Bývalý hráč FC Barcelona a niekdajší tréner rezervy katalánskeho klubu Gerard López poskytol rozhovor pre rádio Onda Cero, v ktorom sa vyjadril aj k otázke možného príchodu Neymara na Camp Nou.

Čo by bolo horšie pre Barcelonu - nezískať Neymara alebo to, že by Neymar mohol skončiť v Reale Madrid?

"Musím povedať, že zápas proti Liverpoolu znamenal v Barcelone prelom. Klub odvtedy trpí nejakým druhom depresie. Všetko v klube sa rozpadlo. Vo finále Copa del Rey mužstvo na trávniku prakticky neexistovalo. K tomu sa Suarez zranil. Následne sa Barcelona začala angažovať na prestupovom trhu. Príchod de Jonga môžeme považovať za úspech. Neskôr prišla výmena Cillessena za Neta a takisto prišiel Junior Firpo. Prestup Griezmanna všetci očakávali, ale jeho príchod medzi barcelonismo nevyvolal nijakú veľkú eufóriu. Teraz prišla prehra na San Mamés a množstvo pochybností, ktoré sa týkajú zranení.

Bartomeu prevzal kontrolu nad všetkým a rozhodol sa do toho ísť naplno. Na prestupy vynaložil množstvo peňazí. Pokiaľ však bude musieť minúť ďalšie milióny na Neymara, tak sa to pokúsi urobiť. Veľkým cieľom je víťazstvo v Lige Majstrov a toto môže byť pre súčasné vedenie posledná šanca na takýto úspech.

V tejto súvislosti musí Neymar prísť do Barcelony a nikde inde. O to viac, že hlavný rival Real Madrid si na Neymara takisto brúsi zuby. To všetko sa násobí, hoci prestup Neymara sa nepáči všetkým. V tejto veci neexistuje úplná zhoda."

A za akú cenu by sa to všetko malo udiať?

"Už som o tom hovoril. Ak je tento transfer z finančného hľadiska možný, nech nám to povedia priamo. Barca hovorí, že Brazílčana chce pritiahnuť na hosťovanie na dva roky s možnosťou kúpy. Musíme však pamätať na to, že súčasné vedenie bude v úrade práve 2 roky. A čo sa stane potom? Tí, ktorí prídu potom sa budú musieť zaoberať povinnosťou kúpy Neymara z PSG? Parížania cenu určite neznížia. Určite bude potrebné minúť 180 miliónov eur. Barca ide na doraz a bojím sa toho, že klub sa zadlží. V tomto smere nejde iba o športový aspekt, ale aj o ekonomický."

zdroj: Onda Cero
foto: facebook

Jhonys

3
2019-08-22 17:15:41

V tomto smere nejde iba o športový aspekt, ale aj o ekonomický." -- uff, tak to ještě evidentně nedělali rozhovor s Tomem... :D :D

maros1

32
2019-08-22 17:20:19

No ja by som povedal, že už aj ja trpím depresiou z toho čo predvádzame. zakaždým som plný očakávania a sklamanie je pokaždé za každým zápasom hlbšie a hlbšie. A to netrvá iba od prehratého zápasu s Liverpolom. Nie som žiaden nmajster sveta, ale aj slepý vidí, že koncept je zlý nefunkčný, prežitý a opatrenia ktoré robia funkcionári iba predlžujú akúsi agóniu v ktorej klub aj s jeho herným štýlom je. S materiálom ktorý má Barcelona k dispozícii by mali hrať úplne iné husle.........

michal11

15
2019-08-22 17:33:27

Depresiou trpia viacerí pri tom futbale. Škoda že hráči niesu kritický voči sebe, hlavne ty starší. Xavi a Iniesta sa nevyhovárali a povedali to priamo, boli vodcovskými osobami v kabíne. Ak by teraz bol v kabíne Puyol morálka by bola na úplne inej úrovni aj futbaloví prejav hráčov.

michal11

1
2019-08-22 17:24:11

Nakoniec to o čom som písal asi dva dni dozadu povedal sám človek ktorý má v tom dosť jasno. My nemôžeme bezhlavo pchať peniaze do hocikoho, je tu ekonomický aspekt ktorý v budúcnosti môže položiť klub na kolená. Momentálne sme dosť zadĺžený a ak sa to nezmení bude nasledovať celkový kolaps v klube.

mikimi122

5
2019-08-22 18:15:10

Jedno je pravda, že takto utrácať nemôžeme každé leto. Ak má prísť Neymar, tak to bude musieť znamenať to, že sa bude musieť predať po tom hosťovaní Coutinho a možno aj teraz Dembo. Na jednu stranu sa môže Coutinhovi hosťovanie podariť, ale neviem, či to bude chcieť u nás znovu skúsiť, ale ktovie či by ho nový tréner postavil do zálohy. S Dembom strácam nervy a rad by som bol za výmenu s Neyom. Viem, že obidvaja sú problémový hráči, ale taktiež viem, že Neymar má o niečo viac zodpovednosti ako to večné zranené dieťa.

cruyff

-2
2019-08-22 20:50:25

nervoozny??..aj napriek neuspechom, ktore nas postihli, som velmi kludný....prečo ?...s takým niečím som počital...trener ?? mnohí nebudete so mnou súhlasiť...trener s týmto marazmom nema nič spoločne, je len jeho súčasťou...tu by nam nepomohol ani Muríno s Pepom....ak dobre sledujete TORZO hračov, ktore nam ostalo z uspešnej TIKY TAKA a naviac nám odišiel Neyo..čakali ste niečo inéé ?? strach by mali mať tí čo to všetko zorali a hlavne financ majster...písal som už o tom, že Neyove miesto je u nas a bude aj on robiť všetko preto, aby mu chutil futbalový život...visca..

diesimi

-2
2019-08-23 01:18:57

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.