Súčasný tréner Manchestru City si získal rešpekt a uznanie od hráčov Barcelony vďaka svojej profesionalite. Vyzerá to tak, že Frenkie de Jong sa vybral podobnou cestou.

Pep Guardiola ohromil schopnosťou analyzovať aj tie najmenšie detaily. Tento spôsob práce ho dostal na trénerský vrchol a priniesol mu množstvo úspechov v Barcelone, Bayerne a v súčasnosti v Premier League. Podľa názoru športových novinárov Frenkie de Jong pripomína Guardiolu pokiaľ hovoríme o perfekcionizme a neustálom hľadaní chýb, ktoré je potrebné napraviť. Veľmi dobrá bola reakcia Holanďana, keď bol vybraný za najlepšieho hráča Gamper Cupu. De Jong tvrdil, že s určitosťou neodohral dobrý zápas a v súvislosti s tým si takéto ocenenie nezaslúži.

Je zrejmé, že de Jong sa neuspokojí s priemernými či dobrými výkonmi. Vždy sa usiluje o dokonalosť a venuje pozornosť aj najmenším detailom. Využíva každú jednu možnosť, aby si mohol naštudovať materiál k zápasom a do budúcnosti sa lepšie pripraviť.

Po vzore Guardiolu sa bývalý záložník Ajaxu Amsterdam snažil využiť spiatočný let z Ameriky do Barcelony na to, aby si opäť pozrel zápas Barcelony s Neapolom. Aj keď ho pozorovatelia označili za jedného z najlepších hráčov zápasu, de Jong s určitosťou našiel niekoľko aspektov, ktoré sa v nasledujúcich zápasoch bude snažiť vylepšiť.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Bachy

top komentár
63
2019-08-12 09:36:48

S týmto chalanom máme na to vyhrať Ligu Majstrov :) za celú prípravu ma neskutočne pozitívne prekvapil...na ihrisku vyzerá ako keby hral za Barcu celý život :)

Gabrieloo

17
2019-08-12 09:43:05

Neviem ako to vnimaju samotni mladi hraci, tie clanky, komentare na nich a podobne. Komentare od nsa asi ich nezaujimaju. Ale myslim si ze to porovnavanie z legendami im nemusi byt prospesne. Minuly rok Arthur novi Xavi (nikto uz nebude ako Xavi bol to najlepsi zaloznik v historii futbalu za mna), pred dvoma rokmi Dembele Neymar (porovnanie 20 rocneho chalana po roku profesionalnej kariery a Neymara v tom case na vrchole kariery) a teraz De Jong s Guardiolom co vyzera ze nie len bol jeden z najlepsich DM ale aj trenerov a ze jeho futbalove myslenie je lepsie ako kohokolvke ineho. Neviem ale myslim ze mladi ktori pridu do barcelony su uz aj tak dost pod tlakom verejnosti a to neustale porovnanvanie z futbalovymi legendami asi im neprospieva. Lebo nakoniec budu vyborny a aj tak povieme ze nedosiahli ich uroven. A to som neposmenul Bojana ktoreho porovnavanie s Leom dostalo k psychiatrovi a znicilo karieru.

Maaca

8
2019-08-12 09:57:46

Fantasticky hráč. Mám z něho ohromnou radost. Doufám ze tu zůstane hodně dlouho

Petros

26
2019-08-12 10:23:21

Hlavně aby ho nepoznamenala hra Barcelony a možná i tréninky.Artur i Coutinho prisli a byli vyborni ,protože měli natrenovano v jinych oddílech a byli zvykli hrát dopředu a utočně.Jenomže pak postupně zapadli do pěšího systému hry Barcelony

rominho

1
2019-08-12 12:02:50

presne tak, lenze nasich matadorov sa tak lahko nezbavime. takze frankie nebude mat inu moznost, len sa prisposobit..rad sa vsak budem mylit:)

2015treble

1
2019-08-12 12:25:52

To si ja u De Jonga nemyslím. Okrem nás mali o neho záujem viaceré kluby na čele s City, ktoré trénuje najlepší tréner a hrajú ofenzívne. Sám hovoril, že si nebol úplne istý, či pôjde do Barcelony alebo inde. On je dosť inteligentný a určite videl, že predvedená hra pod Valverdem je na hovno. Tiež povedal, že ho presvedčil Bartomeu, určite mu nepovedal, že bude bojovať o mieste s Rakitičom a Busquetsom a bude sa musieť prispôsobiť ich hre. Sám mr. Valverde vidí, že je ďaleko pred Rakitičom a Busquetsom. On nikdy nebude hrať dozadu lebo je to futbalista čo to proste nevie a nikde nikdy ho tak naučili hrať v Holandsku . A to sme mohli všetci vidieť v pred sezóne, kde každý zápas hral lepšie a ostatných pomaly posledné dva zápasy ani nenapadlo, že by nahrali dozadu lebo by ich doslovne spi*čoval. Teším sa, keď s ním bude hrať už aj Messi.

2015treble

3
2019-08-12 12:27:55

Tú hviezdičku som tam dal zbytočne :D Sorry admini, pomýlil som sa :D

marke7

1
2019-08-12 13:35:11

Taky se mi líbí ta představa, že bude z de Jonga neodmyslitelně no. 1 v záloze a ten kdo bude připosraně nahrávat neustále dozadu, tak ho pěkně zm*dá a odnaučí je to :D

T0mIO

-3
2019-08-12 14:03:21

Čo ma každý proti prihrávkam dozadu?

bulldozer

0
2019-08-12 14:50:13

To ze po kazdej prihravke do zadu ma ten hrac stale viac a viac hnede gate a taky Raki s Busim chodia zo zapasov uplne dosrati a kustod ma potom vela roboty s pranim.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.