FC Barcelona od okamihu, keď katalánske periodikum Mundo Deportivo tvrdilo, že David Alaba predstavuje pre direktívu na post ľavého krajného obrancu variant číslo jeden, pochopila, že jeho zisk príliš reálny v týchto okamihoch nie je. Problém je ten, že jeho príchod by išiel ruka v ruke s prestupom Samuela Umtitiho. 

Problém, na ktorý narazili predstavitelia FC Barcelona pri snahe kúpiť Davida Alabu, spočíval v tom, že najprv by sa muselo uvoľniť miesto v defenzíve. Okrem toho sú enormné Rakúšanove platové požiadavky, čo sa príliš azulgranas nepozdávalo taktiež. V tomto kontexte v klube verili, že na odchode by mohol byť dvadsaťpäťročný Samuel Umtiti, čo bolo ešte v čase, keď sa rovnako verilo, že by svoj názor o transfere do Juventusu mohol zmeniť Matthijs de Ligt. 

Spomínaný denník Mundo Deportivo dodáva, že potenciálny príchod Alabu by bol možný len za predpokladu, že by odišiel Umtiti. Tu si musíme uvedomiť, že to nie je tak, že by na Camp Nou francúzskemu reprezentantovi nedôverovali, no funkcionári úradujúcich španielskych majstrov vedeli, že oboch ich mať v tíme nemôžu. Ak si mali teda spomedzi Big Sama a Alabu vybrať, rozhodnutie by padlo na Rakúšana, pretože je všestranným špílmachrom, ktorý vie hrať na kraji i v strede obrany. 

Barcelončania sa s Alabom skontaktovali, navrhujúc mu zmenu pôsobiska, pričom on samotný priznal, že novému družstvu by bol otvorený. Negociácie avšak výraznejším spôsobom nepokročili, a tak ostáva všetko otvorené - ako do tohto, tak do nadchádzajúcich prestupových období

Ak si to teda chceme zhrnúť, Barca chela získať reprezentanta našich juhozápadných susedov a vynaložila pre to obrovské úsilie, no napokon všetko zlyhalo na nie príliš veľkej ochote bavorského klubu a Samuela Umtitiho. Zatiaľ čo popredný tím nemeckej Bundesligy nechcel prísť o svoju oporu, hoci sa jej o dva roky končí zmluva, francúzsky stredný obranca chcel pokračovať v mančafte Ernesta Valverdeho za každú cenu. 

Zdroj: md
Foto: md

emiliano

24
2019-07-30 07:40:32

Umtiti vie, že plat, aký má u nás (a vydupal si ho vydieraním, keď sme mali problém so stopérmi) už by pri jeho súčasnej situácií nikde nedostal. Tak je mu tu dobre. Raki tiež neodíde, lebo jeho manželka prehlásila, že nepôjde mimo Španielska (najradšej by bola v Sevilli) a on nikde v Španielsku taký plat nedostane. Nikomu sa od nás nechce, teraz sa nevieme zbaviť ani Rafinhu, nevedeli sme to ani s tým super pravým bekom z Brazílie.

SamoH

8
2019-07-30 08:23:56

Predat Umtitiho by bola obrovska chyba.

Zorrrro

6
2019-07-30 10:34:23

Musim povedat ze zrovna Alaba je mojim obrovskym oblubencom a sledoval som BM hlavne koli nemu, jeho prestup k nam by pre mna osobne bola obrovska radost.

Pader

-1
2019-07-30 10:46:36

Ja som sledoval BM kvôli Robbenovi, Lewandovskemu, Riberymu, atď

footballister

1
2019-07-30 11:26:46

Samko by sa mal viac venovať futbalu ako sociálnym sieťam.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.