Reprezentácii Peru trvalo dlhých 44 rokov, kým sa na Copa America prebojovala opäť do finále! Druhé semifinále na turnaji v Brazílii zažilo veľké prekvapenie, keď Peru vyradilo obhajcu trofeje z Čile jasným výsledkom 3:0.

Peru boj o miestenku vo finále začalo dobre od úvodného hvizdu. Na ospalých hráčov Čile nasadilo dynamický futbal a prvú šancu zápasu malo už v druhej minúte. Čile odpovedalo po piatich minútach, no Aranguiz po prihrávke od Beausejoura netrafil bránku súpera. Skóre v každom prípade otvorili hráči Peru v 21. minúte zásluhou Floresa. Náskok Peru narástol ešte pred prestávkou vďaka Yotunovi. Ten sa do čierneho trafil v 38. minúte. Čile malo šancu streliť kontaktný gól do ešte do polčasu, no José Fuenzalida so svojou strelou nepochodil.

V druhom polčase Čile muselo naháňať dvojgólové manko a niekoľkokrát sa hráči ocitli v dobrých šanciach. Najbližšie bol Vargas, ktorý trafil konštrukciu bránky. Šance pribúdali na oboch stranách, ale gól padol až v úplnom závere stretnutia - strelil ho Guerrero a stanovil konečný výsledok na 3:0. Peru sa vo finále Copa America stretne s Brazíliou, s ktorou v skupine prehralo 5:0. Zápas je na programe 7.7. o 22:00. V zápase o tretie miesto na seba narazia Argentína s Čile. Tento súboj budeme sledovať 6. júla od 21:00.

Peru 3:0 Čile

Góly: 1:0 E. Flores 21', 2:0 Y. Yotun 38', 3:0 P. Guerrero 90+1'

Peru: Gallesse - Advincula, Zambrano, Abram, Trauco - Tapia, Yotun - Carrillo (71' Polo), Cueva (80' Balon), Flores (50' Gonzales) - Guerrero.

Čile: Arias - Isla, Medel, Maripan (89' Castillo), Beausejour - Pulgar, Vidal, Aranguiz - Fuenzalida (46' Sagal), Sánchez, Vargas.

zdroj: sport.es livescore.com
foto: facebook

Mascherano

10
2019-07-04 09:30:01

Zaslúžene víťazstvo Peru. Ten ich brankár to je blázon

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.