Hosťovanie Philippa Coutinha v Bayerne Mníchov na jednu sezónu patrí medzi najprekvapivejšie operácie celého prestupového obdobia. Mnohí očakávali, že futbalista skončí v Paris Saint-Germain, keď sa špekulovalo o tom, že by mal byť súčasťou výmeny s Neymarom, ale Brazílčan sa rozhodol pre Bavorsko. 

Príchod Philippa Coutinha do prvého tímu Bayernu Mníchov sa stretol s obrovskou radosťou mnohých priaznivcov úradujúcich šampiónov Bundesligy. Názor, že stredopoliar bude pre tím prínosom, avšak nezdieľajú všetci. Legendárny Berti Vogts, ktorý sa stal s nemeckým národným družstvom v roku 1974 majstrom sveta, jeho príhod do nového pôsobiska ostro kritizuje, rovnako tak ako Coutinha ako takého. 

Bývalý stredný obranca napísal stĺpček pre portál t-online.de, v ktorom celé Philovo hosťovanie rozoberal. "Nezdá sa mi, že by prichádzala nejaká hviezda svetových rozmerov, skôr by som povedal, že hráč, ktorý by v FC Barcelona najskôr vysedával len na lavičke náhradníkov," tvrdil sedemdesiatdvaročný Nemec.

"Prečo sa rozhodne hráč, ktorý má dvadsaťsedem rokov, opustiť taký klub ako Barcelona? Pretože stratil trpezlivosť a bojí sa, že by nehral. Coutinho nie je žiadny šampión," zakončil.

Berti Vogts odohral celú svoju kariéru za Borussiu Monchengladbach a v sedemdesiatych rokoch patril medzi piliere reprezentácie Západného Nemecka. Následne sa vydal na manažérsku dráhu, osem rokov trénoval národný tím Nemecka a neskôr si vyskúšal aj pôsobenia v Leverkusene, reprezentácii Škótska, Nigérie či Azerbajdžanu.

Názory sa líšia

Hoci Vogts hosťovanie Coutinha kritizuje, nájdu sa mnohí, ktorí ho, naopak, chvália. "Som jeho obrovský obdivovateľ, myslím si, že jeho príchod je obrovským oživením pre celú Bundesligu," povedal Julian Brandt, hráč Borussie Dortmund.

"V Coutinhovi získali Mníchovčania fantastikého futbalistu, ktorý bude prínosom pre celú ligu," komentoval pre zmenu manažér Dusseldorfu Freidhelm Funkel.

"Je veľmi dôležité pre celú Bundesligu, že máme príležitosť vidieť u nás hráča ako Coutinha. Je to výnimočný futbalista schopný neuveriteľných vecí. Zaiste to bude najlepší hráč, ktorého teraz v Nemecku uvidíme," povedal Marko Grujic z Herthy Berlín. 

Zdroj: sport
Foto: sport, wikimedia

PETERKRIZAN

13
2019-08-22 09:43:30

Berti je bližšie k pravde aj podľa mňa,Coitinho akosi nie je v svojej koži ani v repre,možno zmena prostredia mu pomože,akosi ustrnul herne,taky nemastný,neslaný,je v najlepšich rokoch,hadam sa pozviecha,u neho je nejaký problem v psychike podľa mňa

Mascherano

26
2019-08-22 10:08:20

V repre patril podľa môjho názoru k najlepším

Petros

16
2019-08-22 10:21:17

Sice by takovi hraci měli byt psychcicky odolni,ale vypada to,ze v Barceloně to nějak pusobi na každého poslední dva roky.Ono koupit dva nejdrazší hrace v historii a pak je vzajmene porad jen stridat a jednoho z nich nasazovat na jiné místo,nez pro jake byl stvoren ,to se pak nelze divit.

bulldozer

2
2019-08-22 10:30:52

Hlupy manazer dokaze znicit i toho najlepsieho hraca.

JJ5FCB

12
2019-08-22 10:41:27

Aká náhoda, dvaja ofenzívne ladení mladí hráči dopadli rovnako. Útočiacich nám asi netreba, skôr nejaké to CDM ešte dokúpiť chytro. Z predvedenej hry sa ani nečudujem, k útočníkom sa ani poriadne nedostane lopta a tak treba hlavne poriadne trpieť a brániť však Ernest.

2sjr

3
2019-08-22 16:38:51

Ja si rovnako myslím že súperenie s Dembelém mu uškodilo. Nikto nevie čo sa im preháňa v hlave veď sú to iba ľudia. Hral veľmi zle na svoj štandard ale asi by som namiesto neho poslal preč Dembelého. Ak by Demdo vyviedol to čo teraz pred odchodom Cotinha asi by bol teraz preč on.

PETERKRIZAN

-4
2019-08-22 20:44:51

Myslim ze mohli oboch vymenit za neymara,ale asi to nebolo mozne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.