepochádza zo Španielska. Niekoľko hráčov zo Španielska však Barcelonu či Real Madrid počas leta opustí. V konečnom dôsledku môžeme povedať, že Barcelona a Real Madrid majú vo svojich kádroch čoraz menšie zastúpenie hráčov z domovskej krajiny.

V uplynulých rokoch sa Barcelona do svojich radov snažila kupovať Španielov, ale niektorí neboli schopní hrať na požadovanej úrovni a Camp Nou postupne opúšťajú. Odišiel napríklad Paco Alcácer do Borussie Dortmund a čoskoro sa poberie aj Denis Suarez. Podobná situácia zastihla aj odchovancov. Munir ešte v januári prestúpil do Seville, Marca Cucurellu má získať Eibar a Rafinha si takisto hľadá nový klub, aby odišiel ešte počas letných mesiacov. O rodáka z Brazílie so španielskym občianstvom má záujem Valencia či Eintracht Frankfurt.

Ďalším Španielskom a odchovancom La Masie, ktorý má Barcelonu opustiť, je Sergi Palencia. Pravý obranca pôsobí na hosťovaní vo francúzskom Girondins Bordeaux a Barcelona ho chce predať za 10 miliónov eur. Majster Španielska na druhej strane neplánuje príchod žiadneho španielskeho hráča.

Španieli pritom hromadne odchádzajú aj z Realu Madrid. V priebehu posledných rokov klubové farby zmenili Kiko Casilla (Leeds), Raúl de Tomas (hosťovanie v Rayo Vallecano a teraz pravdepodobne Benfica), Maročan narodený v Španielsku Achraf Hakimi (hosťovanie na 2 sezóny do Borussie Dortmund), Marcos Llorente (Atlético Madrid) a Óscar Rodríguez (Leganés). Medzi ďalšími Španielmi, ktorí sú na odchode z Realu sú Borja Mayoral, Sergio Reguilón, Nacho a Brahim Díaz. Svojou budúcnosťou v Reale Madrid si nie sú istí aj Lucas Vázquez, Jesús Vallejo, Isco, Dani Ceballos a Mariano Díaz.

Madridský denník Marca píše, že v základnej zostave Realu Madrid majú v budúcej sezóne isté miesto len štyria Španieli: Sergio Ramos, Dani Carvajal, Álvaro Odriozola a Marco Asensio. V Barcelone ide takisto len o 4 či 5 hráčov: Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergi Roberto, Sergio Busquets a možno Carles Aleñá.

zdroj: marca.com
foto: facebook

el_dominiko

6
2019-06-26 09:40:11

Isco je parádny hráč

Xavi_Iniesta

12
2019-06-26 12:04:27

To sa odraza aj na vysledkoch reprezentacie na poslednych turnajov. A nielen reprezentacie ale aj Barcelone. Tlacia vsade juhoamericanov, ktory maju zivotnost max 5 rokov jedinou vynimkou je asi Messi. Neymar uz lepsi nebude bude len upadat ale my ho ideme kupovat(chore). V mladeznickych reprezentaciach pomaly nemame hracov ale hlavna vec ze La Masia je najlepsia na svete...Barcelona davala vzdy prednost Masii alebo Spanielom za Guardiolu to tak bolo odchovanca neodpisal hned po prvych zapasoch ked kupil hraca tak dal vzdy prednost Spanielom tak to robil aj v Bayerne. Od Guardiolu a Villanovu tu nebol trener ktory by mal ochotu a trpezlivost pracovat s mladymi hracmi. Bez La Masie sa neda hrat Barcelonsky futbal toto co hra sucasna Barcelona neni ani len napodobnina typickeho Barcelonskeho futbalu je to skor dedinsky styl kde je jeden futbalista za nim vsetci brania a spoliehaju sa co spravi ich "Messi" . A s tymto mozme vyhravat jedine v Spanielsku kde je Real dlhodobo bez konzistencie a Atletico na to jednoducho nema.

Didalop

-2
2019-06-26 19:59:26

Pravdu mas. Amen.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.