Bývalý tréner FC Barcelona Pep Guardiola poskytol rozhovor pre katalánsky denník ARA, v ktorom sa vyjadril k niekoľkým témam súvisiacich s Barcelonou.

Messi

"Skutočnosť, že Messi povedal, že počas môjho vedenia sa zlepšil najviac, je to dvojitý kompliment. Hovorí to najlepší hráč všetkých čias... Môžem mu len poďakovať. Tito vždy hovoril, že Messi je ako študent, ktorý sa nudí v triede, pretože poznal učivo. Mali sme šťastie, že bol s nami. Snažili sme sa o to, aby sa zúčastňoval našej hry. V tých časoch sa v tíme stretlo množstvo hviezd, ale bez neho by toľko nedosiahli. Bol čerešničkou na torte. Znamenal pre nás oveľa viac. Neberiem si tieto zásluhy, ja som sa pod takou hviezdou nenarodil. Mal som šťastie, že som sa učil od Johanna Cruyffa vzhľadom na jeho charizmu, takisto u Charlieho Raxacha a takých trénerov ako van Gaal."

Prehra s Liverpoolom

"Barca bola v Lige Majstrov veľmi blízko. Táto súťaž je nesmierne náročná. Kedysi som Messiho presunul z krídla do stredu nielen kvôli útoku, ale aj kvôli obrane. Krajní obrancovia v Európe sa vysúvajú veľmi vysoko. Nechcel som, aby sa Leo fyzicky vyčerpal, keď svoj talent mohol ukázať na posledných 20 metroch. No v zápase proti Liverpoolu na Camp Nou behal ako šialený. Nemyslím si, že Messi je vinný za to, že Barcelona nevyhrala Ligu Majstrov."

"Vidím, že v Barcelone sú aj dobré veci a ubezpečujem vás, že v Európe by som na Barcelonu nechcel natrafiť, aby ma vyradila. Bola len krok od výhry treble. Pokiaľ by postúpila, vyhrala by ho. Ale Liga Majstrov sa nevyhráva len preto, že ste Barca. Je to ako s Argentínou, ktorá musí vyhrať Majstrovstvá sveta. Barcelona by sa z toho mala poučiť. Je veľmi dobrá, ale aj ostatní chcú vyhrať Ligu Majstrov."

Neymar do Barcelony? Asi nie...

"Neymar je výnimočným futbalistom, ale neviem... Je to ako keby som sa vrátil ja. Či by to bolo také isté? Ani sám už nie som taký istý. Neviem, či Neymar by bol taký istý. Ale nikto nepochybuje o tom, že je veľmi dobrý."

zdroj: ARA
foto: facebook

Camp_Nou

top komentár
48
2019-06-30 15:27:31

Keď sa v budúcnosti nemôžem tešiť z nového ambiciózneho a kvalitného trénera, myšlienka priviesť starého kvalitného Neymara mi robí radosť. Najviac mi je ľúto Messiho, lebo pomaly nemal s kým hrať. Hádam Neymar, možno Griezmann povýšia hru s Messim opäť na radosť a nie trápenie.

2sjr

24
2019-06-30 16:30:06

Jeho slová majú logiku ale ja by som rád ešte vide top tridente. Samozrejme je tu aj druhá strana mince a to tá veľmi smutná že sa Barca naozaj musí pripravovať na hru bez Messiho No možno i preto chcem žažiť tú skvelú éru i keď si myslím že by Messi mohol ešte dlho hrať pretože tá technika z neho len tak nevyprchá.

Babuca

2
2019-06-30 22:05:01

Neymar nepríde, PSG vahlásilo že nie je pripravené na jeho odcho. Reči sa hovoria a chlieb sa je. V tejto fáze sezóny nemá žiadny význam komentovať nič čo nie je oficiálne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.