Reprezentácia Argentíny na legendárnom štadióne Maracana dokázala poraziť výber Venezuely 2:0 a postúpila už do semifinále Copa America, kde narazí na silnú Brazíliu.

Argentínčania už od samotného úvodu zápas pôsobili rozhodným dojmom a prezentovali aj oveľa lepší výkon, než v skupinovej fáze. Prvú gólovú príležitosť mali už v 3. minúte, kedy Lautaro Martinez prihral Aguerovi, ten vystrelil, ale brankár súpera bol na svojom mieste. Hneď o 4 minúty na to prišla ďalšia šanca, z ktorej však takisto nepadol úvodný gól stretnutia. Skóre otvoril až v 10. minúte Lautaro Martinez, ktorý tečoval strelu Sergia Aguera.

Nasledovala dvojica situácií, po ktorých sa Argentínčania domáhali pokutového kopu, no hlavný rozhodca s pomocou technológie VAR v oboch prípadoch uznal, že penaltu ani v jednom prípade nebolo vhodné odpískať. Okrem toho sme boli svedkami obdobia ostrej hry, kedy si žlté karty na konto pripísali Rincón s Herrerom z Venezuely a Martínez a Acuña z druhého tábora.

Druhý polčas omnoho lepšie začali takisto zverenci Lionela Scaloniho. Už na samom začiatku mal možnosť navýšiť skóre Lautaro Martínez, ale jeho pokus trafil konštrukciu brány. V nasledujúcich minútach sa začalo dariť aj Venezuele, keď kontrolovala hru, no Argentína im nedovolila tvoriť šance. Jedinú veľkú príležitosť si vytvorili v 71. minúte, no Hernández mieril priamo na Armaniho. O 5. minút sa však skóre menilo na druhej strane, keď Lo Celso stanovil na konečných 2:0.

Argentína: Armani, Foyth, Pezella, Otamendi, Tagliafico, Paredes, De Paul, Acuña (Lo Celso 68’), Messi, Agüero (Dybala 85’) a L. Martínez (Di María 64’).

Venezuela: Faríñez; Hernández, Chancellor, Mago (Soteldo 56’), Rosales (Seijas 85’), Moreno, Savarino, Añor, Rincón, Machís (Martínez 72’) a Rondón.

Góly: 1:0 L. Martínez (10’); 2:0 Lo Celso (74’)

zdroj: sport.es
foto: facebook

LaBrie

16
2019-06-29 08:48:50

Konecne sa dalo trochu pozerat na hru Argentiny. Sanci mali dost, aspon ze tie dve vyuzili. S Braziliou to bude dufam velmi dobry zapas :)

PEKKI

9
2019-06-29 08:53:18

Super hra celkom, az na Messiho ,..pre neho sa este sampionat nezacal.

Didalop

-1
2019-06-29 09:48:33

Dobre to bolo prvych 15 minut. Potom zas slabota.

vinss

-7
2019-06-29 09:49:26

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.