Niekoľko dní pred zápasom Barcelony s Vissel Kobe sa na oficiálnej stránke katalánskeho klubu objavil list Andrésa Iniestu, ktorý je smerovaný všetkým fanúšikom Blaugranas.

"22. júla uplynie rok od môjho debutu vo farbách Vissel Kobe. Áno, je to rok. Bol intenzívny v každom ohľade. Prvý rok pre mňa ako bývalého hráča Barcelony. Prvý rok v Japonsku, krajine, ktorá je od Španielska tak odlišná. Veľmi intenzívny čas.

Mnohokrát som hovoril o tom, že by som chcel byť schopný hrať v Barcelone po celý život s všetkými priateľmi, ktorých mám v šatni na nádhernom štadióne akým Camp Nou je, súťažiť v takých súťažiach ako La Liga či Liga Majstrov. V živote však prichádzajú momenty, v ktorých je potrebné rozhodnúť sa. Urobil som to vo veku 12 rokov, kedy som vďaka podpore rodiny opustil Fuentealbillu a pripojil sa k La Masii. Pred rokom som to urobil opäť, opäť s plnou podporou rodiny - tentoraz väčšou - som sa rozhodol prísť do Japonska, aby som si tu aj naďalej mohol vychutnávať futbal. A to aj robím. Je to niečo, čo sa mi páči najviac.

Pokiaľ ide o výsledky, nie sú také dobré, ako sme očakávali, ale je to zaujímavá futbalová skúsenosť. Japonský futbal je plný konkurencie a fanúšikovia sú plní vášne, hoci to možno nie je vidieť. Atmosféra na štadiónoch je naozaj úžasná. Uvidíte to sami, keď 27. júla zahráme proti Barcelone v Kobe. Štadión Noevir sa určite naplní až po okraj. Prekvapujú ma sympatie fanúšikov na rôznych miestach, kde hráme. Všetci prejavujú veľkú vďačnosť a úctu.

Ja a moja rodina sme nadšení z života v Kobe. Na začiatku je to vždy ťažké, hlavne vzhľadom na jazyk, zvyky či jedlo, ale deti sa adaptovali veľmi rýchlo a Anna a ja takisto. Dôvodom toho je aj skutočnosť, že naša rodina sa rozrástla o Romea, ktorý svoje prvé roky života strávi v Japonsku. Sme radi, že je nás šesť.

Je zaujímavé, že Barcelona po roku navštívi moje mesto. Tento zápas bude bez pochýb výnimočný pre nás všetkých. Bude čudné čeliť Busimu, Albovi či Rakitičovi. Hrať proti klubu môjho života. Bude to deň plný emócií. Dúfam, že všetkých sa nám to bude páčiť a fanúšikovia Vissel Kobe sa počas tohto predstavenia budú výborne zabávať.

Andrés Iniesta"

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

buko1046

38
2019-07-21 09:17:08

Strasne sympaticky clovek a futbalovy genius

GabrielSVK

19
2019-07-21 10:09:32

Toto je proste pán futbalista !

Marian

7
2019-07-21 11:09:27

Romeo Iniesta. Narodený v Japonsku. Národnosť zrejme španielska. Možno z neho bude futbalista.


Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.