FC Barcelona vstúpila do predsezónnej prípravy v rámci nadchádzajúceho ročníka 2019/20 s tromi novými tvárami, menovite má Ernesto Valverde k dispozícii Neta, Frenkieho De Jonga a Antoina Griezmanna. Katalánci však ešte nepovedali posledné slovo. 

Hoci vo väčšine klubov by boli podobné tri posily viac než len dostačujúce, družstvo s očakávaniami Barcy musí vo svojej aktivite na prestupovom trhu pokračovať. Direktíva úradujúcich šampiónov španielskej La Ligy Santander tak musí pracovať aj naďalej i po zisku Neta, De Jonga a Griezmanna, keď okrem niekoľkých odchodov musí do zdarného konca doviesť tiež niekoľko ďalších transferov. 

Absolútnou prioritou je pre klub Neymar Junior. Útočník Paris Saint-Germain, ktorý sa v pondelok predsa zaradil do tréningu, chce rokovať so svojím technickým sekretárom Leonardom Aruajom, snívajúc o prestupe ku azulgranas. Celá operácia, každopádne, nebude jednoduchá, keďže v Parku princov požadujú za svoju hviezdu obrovskú čiastku a Barca by mohla mať s peniazmi po vyplatení Griezmannovej výkupnej klauzuly problém. Konzekventne by tak po príchode Brazílčana mohli Camp Nou opustiť mená ako Coutinho, Rakitić či Umtiti, zatiaľ čo by v takom prípade bol v hre aj prestup Ousmane Dembélého. Jedno je isté, ak príde Neymar, niektoré z veľkých mien bude musieť odísť. 

Barce sa podarilo uzatvoriť niekoľko odchodov, spomeňme Denisa, Andrého Gomesa či Cillessena, no stále ich musí niekoľko doriešiť. Ide o prípady Malcoma, Rafinhu či možno Nelsona Semeda, ktorého meno sa začalo v ostatných dňoch spájať s Atléticom Madrid. Špekuluje sa avšak aj o Umtitim, ktorý mal v minulej sezóne problémy s kolenom, a tak jeho hodnota klesla, čoho sú si vedomé direktívy z viacerých klubov po Starom kontinente. 

Prioritou číslo dva je v každom prípade posilniť sa na pozícii ľavého krajného obrancu, ktorý by vytváral konkurenciu pre Jordiho Albu. Špekuluje sa o množstve futbalistov, nevynímajúc Guerreira z Borussie Dortmund či Juniora Firpa, oporu Realu Betis. 

Zdroj: sport
Foto: sport

PETOHOLO93

top komentár
50
2019-07-15 18:08:14

Iba sa nahlas zamyslím Neymar je super ale stojí jeho prestup za tu cenu (myslím peniaze + Nejakí hráči k tomu)...???

Tom91

34
2019-07-15 18:16:32

Ne nestojí, máme dost kvalitní tým aby jsme vyhráli vše co si zamaneme. Záleží na formě, na motivaci, na štěstí a na tom jestli trener vytáhne hlavu z prdele. Samozřejmě by se mi příchod Neymara líbil ale za tuhle cenu ani náhodou.

BayernMunchen

13
2019-07-15 18:25:43

Mame kvalitny tim ale zaroven aj idiota na lavicke

mikimi122

5
2019-07-15 18:21:35

Viem, že väčšinou každý tu chce, aby Cou ostal, ale ja osobne ho nevidím na žiadnom poste v základe v Barcelone. Proste krídlo to nie je a v 3-člennej zálohe to Cou nezvláda. Jedinú možnosť vidím iba v tom, žeby sa zmenilo rozostavenie na 4-2-3-1 a Cou by hral v strede pod hrotom, ale to sa asi nestane, lebo Valverde nechce hrať v tejto formácii. Neymara by som tu chcel, ale treba si uvedomiť, že jeho príchod by ohrozil Dembeleho a pravdepodobne zhoršil výkony Albu. Na LB by nám aj stačil ten Luis, lebo je len zbytočné tam kupovať mladého hráča, ktorý bude len sedieť na lavičke. Dúfam, že Semedo nepôjde preč a stane sa prvou voľbou na RB v základe.

Cizinkx

1
2019-07-15 18:40:30

Jasné že do 3 člené zálohy se nehodí. Však ho ani Tite v 3 člence nepoužíval protože by věděl že by to byl průchodák. On není iniesta nebo xavi co i po tlakem neztratí. Ta jeho ztrátovost minulou sezonu byla děsivá, a když si k tomu přičteš že po ztrátě míče na to ještě sral tak je to o to horší. Nechápu kde všichni vidí že v záloze by zahrál užasně. Je neskutečně čitelný, tu jeho stahovačku do středu a naslednou střelu obranci už vědí do předu. Je laxní, nevrací se nepomůže. Navíc co zkouška průniku či 1 na 1 je to ztráta míče. A tohle chcete dát do zálohy? Tam by to byla ještě větší katastrofa , protože by to ostatní za něj museli tahat, na tom křídle to ještě jakštak hasil Jordi, ale v záloze fakt ne. Navíc 41 zápasů a 2 Asistence? To jako z křídla nejde nahrát jo nebo nějaký pokus. Prostě mu to tu nesedlo, neříkám že na tom nemá vinu i ten jouda na lavičce, to je větší mor jak Couts. Ale pro něj tu nikde nevidím místo. Kor když do zálohy přišel De Jong, je tu Vidal a stále neprodaný Rakitič.A navíc se tam přestěhoval i držitel nahých Valverdeho fotek stálice Roberto.

sylarko

4
2019-07-15 18:58:40

vsetci zaloznici su defenzivny. kto ti tam bude hrat dopredu? couts by s de jongom a arthurom siel urcite hore. ne ako s pomalym busom a rakiticom

Cizinkx

5
2019-07-15 22:53:27

Dopředu ? Uvědomuješ si že týpek co měl minulou sezonu 41 zápasů. Dal 6 golu 2 z penalty a nahrál NA 2 goly? To je otřesná statistika ofenzivního hráče a to se má změnit když půjde do zálohy? A jak se bude stíhat vracet? On není Iniesta ani Xavi.. Zato kritizovaný dembelé co půl sezony promarodil dal 15 branek a na dalších 10 nahrál. Ten se tu vyhazuje jako promarnění talent . Ale hráč co měl šancí habadej to se omlouvá že v záloze by to bylo ok...Jj bylo zatímco arthur a de jong by tam plivali plíce jak by museli obíhat i za Coutinha. Super.

mikimi122

5
2019-07-15 19:00:34

U Roberta sa aj minulé leto písalo, že sa presúva napäť do zálohy, ale v skutočnosti to bolo úplne iné. Záloha sa mi zdá celkom kvalitná, aj keď mi trochu vadí, že nám tam chýba trochu kreativita. Fakt ma ani nenapadá nejaký kvalitný kreatívny záložník, ktorý by mohol hrať v našej zálohe. Ja osobne sa v tomto spolieham ako tak na na duo Arthur & de Jong. Valverde musí dať Arthurovi v zálohe viac voľnosti, aby sa mohol častejšie dostať dopredu.

sylarko

0
2019-07-15 19:03:31

ja si zas myslim, ze by coutinho siel s de jongom i arthurom v zalohe herne hore.

mikimi122

0
2019-07-15 19:53:30

Nie, to je len prianie culés. Coutinhov problém neleží v tímovej hre, a preto mu nepomôže to, ak by hral v zálohe s de Jongom a Arthurom.

sylarko

-1
2019-07-15 21:25:19

ale hej. lebo ked vedla neho hrali pomali busquets s rakiticom tak tie jeho straty boli nebezpecne aj preto lebo bus s rakiticom rychlostne do zadu nestihali. toto sa u de jonga s arthurom nebojim

mikimi122

-1
2019-07-16 00:26:11

Bodaj by! V Brazílii mal Cou pri sebe Arthura a Casemira a aj tak sa Tite neodhodlal ich dať do 3-člennej zálohy. Ani de Jong a Arthur spolu nemôžu stíhať tu všetku prácu čo tam majú spolu s tým, že musia naprávať ešte chyby po Coutinhovi.

Kingmarek92

-4
2019-07-15 20:42:19

Tys asi coutinha moc nesledoval v live nebo brazilii vid , jinak bys nemohl napsat takovy hnoje...

Cizinkx

3
2019-07-15 22:47:48

Já pravě vím moc dobře jak hrál v Live, vzhledem k tomu že manžel sestry je velký fanoušek live co na ty zápasy jezdí, a pravidelně s ním sleduji zápasy PL, tak si ten usudek jak hrál umím udělat. Jenže tady se to lidem nelíbí proto mínusky. Je to jejich poslední obrana hráče co na to prostě sral.. Jediný argument, kterému věří že v záloze by to bylo užasné a hrál by jak z partesu a najednou by na to nesral. :D . Mužete mi říct proč v Live hrál častěji ofenzivní křídlo než v záloze? Proč Tite Coutse do tříčlené zálohy nedá? Hmm zajímavé. Ale pro všechny Coutinho hrál v Live zálohu jak vyšitou. Aha. Já toho hráče mám rád, ale to že mu tady pšenka nepokvete je už jasné.

Milci

-9
2019-07-15 18:35:53

Demnele je hrozba sam pre seba

ulukitkan

-1
2019-07-15 18:38:56

4-2-3-1 s Coutinom ako ACM by bolo mozne len s dynamickou zalohou DM s dobrym citanim hry = k De Jongovi niekto ako N'Golo Kante + rozlucka s Busim, Robertom a Rakiticom, pricom Alena a Arthur by mali po chlebe.
S aktualnym kadrom hrat na dvoch DM sa neda...
Tak ci tak mame na aktualne 3 utocne posty 6 hracov.
Coutinho s tymto kadrom v zalohe je nemozna uloha, dostaneme viac golov ako dame...
Neporovnavajte Coutinhovu ulohu v Brazilskom time, tam hrali prakticky 4-4-1-1 velmi defenzivne so stiahnutymi kridlami, kvalita superov nebola velmi dobra a ani tam Cou nehviezdil... Bohuzial vyhliadky dobre nie su.
V Barcelone aktualny trenersky strateg ho vyuzit nedokaze vobec, bude to velky ekonomicky prepadak, mali by sme ho predat... Inak utrpime velku financnu ujmu a jemu uplne znicime karieru...

Milci

-2
2019-07-15 18:40:07

Neymara je strasna skoda ze odisiel preč ..je to jeden z mala hracov čo vedia zmenit priebeh zapasu a este sa nanho dobre pozera...najvačši kral v tomto bol ronaldinho. .ale prichodom neymara by sa este zlepsila messiho hra a hlavne by mu spadlo to bremeno z pliec ze musi on rozhodovat kazde zapasy...dufam ze griezman bude davat tolko golov ako v madridu

ulukitkan

5
2019-07-15 18:47:28

To co pises je pravda, ak Ney chce a sustredi sa tak je extremne dobry, ale pri jeho cene + plat, zraneniach, veku a spravani pod tlakom je to obrovske riziko.
Z Pariza ho lacno nepustia, pre nas je vyhodnejsie kesovat za Coua a investovat peniaze inde ab.pockat na iny mladsi utocny zazrak...
Napr. L.Sane pokial bude stale nahradnik v City by sa tu uzivil, pri jeho veku a schopnostiach je to lepsia investicia urcite...

kluc

1
2019-07-15 18:58:38

Hlavne nech nespravia hlúposť čo je pri našom vedení nepredvídateľné. Neymar za viac ako 150m. nestojí, to radšej kúpne dvoch ďalších za 75m.
Toho Firpa by mohli skúsiť len či ho nebude škoda keď odohrá 10 zápasov za sezónu. Každopádne som zvedavý koho vykuzlia.

sylarko

8
2019-07-15 19:02:21

coutinho-bus-rakitic alebo coutinho-de jong-arthur..... vy tam nevidite rozdiel?

ulukitkan

0
2019-07-15 20:22:42

Ano, je tam urcite rozdiel ale De Jong defenzivu sam neukociruje. Cou je 0 v defenzive bohuzial, klusa aby sa nepovedalo, ale realne nebojuje o ziadnu loptu... Nieco ako Ozil... Ma len silne stranky v utoku, kreativite a tie su pri jeho aktualnej psychike takmer 0...
Zmysel by malo Eriksen/De Jong/Arthur napr.
Chce z Tottenhamu odist, do kreativnej utocnejsej zalohy by sa hodil lepsie.
Cou je ACM v pozicii z ktorej sa moc nemusi veacat do defenzivy, toto v Barce asi nikdy hrat nebude...

sylarko

0
2019-07-15 21:23:47

no ale o tu defenzivu by sa starali praveze de jong s arthurom a couts by sa staral len o ten utok. kto ti tam bude inak tvorit? de jong aj arthur su skor defenzivny. mozno este tak alena, ale jeho silna strana je skor prava ako lava. ono v tej zalohe s pomalym busquetsom a rakiticom tie coutinhove straty vyzerali 3x horsie. kebyze tam je de jong s arthur tak sa toho az tak nebojim

Pader

0
2019-07-15 19:34:53

Musia priviesť ešte minimálne jedno ľavé beko

ulukitkan

1
2019-07-15 20:26:29

Junior Firpo je velmi dobry v utoku, hra dobre narazacky a nabieha idealne...
V tomto by boli s Messim killeri... Bohuzial v defenzive pozicne je to horsie ( aspon teda na euro 21) a obavam sa ze by pri Valverdem vela sedel... a nasral by sa ako Semedo...

ulukitkan

3
2019-07-15 20:37:31

Ale za 45 mil. je to lakava kupa, ale pre tym ktory vie pracovat a rozvyjat mladych hracov...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.