Dávne predpoklady, že bez kvalitnej predsezónnej prípravy sa nedá odohrať dobrá sezóna, sú zabudnuté. Iste, ideálne leto je dobrým odrazovým mostíkom ku kvalitnému ročníku, avšak v poslednom čase skôr ide o šancu pre futbalistov, ktorí sa nemajú príležitosť ukázať počas roka. Ako v každom tíme, blaugranas majú hráčov, ktorým sa dýcha s prakticky garantovaným miestom v základnej jedenástke jednoduchšie, zatiaľ čo sú tu takí, ktorí musia v nadchádzajúcich dňoch poriadne zamakať. 

V tíme FC Barcelona je viacero takých, ktorí vedia, že musia počas leta predvádzať v priateľských dueloch kvalitné výkony, aby si na svoju stranu získali trénerský tím. Do tejto skupiny možno zaradiť napríklad Ousmane Dembélého. Francúz má za sebou sezónu plnú kontrastov, mnohých dobrých aj horších udalostí, avšak teraz po príchode Antoina Griezmanna dobre vie, že musí o svoje miesto tvrdo bojovať. Jeho prístup bol do týchto okamihov príkladný, do tréningu sa hlásil týždeň pred stanoveným termínom a ukazuje, že je pripravený. 

Ďalším futbalistom na tomto zozname je Jean-Claire Todibo, no jeho prípad je v niečom rozdielny. V Barce mu plne dôverujú a rozhodli sa po odchode De Ligta do Juventusu staviť na jeho prítomnosť, za čo sa zatiaľ, podobne ako jeho krajan Ousmane, odpláca tvrdou prácou. V tréningovom centre sme ho dokonca videli už s pätnásťdňovým predstihom.

Tretím hráčom, ktorého spomenieme, je Samuel Umtiti. Francúz bol v ostatnom ročníku ovplyvnený zraneniami, a to predovšetkým tým s kolenom, sa ocitol v tímovej hierarchii za Clémentom Lengletom, čo bolo ešte pred niekoľkými mesiacmi nepredstaviteľné. Teraz to chce, každopádne, napraviť.

No a napokon, je tu Carles Aleñá. Canterano má pred sebou zrejme kľúčové okamihy, ocitol sa na akejsi križovatke a vo svojej kariére musí urobiť nutne krok vpred. Po tom, čo do tímu prichádza De Jong a už teraz je súčasťou stredu poľa silná skupina okolo Rakitića, Vidala, Busquetsa či Arthura, ktorá predstavuje brutálnu konkurenciu. 

Zdroj: sport
Foto: sport

harry525

6
2019-07-22 12:44:35

...Posledny odsek s Alenom, ste mohli vynechat... Kedze zaloha je momentalne silne zabetonovana... Bezohladu na formu, vysledky... "Nedotknutelni" budu hrat stale... Tam bude mat problem aj De Jong... Snad ten chlapec nezabudne hrat futbal pod tymo "pragmatikom"....

emiliano

7
2019-07-22 12:48:11

Pre Aleňu Rakitič nie je konkurenciou, za ňu ju pokladá iba nosáč. Aleňa na rozdiel od Rakitiča vie aj behať a kľučkovať. Poklusávať a stať pri čakaní na prihrávku, sa učiť nemusí, naopak, toto musí vynechať zo svojej hry. Presná prihrávka príde so skúsenosťami. Čudujem sa, že sa tu nič nepíše o Puigovi. Bude mu 20 r. a to naďalej, ďalší rok ho budú poklepávať po pleciach, aký je talent a ako mu veria na lavičke?

michal11

13
2019-07-22 12:53:58

Tak tak, preto píšem že treba predať Rakitiča. Táto situácia sa podobá alebo je identická tej keď prichádzal Pep. Mal mladé pušky ktoré mali potenciál a preto sa zbavil starých hoc boli už overený, on sa jednoducho nebál riskovať. Risk je zisk.

Bachy

5
2019-07-22 13:08:18

Je úplne jedno ako kto zahrá pretože Valverde....

singo1

3
2019-07-22 13:20:45

Musel by sa stať veeeelky zázrak aby ho niekto z mladíkov presvedčil natoľko aby hrával

PETOHOLO93

2
2019-07-22 14:19:29

Klobúk dole a vďaka za všetko Busimu aj Raketovi ale už sú za zenitom patria na lavičku pre dobro a budúcnosť musí nastupovať Puig Alena a Arthur neviem co tu ešte robí S Roberto ktorý očividne na Barcu nemá...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.